Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
iordache-larisa1
  • iordache-larisa1
- +
 
Larisa nu participă la Europene
Gimnasta Larisa Iordache nu va participa la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Berna , care vor avea loc în perioada 1-5 iunie, potrivit site-ului Federaţiei Române de Gimnastică. Larisa Iordache, cvintuplă campioană europeană, s-a accidentat la mână la începutul lunii martie şi a suferit o intervenţie chirurgicală la Viena care a scos-o din cărţi pentru turneul preolimpic de la Rio de Janeiro. Larisa Iordache a început antrenamentele abia în data de 25 aprilie, iar colectivul tehnic a decis să nu rişte includerea sa în lotul pentru EuropeneLa senioare, România va fi reprezentată de Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan, Maria Holbură şi Dora Vulcan, delegaţia fiind completată de antrenorii Lucian Sandu şi Adela Popa, şeful delegaţiei va fi Adrian Stoica, preşedintele FRG, în timp ce fosta gimnastă Andreea Răducan va îndeplini în premieră funcţia de team manager.  
 
“Sarazinii” au învins Steaua 
Timişoara Saracens, campioana en titre, a învins cu 13-3 (10-3) pe Steaua, într-un meci restanţă contând pentru etapa a IV-a din Cupa României la rugby, Grupa I valorică, disputat, ieri, pe stadionul ''Gheorghe Răşcanu''. Bănăţenii au dominat partida, reuşind şi un eseu, prin Stephen Shennan, în minutul 19, transformat de Valentin Calafeteanu, restul punctelor, atât pentru gazde cât şi pentru oaspeţi, fiind marcate prin fructificarea unor lovituri de pedeapsă. În sferturile de finală, care vor avea loc pe 7 mai, bănăţenii se vor confrunta cu CSM Olimpia Bucureşti, în timp ce roş-albaştrii vor primi replica celor de la Politehnica Unirea Iaşi.
 
Niculescu candidează pentru lovitura lunii
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost nominalizată de site-ul circuitului profesionist feminin (WTA) pentru titlul de cea mai frumoasă lovitură a lunii aprilie.  Niculescu e candidată cu o fază reuşită în meciul cu Petra Kvitova (Cehia), la Stuttgart, la scorul de 3-1 în favoarea româncei. Monica a finalizat un schimb disputat cu o lovitură de backhand în lung de linie. Celelalte jucătoare nominalizate sunt Caroline Garcia (Franţa) la Charleston, italianca Sara Errani, pentru o fază reuşită la Charleston, germancele Angelique Kerber şi Laura Siegemund, pentru lovituri reuşite la Stuttgart. Garcia a fost reţinută în această anchetă, care îşi va decide câştigătoarea în urma voturilor acordate de internauţi pe site-ul WTA, cu o fază reuşită într-un meci cu Irina Begu.
 
 
Rednic cere salariu dublu
Acţionarul majoritar al echipei Dinamo Bucureşti, Ionuţ Negoiţă a dezvăluit că antrenorul Mircea Rednic a cerut dublarea salariului actual pentru a continua pe banca echipei din Şoseaua Ştefan Cel Mare. Negoiţă a anunţat că va negocia cu Rednic abia după finalul sezonului. Fanii echipei Dinamo Bucureşti i-au cerut lui Ionuţ Negoiţă, prin intermediul unei scrisori deschise, postată pe site-ul suporterilor, să urgenteze prelungirea înţelegerii cu antrenorul Mircea Rednic, pe care îl consideră principalul responsabil pentru parcursul bun în acest sezon de Liga 1. Răspunsul acţionarului majoritar de la Dinamo nu a întârziat. Negoiţă spune că Mircea Rednic a cerut dublarea salariului. “Eu sunt deschis să negociez, dar având în vedere că există nişte cereri destul de îndrăzneţe, voi fi mai mult sau mai puţin flexibil în negocieri în funcţie de locul pe care îl vom ocupa la sfârşitul campionatului şi de rezultatul din finala cupei României”, a declarat acţionarul majoritar al lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă. 
 
Şumudică îi vrea pe Săpunaru şi Mutu
Marius Şumudică, antrenorul echipei Astra Giurgiu, noua campioană a României, susţine că îşi doreşte doar patru jucători în campania de transferuri care va urma, iar principala ţintă este fundaşul Cristian Săpunaru, de la Pandurii Târgu Jiu. Echipa antrenată de Marius Şumudică pregăteşte strategia pentru preliminariile Ligii Campionilor. Tehnicianul a declarat că este mulţumit de lotul pe care-l are la dispoziţie şi spune că vrea să facă doar patru transferuri. Doi dintre jucători sunt în străinătate şi există deja negocieri. Ceilalţi doi sunt din Liga 1, unul fiind Cristi Săpunaru. Şumudică susţine că a discutat cu fundaşul Pandurilor, care va deveni liber în vară, dar acesta este tentat să rămână la Târgu Jiu, dacă Edi Iordănescu nu va pleca. Deşi nu i-a pronunţat numele, celălalt jucător din Liga 1 ar putea fi Adrian Mutu, despre care şumudică a declarat că şi-l doreşte foarte mult:
 
Bogdan Stoica luptă la Mannheim
Luptătorul român Bogdan Stoica urcă din nou în ring sâmbătă, 7 mai, în Germania, într-o confruntare pentru titlul mondial în cadrul evenimentului Showdown Fight Night 2. Bogdan Stoica se va confrunta cu James Phillips, la GBG Halle Mannheim. Bogdan Stoica (26 de ani) are în palmares 45 de victorii şi doar 8 înfrângeri, fiind faimos pentru loviturile cu genunchii de tip „flying knee”, care l-au făcut să fie unul dintre favoriţii pasionaţilor acestui sport. Şi James Phillips (36 de ani) are performanţe demne de luat în calcul: din 140 de lupte, a obţinut 80 de victorii. în plus, se va putea bucura de susţinerea mai multor fani, având în vedere că această competiţie va avea loc în oraşul său natal, Bogdan este fratele mai mic al lui Andrei Stoica. Succesul înregistrat de fraţii Stoica a atras atenţia unor promoţii din Europa şi Statele Unite.
 
80 de milioane pentru Griezmann
Gruparea engleză Manchester United este dispusă să plătească echipei Atletico Madrid clauza de reziliere a fotbalistului francez, Antoine Griezmann, în valoare de 80 de milioane de euro. În vârstă de 25 de ani, Griezmann a marcat şapte goluri în acest sezon în Liga Campionilor şi 21 în Primera Division. Potrivit cotidianului El Confidencial, clubul Manchester United este pregătit să plătească grupării spaniole Atletico Madrid clauza de reziliere a atacantului francez. Antoine Griezmann s-a născut pe 21 martie 1991 la Maçon, Franţa. înainte de a ajunge la Atletico Madrid, Griezmann a jucat 5 sezoane pentru Real Sociedad. Conform transfermarkt, Antoine Griezmann valorează 60 de milioane de euro.
 
Oful lui Rafael Nadal
 
Tenismanul spaniol Rafael Nadal şi-a exprimat dorinţa ca paşaportul său biologic să fie dat publicităţii, considerând că ''transparenţa trebuie să fie totală'' pentru a restabili imaginea sa după remarcile făcute la adresa sa de fostul ministru francez al Sporturilor, care l-a acuzat de dopaj.  Spaniolul a solicitat în aprilie Federaţiei internaţionale de tenis să facă publice rezultatele tuturor controalelor antidoping la care a fost supus de-a lungul carierei sale, precum şi ale celor viitoare pentru a risipi toate suspiciunile. Nadal a depus plângere contra fostului ministru francez al Sporturilor (2007-2010), Roselyne Bachelot, care l-a acuzat pe tenisman că a simulat o accidentare pentru a ascunde rezultatele unui control antidoping care ar fi ieşit pozitiv.
 
Luca Toni se retrage
Atacantul italian Luca Toni (Hellas Verona) şi-a anunţat retragerea, la vârsta de 38 de ani, după un ultim meci din serie A împotriva lui Juventus Torino, duminică, după 22 de ani de carieră profesionistă în fotbal. Ultima apariţie a lui Toni va avea loc într-un meci al extremelor, la Verona, între Hellas, lanterna roşie, condamnată la retrogradare, şi Juventus, care a câştigat deja titlul de campioană.  Campion mondial în 2006, Luca Toni a reuşit să marcheze 156 de goluri pentru opt cluburi diferite în campionatul de fotbal al Italiei şi a câştigat un trofeu de cel mai bun marcator în campionatul Germaniei, cu Bayern München, în sezonul (24 goluri).
 
 


© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri