Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
tatarusanu1
  • tatarusanu1
- +
 
Tătăruşene, ţi se pregăteşte ceva!
Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei, a fost prezent la meciul dintre România şi Franţa pentru a urmări evoluţia internaţionalului Ciprian Tătăruşanu şi a încerca să se convingă dacă achiziţionarea unui alt portar pentru sezonul viitor este necesară.  Jurnaliştii italieni au scris înaintea debutului Campionatului European despre faptul că gruparea din Firenze ar dori să achiziţioneze un alt portar, înlocuitor pentru Tătăruşanu, care ar urma să fie cedat la o altă echipă. Corvino a fost prezent la meciul cu Franţa, aşa cum va fi şi la partidele cu Elveţia şi Albania, pentru a analiza prestaţia fostului portar al Stelei, astfel încât Fiorentina să poată lua o decizie definitivă în ceea ce îl priveşte.Conform sursei citate, Sirigu, portarul italian de la PSG, şi tânărul Pierluigi Gollini, în vârstă de 21 de ani, fost junior la Fiorentina şi Manchester United, actualmente la Verona, sunt variantele de înlocuire pregătite de Fiorentina în eventualitatea în care Tătăruşanu nu va mai primi credit din partea italienilor.
 
Sevilla se interesează de Andone
Internaţionalul român Florin Andone, în vârstă de 23 de ani, a avut parte de un sezon bun la Cordoba, pentru care a reuşit să marcheze 21 de goluri, fiind titular la Campionatul European în partida cu Franţa. Andone a început ca titular meciul cu Franţa, partida inaugurală a Campionatului European, s-a luptat de multe ori singur cu cei doi fundaşi centrali francezi şi a avut o evoluţie apreciată în cele 60 de minute jucate pe Stade de France. Prestaţia din meciul cu Franţa, cumulată cu performanţele de la Cordoba, l-au adus pe vârful în vârstă de 23 de ani în atenţia clubului Sevilla. Jurnaliştii spanioli notează că românul a intrat pe lista de achiziţii a echipei care domină Europa League. Sursa menţionează că deocamdată andaluzii nu au făcut nicio ofertă oficială pentru Andone, şefii clubului aşteptând să vadă cum pot rezolva situaţiile celorlalţi atacanţi din lot, precum şi evoluţiile ulterioare ale românului de la Campionatul European.
 
Ţiriac mută turneul la Budapesta
Ion Ţiriac a anunţat, sâmbătă, că licenţa turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, competiţie găzduită în ultimii 20 de ani de Bucureşti, a fost cedată pentru doi ani, capitalei Ungariei, Budapesta. Iniţial, se discutase ca turneul să se joace la Marbella, însă în acea perioadă în Spania se desfăşoară şi turneul de la Barcelona. BRD Năstase ŢiriacTrophy este o competiţie din categoria ATP 250. Fostul mare tenisman deţine licenţa turneului. El a anunţat de mult timp această mutare, din cauza infrastructurii deficitare.
 
Doi Popeşti la Steaua
Steaua a mai achiziţionat un jucător. După Ovidiu Popescu şi Bojan Golubovic, roş-albaştrii l-au luat de la Timişoaara şi pe Dan Popescu. mutarea fiind confirmată astăzi de finanţatorul George Becali.  La fel ca şi Ovidiu Popescu, Dan Popescu vine tot de la ACS Poli Timişoara. Fundaş stânga în vârstă de 28 de ani, Dan Popescu a jucat în 37 de meciuri şi a reuşit două goluri pentru gruparea bănăţeană, sezonul trecut.

Bolt îşi arată colţii
Sprinterul jamaican Usain Bolt a reuşit cea de-a doua performanţă mondială a anului în proba de 100 m, cu timpul de 9,88 s în cadrul reuniunii Racers Grand Prix de la Kingston, care a avut loc sâmbătă. Sextuplul campion olimpic şi-a devansat pe trei compatrioţi, care au coborât la rândul lor sub 10 secunde: Nickel Ashmeade, Yohan Blake (ambii cronometraţi în 9,94 s) şi Asafa Powell (9,98 s). Bolt mai este devansat acum în bilanţul anual la 100 m doar de francezul Jimmy Vicaut, autorul celei mai bune performanţe mondiale din 2016 cu ocazia mitingului de la Montreuil, din 7 iunie, când a fost înregistrat cu timpul de  9,86 s.Reuniunea din capitala jamaicană a reprezentat cea de-a treia apariţie pe pistă a lui Usain Bolt în acest an, el reuşind să-şi îmbunătăţească cu zece sutimi cel mai bun timp realizat în 2016, 9,98 s, realizat la Ostrava (Cehia), pe 20 mai.
 
Ratare la volei
Echipa naţională de volei feminin a României, a pierdut, sâmbătă, meciul cu reprezentativa Sloveniei, scor 0-3 (17-25, 18-25, 13-25), la Megalopolis (Grecia), în grupa C a Ligii Europene la volei feminin. în urma acestui rezultat, România a ratat obiectivul de calificare în semifinalele Ligii Europene. "Tricolorele" au terminat pe locul III în grupa C, cu 6 puncte, două victorii şi patru înfrângeri.  Slovenia s-a calificat în faza următoare a Ligii Europene de volei, cu maximum de puncte, 18, şi un singur set pierdut. Grecia şi Ungaria mai fac parte din această grupă. Naţionala României nu a participat la ediţiile 2014 şi 2015 ale Ligii Europene, după cinci participări consecutive, încununate în 2013 de prima calificare în Final Four (locul 4, la Varna).
 
Isco neagă acuzaţiile
Isco Alarcon, mijlocaşul echipei spaniole Real Madrid, a publicat, pe pagina oficială de Twitter, un comunicat în care neagă informaţiile legate de cazul de abuzuri sexuale în care este bănuit a fi implicat, alături de David De Gea şi Iker Muñiain, anunţă cotidianul spaniol AS.  Procurorii au început investigaţiile în cadrul "Operaţiunii Universal", aşa cum o numesc oficialii Tribunalului 29 din Madrid, ca urmare a dezvăluirilor unor martori protejaţi, care relatează un episod de abuzuri sexuale, petrecut în 2012 la un hotel de cinci stele, la care au participat Iker Muñiain şi un alt jucător din naţionala U-21 a Spaniei. Pe lângă cei doi fotbalişti, în acest caz mai este implicat şi omul de afaceri Ignacio Allende Fernandez, zis Torbe, care este arestat din luna aprilie 2015, fiind acuzat de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, agresiune sexuală, pornografia infantilă în ceea ce priveşte prostituţia, şantaj şi spălare de bani.
 
Ghinionul Carolinei
După ce a fost anunţată că urmează să fie portdrapelul Danemarcei, Caroline Wozniacki (34 WTA) a primit sâmbătă o veste neplăcută: Federaţia Internaţională de Tenis a exclus-o de la Jocurile Olimpice din 2016, pentru că nu îndeplineşte una dintre condiţiile de bază pentru a putea juca la Rio. Caroline Wozniacki nu e acceptată la JO din cauză că îi lipseşte o selecţie în echipa de Fed Cup a Danemarcei, pentru a îndeplini criteriul olimpic. Federaţia din Danemarca a contestat însă decizia ITF, cerându-se clemenţă pentru fostul lider mondial, care nu a putut evolua în competiţia inter-ţări din tenis din cauza unei accidentări. Wozniacki a avut un ghinion teribil, jucătoarea în vârstă de 25 de ani planificându-şi prezenţa în aprilie la meciul cu Bosnia-Herţegovina. Apelul făcut de jucătoare împreună cu Federaţia de Tenis din Danemarca va fi judecat pe 30 iunie, în timpul turneului de la Wimbledon, dar şansele ca Wozniacki să primească un răspuns favorabil sunt minime. Turneul de tenis din cadrul JO de la Rio este progamat în perioada 6-14 august.
 
100 de milioane pentru Verratti
În aşteptarea lui Zlatan Ibrahimovic, Manchester United pregăteşte un alt transfer de răsunet. Italienii scriu că echipa engleză este gata să ofere 100 de milioane de euro pentru Marco Verratti, fotbalistul echipei franceze PSG.  “Corriere dello Sport” informează că Mourinho şi-l doreşte foarte mult pe mijlocaşul italian şi pentru a-l lua de la PSG a pregătit o sumă astronomică. şi salariul pregătit de "Diavoli" este unul substanţial: 8,5 milioane de euro pe sezon. Marco Verratti şi-a prelungit recent înţelegerea cu francezii, actualul său contract expirând în 2020.Mijlocaşul în vârstă de 23 de ani a fost achiziţionat de PSG în 2012, de la Pescara, pentru 12 milioane de euro. Din pricina unor accidentări care l-au bântuit pe tot parcursul sezonului trecut, Verratti lipseşte din lotul Italiei pentru acest Campionat European.
 
Falcao se întoarce în Principat
Atacantul columbian Radamel Falcao, în vârstă de 30 de ani, a anunţat, prin intermediul unui mesaj postat pe contul oficial de Instagram, faptul că pe 24 iunie va începe pregătirile pentru noul sezon cu formaţia franceză AS Monaco, echipă de la care a fost împrumutat la Manchester United şi Chelsea. După ce în sezonul recent încheiat Radamel Falcao a marcat doar un singur gol pentru Chelsea, reuşind să însumeze doar 363 de minute petrecute pe teren pentru formaţia de pe Stamford Bridge, columbianul a decis să înceapă reconstrucţia reputaţiei sale la clubul francez AS Monaco. Francezii au strâns nu mai puţin de 14,5 milioane de euro din împrumuturile lui Falcao la Manchester United şi Chelsea.
 
Operaţii dificile
Costaricanul Keylor Navas şi brazilianul Danilo, fotbaliştii clubului spaniol Real Madrid, au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale pentru a rezolva diferite probleme de sănătate, iar cei doi vor fi indisponibili, cumulat, aproximativ 10 săptămâni, anunţă cotidianul spaniol Marca. Operaţiile celor doi sud-americani s-au desfăşurat la clinica Ruber din Madrid. Navas a necesitat o endoscopie pentru a vindeca o tendinită cronică suferită la călcâiul stâng, în timp ce coechipierul său brazilian a fost tratat pentru o fasciită plantară a piciorului drept, maladie ce se manifestă printr-o durere ascuţită la nivelul călcâiului sau în zona mediană a tălpii piciorului.
 
Pjanic dă Roma pe Juventus
Mijlocaşul bosniac Miralem Pjanic se va transfera de la AS Roma la Juventus Torino, după ce formaţia torineză va activa clauza de reziliere de 38 de milioane de euro. Managerul general al Romei, Mauro Baldissoni, a anunţat, sâmbătă, la Roma Radio, că a primit o scrisoare oficială din partea bosniacului. Baldissoni a respins zvonurile potrivit cărora clubul din Roma a contactat rivala din Seria A pentru a aranja transferul.  "Prin prezenta doresc să-mi exercit dreptul de a fi transferat la un alt club, conform acordurilor convenite. De asemenea, vă informez că sunt dispus să renunţ la partea de 20% pe care ar fi trebuit să o primesc din suma de transfer în favoarea clubului care va achiziţiona drepturile mele sportive, care, cu această ocazie, vă comunic că este Juventus", a scris Pjanic.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri