Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
budescu-astra
  • budescu-astra
- +
 
Budescu, aproape de Astra
Oficialii clubului Astra Giurgiu au anunţat, ieri,  pe site-ul oficial, că aşteaptă acordul grupării chineze Dalian Yifang pentru transferul sub formă de împrumut al mijlocaşului Constantin Budescu. "Budescu ar putea să fie legitimat până la dubla cu West Ham United, la un an după ce a fost unul dintre jucătorii decisivi pentru echipa noastră, în succesul istoric împtoriva echipei engleze", se arată în comunicatul campioanei României. Constantin Budescu, în vârstă de 27 de ani, a fost cedat la începutul anului la formaţia Dalian Yifang din liga a doua chineză, pentru care a semnat un contract pe trei ani.
 
Chivu vrea să fie secundul lui De Boer
Fostul internaţional român Cristian Chivu a declarat, ieri, pentru site-ul gazzetta.it, că este prieten cu noul antrenor al echipei Internazionale Milano, Frank De Boer, şi a lăsat să se înţeleagă că ar accepta postul de antrenor secund dacă i se va face o ofertă. "Mă cunosc bine cu Frank De Boer, suntem prieteni, dacă are nevoie de o mână de ajutor... Până acum nu m-a contactat nimeni, sunt în vacanţă cu familia în Spania şi stau bine aici. Am mereu Inter Milano în inimă, dar nu îmi place să comentez ce se întâmplă în club. Nu vreau să vorbesc despre demiterea lui Mancini", a declarat Chivu. Conform gazzetta.it, Chivu se află pe lista de antrenori secunzi la Inter Milano şi are avantajul de a vorbi italiana, engleza şi olandeza, mai ales că De Boer nu cunoaşte limba italiană.
 
Stăpânul inelelor, beat turtă
Gimnastul olandez Yuri van Gelder, supranumit "Lord of the Rings", pentru performanţele sale în proba de inele, a fost trimis acasă de la Rio, de conducerea delegaţiei Olandei, după ce a consumat alcool în afara Satului Olimpic. El a părăsit satul Olimpic, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a obţinut calificarea în finala probei sale favorite şi s-a mai întors dimineaţa. Căpitanul echipei olandeze de gimnastică a informat conducerea delegaţie de escapada lui van Gleder, iar aceasta a decis să-l excludă din lot şi să-l trimită acasă. "Comportamentul său este total intolerabil", a declarat Maurits Hendriks, şeful delegaţiei Olandei, care s-a arătat grav dezamăgit de comportamentul sportivului.Gimnastul de 33 de ani a fost campion mondial in 2005 şi european în 2005, 2008 şi 2009. El a suspendat, în 2009, pentru consum de cocaină, revenind în competiţii în 2011.
 
Au încurcat steagurile chinezeşti
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Rio au anunţat că vor schimba steagurile Chinei folosite la ceremonii, chinezii plângându-se că stelele de pe drapele nu sunt orientate corect. "Înţelegem că există o problemă cu drapelele. Este o problemă foarte mică. Trebuie să fii extrem de familiarizat cu steagul ca să îţi dai seama ce este în neregulă. Dar trebuie să o rezolvăm", a declarat un purtător de cuvânt al organizatorilor, Mario Andrada. Andrada a precizat că primele steaguri cu modelul corect vor fi livrate în scurt timp de producători. Drapelul chinez are o stea mare reprezentând Partidul Comunist, cu alte patru stele mici în dreapta cu orientate către centrul stelei mari. Însă cele patru steluţe de pe drapelele de la Rio, inclusiv de pe cel folosit de scrimerul Lei Sheng la ceremonia de deschidere, sunt într-o simetrie perfectă, orientate în sus. 
 
Dopat cu nandrolon
Halterofilul polonez Tomasz Zielinski a fost depistat pozitiv cu nandrolon şi a fost exclus de la Jocurile Olimpice de la Rio, a anunţat Comitetul Olimpic Polonez (PKOI). Imediat după controlul lui Zielinski, preşedintele federaţiei poloneze de haltere a demisionat. Un comunica publicat pe site-ul PKOl arată că în eşantioanele A şi B ale sportivului au fost depistate urme de steroid anabolizant, la 31 iulie. Campion european la 94 kilograme, Tomasz Zielinski, 25 de ani, a afirmat că se va apăra în justiţie, el considerându-se nevinovat. "Sunt dezolat şi îmi este ruşine", a declarat preşedintele federaţiei poloneze, Szymon Kolecki, medaliat cu aur la Beijing. Tomasz Zielinski, fratele mai mic al lui Adrian Zielinski, şi el membru al selecţionatei poloneze de haltere, a decis să se pregătească individual pentru jocuri, în afara sistemului propus de federaţie. Preşedintele federaţiei decisese excluderea lui din lot, dar nu au fost de acord ceilalţi membri ai forului. 
 
Maxim a marcat pentru Stuttgart
Mijlocaşul Alexandru Maxim a marcat un gol pentru echipa sa, VfB Stuttgart, în victoria obţinută, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-1), cu St. Pauli, în prima etapă a ligii secunde din Germania. Maxim a egalat în minutul 67, după ce oaspeţii au deschis scorul în minutul 28, prin Bouhaddouz. Golul victoriei a fost marcat de Gentner în minutul 87. Jucătorul român a intrat după pauză, în locul lui Heise.
 
Pogba, cel mai scump jucător
Mijlocaşul echipei Juventus Torino, Paul Pogba, a semnat un contract pe cinci sezoane cu Manchester United, a anunţat, luni noapte, clubul englez. În vârstă de 23 de ani, internaţionalul francez revine pe Old Trafford, unde a evoluat în perioada 2009 -2012. Pogba  a fost transferat de la Juventus Torino la Manchester United pentru 105 milioane de euro, francezul devenind astfel cel mai scump jucător din lume, după ce l-a depăşit pe Gareth Bale, pentru care Real Madrid a plătit 101 milioane clubului Tottenham, în 2013. Banii pe Pogba vor fi achitaţi în două exerciţii financiare, a anunţat clubul italian. în funcţie de performanţe, Manchester United va plăti în plus până la cinci milioane de euro. Juventus a precizat că a obţinut un profit net de 72,6 milioane de euro în urma acestei tranzacţii.
 
S-a retras Srna
Fundaşul Darijo Srna, căpitanul echipei a Croaţiei, şi-a anunţat retragerea din activitatea internaţională după ce a disputat 132 de meciuri şi a marcat 22 de goluri. Srna, 34 ani, de la şahtior Doneţk, a participat cu naţionala Croaţiei la turneele finale ale CM 2006, 2014 şi ale EURO 2004, 2008, 2012 şi 2016. Din 2009, Srna a preluat banderola de căpitan al selecţionatei sale.  
''Nici marii poeţi nu pot spune istoria unui meci de fotbal în câteva secunde, dar cei 15 ani înfocaţi de la naţională îmi ajung să îmi umplu întreaga eternitate'', a scris Srna în mesajul către coechipierii săi.
Zagallo, internat în spital
Fostul fotbalist brazlian, Mario Zagallo, în vârstă de 84 de ani, dubu campion mondial, în 1958 şi 1962, ca jucător, şi în 1970 ca selecţioner, a fost internat într-un spital din Rio. Spitalul Barra D'Or, din apopierea Parcului Olimic de la Rio, nu a dorit să precizeze care au fost cauzele internării lui Zagallo. Aflat într-un scaun cu rotile, Mario Zagallo a participat, joi, cu o zi înaintea ceremoniei de deschidere a JO, la ştafeta flăcării olimpice.
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri