Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
volei-lugoj-iasi2016
  • volei-lugoj-iasi2016
- +

 

Facem break la Lugoj?

Ultimul meci al echipei feminine de volei Penicilina Iaşi în Divizia A1 2015/2016  se consumă astăzi, la Lugoj în compania echipei locale CSM, cu care voleibalistele ieşene s-au aflat într-un echilibru aproape perfect în acest sezon. 3-2, 2-3 în sezonul regulat, 1-3, 3-1 în primele două  partide din play-off. Acum urmează a cincea partidă, hotărâtoare pentru obţinerea locului VII în campionat, partidă care se dispută în oraşul bănăţean. Conform antecedentelor, lugojencele ar fi favorite, dar fetele de la Penicilina n-au uitat câte şanse de victorie au ratat la acel 2-3 de pomină şi vor să facă “break-ul decisiv”. Meciul dintre CSM Lugoj şi Penicilina Iaşi se dispută astăzi, de la ora 18:30.
 
Simona revine la Bucharest Open?
După ce a lipsit la ediţia de anul trecut, Simona Halep, locul 7 WTA se gândeşte să participe la Bucharest Open 2016, turneu desfăşurat în perioada 11-17 iulie. Jucătoarea în vârstă de 24 de ani este campioana din 2014 a competiţiei de categorie International. Simona Halep a căzut cinci locuri în clasamentul WTA de la începutul sezonului şi până acum, astfel că cele 280 de puncte puse în joc la Bucureşti ar reprezenta o miză importantă pentru ea. Probabil că decizia finală va fi luată după turneele de Grand Slam de la Roland Garros (22 mai - 5 iunie) şi Wimbledon (27 iunie - 10 iulie), însă Simona analizează de pe acum înscrierea la BRD Bucharest Open. Simona Halep nu a jucat în 2015 la Bucureşti, motivând că îi este dificil să joace pe zgură după sezonul de iarbă. Campioana BRD Bucharest Open de anul trecut este Anna Schmiedlova (Slovacia), jucătoare care a învins-o în ultimul act pe Sara Errani (Italia), scor 7-6, 6-3.
 
Ganea – demis de la Voluntari
Antrenorul Ionel Ganea a fost demis de către Consiliul de Administraţie al echipei FC Voluntari după înfrângerea cu CSU Craiova, a treia consecutivă pentru echipa din Ilfov, însă Dumitru Dragomir e convins că decizia şefilor de la Voluntari nu este una tocmai bună. Preşedintele de onoare al clubului din Ilfov a precizat că a fost decizia conducerii şi că antrenor pentru ultimele partide va fi Dinu Todoran, supervizat de Mircea Rădulescu. "E greu când n-ai valoare. Am crezut în Ganea, dar ce a jucat el? Poate scăpăm de retrogradare, dar trebuie să facem echipă. Ganea a fost demis pentru că aşa a considerat Consiliul de Administraţie. Să fiu sincer, eu nu-l schimbam pe Ganea. Nu are rost să aducem antrenor când mai sunt câteva etape. Dacă Todoran salvează echipa, rămâne el." a spus Dumitru Dragomir la ProSport Live.
Jucăm cu Spania, la Cluj, în Cupa Davis
Federaţia Română de Tenis a anunţat că a fost stabilit oraşul care va găzdui întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Spania, din turul 2 al Grupei I, zona Euro/Africană, din 15-17 iulie 2016. Răzvan Itu, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis, a declarat, pentru site-ul FRT, că ”suntem bucuroşi că spectatorii de Cluj vor putea vedea la lucru echipa de Cupa Davis a României într-un meci atât de important cu o echipă precum cea a Spaniei.
Decizia ca meciul să se dispute în Sala Polivalentă din Cluj a fost luată după consultări cu componenţii echipei României dar şi cu căpitanul nejucător Andrei Pavel. Suprafaţa de joc va fi anunţată ulterior.
 
Edi Iordănescu, din nou în tribune
Antrenorul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Edward Iordănescu, nu va sta pe banca tehnică a echipei sale la meciul cu FC Steaua Bucureşti, şi va fi obligat să plătească şi o penalitate sportivă în valoare de 40 000 de lei.  În comunicatul postat pe site-ul lpf.ro se arată că "antrenorul Edward Iordanescu va executa, de asemenea, şi restul de sancţiune rămasă neexecutată, ca urmare a încalcării parţiale a Hotărârii nr. 18/23.03.2016, respectiv suspendare pentru un joc." Pedeapsa aplicată lui Iordănescu vine după ce tehnicianul gorjenilor i-a scos în parcare pe jucători la pauza meciului cu Astra, în condiţiile în care era suspendat. Tehnicianul Pandurilor a apelat la această măsură, deşi regulamentul nu-i permite să ia contact cu fotbaliştii săi în timpul meciului, atunci când e în stare de suspendare.

Stancu, la cota 10
Bogdan Stancu este în mare formă, cu o lună şi jumătate înainte de startul turneului final al Campionatului European din Franţa, atacantul echipei Gençlerbirligi marcând  al zecelea său gol din acest sezon, în victoria, scor 3-1, cu Gaziantespor. Oaspeţii au deschis scorul prin Moestafa El Kabir, iar mijlocaşul la închidere Selcuk Sahin a dublat avantajul. Gazdele au redus din diferenţă prin Anton Putsila. Rezultatul final, 3-1 pentru Gençlerbirligi a fost stabilit de atacantul român Bogdan Stancu, în minutul 68, care a înscris cu o lovitură de cap din interiorul careului. Bogdan Stancu a făcut parte din lotul convocat de Anghel Iordănescu la ultimele două partide amicale, cu Lituania şi Spania şi speră să fie printre cei 23 de fotbalişti selecţionaţi de Anghel Iordănescu pentru Campionatul European din Franţa.  Gençlerbirligi ocupă locul 9 în clasament, cu 41 de puncte, cu patru etape înainte de finalul campionatului.
 
Lucescu, în război cu ziariştii turci
Mircea Lucescu a ratat titlul cu Şahtar în acest sezon, care ar putea fi ultimul al românului pe banca echipei din Ucraina. Presa turcă a scris încă de la începutul anului că Mircea Lucescu este dorit în Turcia, Galatasaray, Fenerbahçe şi Trabzonspor fiind cluburile interesate de serviciile sale. "Lăsaţi-ne mai întâi să terminăm sezonul, iar apoi vom vorbi şi despre asta. Aţi auzit ce a spus Pellegrini? Trageţi singuri concluziile", a fost reacţia lui Lucescu. Mircea Lucescu a făcut referire la o declaraţie dată de tehnicianul de la Manchester City care a afirmat că echipa a fost destabilizată după ce conducerea a decis să  anunţe în plin sezon că Pep Guardiola drept următorul antrenor în plin sezon.
 
Sabrerii luptă pentru titlul suprem
Echipa masculină de sabie a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de scrimă pentru probe neolimpice de la Rio de Janeiro, luni, după ce a învins China în optimi cu 45-36.  Echipa condusă de Mihai Covaliu şi formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Ciprian Gălăţanu va întâlni în sferturi formaţia Italiei, meci programat miercuri.  România şi China s-au întâlnit pentru prima oară la Mondiale după nouă ani, tricolorii pierzând în 2007 cu 40-45. Tricolorii au atins sferturile de finală la ultimele şapte ediţii ale Mondialelor, dar la ultimele două nu au reuşit să prindă semifinalele.
La Mondialele pe echipe de la Rio se desfăşoară probele de floretă feminin şi sabie masculin, care nu sunt incluse la ediţia de anul acesta a Jocurilor Olimpice din metropola braziliană (5-21 august).
 
Dreptate pentru suporterii “cormorani”
După 27 de ani, familiile celor 96 de fani Liverpool striviţi şi ucişi în timpul evenimentelor de pe stadionul Hillsborough, din Sheffield, în 1989, înainte de meciul Liverpool - Nottingham Forest, din semifinalele Cupei Angliei, răsuflă uşurate. S-a decis că vina pentru incident aparţine poliţiei. Timp de 27 de ani, forţele de ordine au refuzat să-şi asume vreo responsabilitate şi au arătat întotdeauna cu degetul spre fani. Pe lângă cele 96 de persoane ucise, alte 766 au fost rănite. Astăzi, sub privirile rudelor celor 96 de fani ucişi, juriul i-a exonerat pe suporteri şi a decis că poliţia poartă vina pentru tragedie, dar şi pentru încercările de muşamalizare ce au avut loc ulterior. Anunţul verdictului a generat un val de bucurie din rândul familiilor victimelor, care simt în sfârşit că li s-a făcut dreptate.
 
 
Gâlcă încheie campionatul
Potrivit cotidianului Marca, antrenorul român, Constantin Gâlcă, va mai sta doar 3 etape pe banca echipei Espanyol Barcelona. Gâlcă va conduce echipa doar la meciurile cu Sevilla, FC Barcelona şi Eibar. Cotidianul spaniol Marca anunţă că românul Constantin Gâlcă nu va mai antrena echipa Espanyol Barcelona din sezonul 2016-2017. Conducerea clubului Espanyol îl va păstra pe Gâlcă pe banca echipei doar pentru ultimele trei etape ale acestui sezon, cu Sevilla şi Eibar, pe teren propriu şi în deplasare cu FC Barcelona. În acest moment, Espanyol Barcelona se află pe locul 15, la 5 puncte distanţă de locurile retrogradabile.
 
 
BC Mureş în semifinale 
BC Mureş s-a calificat în semifinalele Ligii Naţionale de baschet masculin, luni seara, după ce a învins-o pe teren propriu pe SCM U Craiova cu scorul de 72-62 (22-20, 24-14, 12-17, 14-11), în cel de-al treilea meci din turul I al fazei play-off.
Vicecampionii câştigaseră şi primele două meciuri, din Bănie, cu 98-95 şi 99-96, ambele după prelungiri, şi obţin calificarea în faza următoare cu scorul general de 3-0. Duelurile din play-off au loc după regula cel mai bun din cinci partide. Cei mai buni jucători ai ardelenilor au fost Goran Gajovic, 18 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, Iuri Fraseniuc, 17 p, 2 rec, şi Goran Martinic, 14 p, 5 rec, 10 pd.
 
 
Janica Kostelic a trecut la guvernare
Schioarea croată Janica Kostelic (34 ani), câştigătoarea a patru medalii olimpice de aur şi a patru titluri de campioană mondială, a anunţat că a acceptat să ocupe postul de ministru adjunct al Sportului în ţara sa, propunându-şi să atragă cât mai mulţi tineri către sport. "Vreau să întorc sportului şi Croaţiei tot ceea ce sportul şi Croaţia mi-au oferit mie", a adăugat Kostelic, desemnată cea mai bun sportivă a anului 2005 în lume de către postul de televiziune Eurosport. Janica Kostelic, care s-a retras din circuitul mondial de schi alpin în 2007, va face parte din guvernul conservator naţionalist al primului ministru Tihomir Oreskovic, însă a asigurat, conform presei locale, că nu va intra în niciun partid din coaliţia aflată în prezent la conducerea Croaţiei. Viitorul ministru adjunct este singura femeie care a cucerit până acum patru medalii de aur în schiul alpin la Jocurile Olimpice de iarnă şi unica schioare care a câştigat trei titluri olimpice într-un singur an (în 2002, la Salt Lake City).
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri