Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
samara
  • samara
- +

 

Ghinion pentru fetele de la tenis de masă

Echipa feminină de tenis de masă a României, formată din Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara şi Bernadette Szöcs, va întâlni Coreea de Sud, în primul tur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Tenis de masă. În proba de simplu feminin, Daniela Dodean Monteiro va juca, în runda inaugurală, cu Mouma Das (India), iar Elizabeta Samara va intra în competiţie în turul doi, acolo unde o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Dalia Dvorak (Spania) şi Lin Gui (Brazilia). Pe tabloul de simplu masculin, Adrian Crişan va juca, în primul tur, cu indianul Sharath Kamal Achanta, iar Ovidiu Ionescu îl va întâlni, în runda inaugurală, pe învingătorul partidei dintre iranianul Nima Alamian şi americanul Kanak Jha. Probele individuale vor începe sâmbătă, în timp ce concursul pe echipe va debuta la 12 august.
 
Vine City pe Arena Naţională?
FC Steaua va întâlni una dintre echipele FC Porto, Manchester City, Villarreal, Ajax Amsterdam şi Borussia Mönchengladbach, în play-off-ul Ligii Campionilor. Pe traseul echipelor care nu sunt campioane, acestea sunt formaţiile care sunt cap de serie, în timp ce Steaua, alături de AS Roma, AS Monaco, FC Rostov şi Young Boys Berna fac parte din runda a II-a.  Tragerea la sorţi a meciurilor din play-off-ul preliminariilor Ligii Campionilor va avea loc astăzi de la ora 13.00. Operaţiunea va fi urmată de tragerea la sorţi a play-off-ului Ligii Europa, în care Astra Giurgiu nu este cap de serie.
 
Turneu de baschet la Cluj
Naţionala de baschet masculin a României va participa la Cluj, între 12-14 august, la un turneu internaţional la care vor mai lua parte reprezentativele Ungariei, Bulgariei şi Estoniei. Aflată în pregătiri pentru Campionatul European din 2017, la care este calificată direct, naţionala de baschet masculin va disputa trei meciuri la turneul de la Cluj, programat între 12-14 august. Toate meciurile reprezentativei antrenate de Marcel Ţenter vor fi transmise în direct de DigiSport. Echipa României a disputat anterior mai multe meciuri amicale în China, cu China, Polonia, Georgia, câştigând două din cele trei turnee din circuitul Atlas International Tournament 2016”. Echipa României este calificată direct la turneul final al CE din 2017, o grupă fiind găzduită de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.
 
Martinez, în locul lui Wilmots
Tehnicianul spaniol Roberto Martinez a fost numit în funcţia de selecţioner al naţionalei Belgiei, înlocuindu-l pe Marc Wilmots. Roberto Martinez, în vârstă de 43 de ani, a mai pregătit în cariera sa formaţiile Swansea City, Wigan Athletic şi Everton. Uniunea Belgiană de Fotbal a anunţat, la 15 iunie, că a ajuns la un acord cu selecţionerul Marc Wilmots pentru rezilierea contractului care expira în 2018. Marc Wilmots, în vârstă de 47 de ani, conducea naţionala Belgiei din 2012, iar la Euro-2016, Belgia a fost eliminată în sferturi de ţara Galilor, scor 3-1.
 
Pacquiao se întoarce în ring
Pugilistul filipinez Manny Pacquiao, care şi-a anunţat retragerea din boxul profesionist în luna aprilie, va reveni în ring şi îl va întâlni la 5 noiembrie pe americanul Jessie Vargas, campionul WBO la categoria semimijlocie, a anunţat, ieri, BBC.Pacquiao, în vârstă de 37 de ani, se va întâlni cu staful său la 10 august, la Manila, pentru a stabili dacă întâlnirea cu Vargas va avea loc la Los Angeles sau la Dubai. Jesse Vargas (27 de ani) a câştigat centura WBO în luna martie, atunci când l-a învins pe compatriotul său Sadam Ali. Manny Pacquiao şi-a anunţat retragerea din box în luna aprilie, după ce l-a învins la puncte pe americanul Timothy Bradley, cel care i-a produs singura înfrângere la profesionişti lui Vargas. Pacquiao a fost de opt ori campion mondial la şase categorii diferite şi are în palmares 58 de victorii, 6 înfrângeri şi două partide terminate la egalitate. În luna mai, Manny Pacquiao a fost ales senator în Filipine.
 
 
Murray ia drapelul
Tenismanul Andy Murray, locul 2 ATP, va fi portdrapelul Marii Britanii la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, a anunţat, ieri, L'Equipe. Murray, campion olimpic în 2012 şi câştigător în acest an la Wimbledon, este primul tenisman britanic care va fi portdrapel la Jocurile Olimpice. Scoţianul a fost preferat în detrimentul pugilistei Nicola Adams, a canotoarei Katherine Grainger şi a ciclstului Bradley Wiggins. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro va avea loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 02.00, pe stadionul Maracana.
 
 
Sporturi noi la JO 2020
Comitetul Executiv al CIO a aprobat includerea a cinci sporturi noi, baseball-softball, surf, skateboard, karate şi alpinism, în programul Jocurilor Olimpice pentru ediţia de la Tokyo din 2020. Acest vot se aplică doar pentru ediţia din 2020, la cererea organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Cele cinci sporturi vor aduce în competiţie 474 de sportivi şi 18 probe. Baseball-ul şi softball-ul au fost scoase din programul Jocurilor Olimpice după ediţia de la Beijing, din 2008. La Jocurile Olimpice de la rio de Janeiro, care vor începe vineri, au fost incluse două sporturi noi, golful şi rugby în 7.
 
 
Candreva, de la Lazio la Inter
Mijlocaşul echipei Lazio Roma, Antonio Candreva, a fost achiziţionat de formaţia Internazionale Milano, a anunţat, site-ul oficial al grupării milaneze. Candreva, în vârstă de 29 de ani, a semnat un contract pe patru sezoane cu Internazionale Milano. "Sunt cu adevărat fericit să fiu aici. Mi-am dorit să ajung la Inter, iar acum sunt extrem de emoţionat că acest lucru s-a întâmplat. Le mulţumesc celor de la Lazio pentru anii petrecuţi împreună şi pentru că mi-au dat posibilitatea să-mi îndeplinesc visul de a juca la Inter Milano", a declarat internaţionalul italian. Antonio Candreva a jucat în cariera sa la echipele Ternana, Udinese, Livorno, Juventus Torino, FC Parma, AC Cesena şi Lazio Roma.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri