Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
scrima-cadete-sireteanu-tipisca-vrabie-lupu-ciobanu
  • scrima-cadete-sireteanu-tipisca-vrabie-lupu-ciobanu
- +
 
Titlu cu repetiţie la Iaşi
Echipa de sabie a clubului CSM Iaşi, pregătită de antrenorul Alexandru Siriţianu, a câştigat ieri, pentru a doua oară consecutiv titlul naţional la sabie rezervat junioarelor. Scrimerele ieşene, în calitate de campioane en titre, au fost înscrise direct în semifinale, fază în care a învins cu 45-41 echipa Riposta Bucureşti. În finală, echipa formată din Cerasela Drăgan, Ana Ciobanu, Andreea Lupu şi Alessia Vrabie a învins cu 45-37 echipa CSA Steaua. Cu o zi în urmă a avut loc şi proba individuală în care Iaşul a fost reprezentat de patru sportive. Cerasela Drăgan a obţinut medalia de argint, fiind învinsă în finală cu 8-15 de Sabina Martiş (Steaua), Ana Ciobanu (învinsă greu în semifinale de Cerasela) a cucerit bronzul, iar Andreea Lupu şi Catrinel Ţipişcă s-au oprit în sferturi, învinse de celelalte două ieşence.
 
Ungurii fac surpriza la handbal
O singură echipă europeană, Polonia, a ratat calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial de handbal masculin din Franţa, celelalte 13 reprezentative europene care au luat startul urmând a evolua în prima fază eliminatorie a competiţiei. Celelalte trei echipe non-europene calificate în optimile de finală sunt Egipt, Qatar şi Brazilia. Până la ora închiderii ediţiei s-au jucat următoarele partide: Norvegia – Macedonia 34-24; Franţa – Islanda 31-25; Spania – Brazilia – 28-27; Slovenia – Rusia 32-26; Suedia – Belarus 41-22; Ungaria – Danemarca 27-25; Cea mai mare surpriză s-a înregistrat în partida Ungaria – Danemarca, câştigată de handbaliştii maghiari cu 27-25 (13-12). Mikkel Hansen, vedeta nordicilor, a marcat 8 goluri, dar jocul său bun a fost insuficient pentru Danemarca în drumul spre sferturi, unul dintre motive fiind evoluţia excelentă a portarului ungur Mikler. Aseară Qatar a învins Germania cu 24-22,  ultimul meci programat fiind Croaţia – Egipt.
 
Nu mai e mini-preşedinte
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi-a încheiat mandatul de şef al Federaţiei Europene de Minifotbal (EMF), a anunţat, ieri, site-ul oficial al FRF. În cadrul Adunării Generale de la Brno (Cehia), lui Burleanu i s-a propus să-şi continue activitatea în cadrul Federaţiei Europene de Minifotbal din postura de preşedinte de onoare, însă acesta a refuzat: “Consider că sunt prea tânăr pentru a deţine o astfel de funcţie. Le mulţumesc tuturor asociaţiilor naţionale de minifotbal şi prietenilor din minifotbalul românesc pentru onoarea de a conduce EMF pentru cinci ani, perioadă care a coincis cu cele mai înalte performanţe din punct de vedere instituţional şi sportiv”. Noul preşedinte al Federaţiei Europene de Minifotbal va fi ungurul Tibor David, în timp ce românul Attila Takacs va ocupa funcţia de secretar general.
Andone – la cota şapte
Atacantul Florin Andone a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Deportivo La Coruna, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1 (0-1), cu formaţia Las Palmas, în etapa a XIX-a a campionatului spaniol, informează Marca. Andone, care a jucat tot meciul, a marcat în minutul 69, iar golul gazdelor a fost înscris de Mateo Garcia, în minutul 13. Internaţionalul român a urcat pe locul opt în clasamentul golgeterilor din Primera Division, cu şapte reuşite, la egalitate cu Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Gerard Moreno (Espanyol Barcelona), Sandro Ramirez (Malaga) şi Nicola Sansone (Villarreal). Las Palmas a jucat în inferioritate numerică din minutul 77, după eliminarea lui Aythami Artiles.
 
 
 “Bryanii” se retrag din Cupa Davis
Jucătorii americani de tenis Bob şi Mike Bryan, în vârstă de 38 de ani, au anunţat că nu vor mai evolua în Cupa Davis, competiţie la care au fost o prezenţă constantă în ultimii 14 ani. Cei doi fraţi, care au câştigat împreună 16 titluri de Grand Slam, şi-au anunţat decizia pe pagina de Instagram a lui Bob.  Bob şi Mike Bryan participă în această perioadă la turneul Australian Open, pe care l-au câştigat de şase ori la dublu. Fraţii Bryan au în palmares 24 de victorii şi cinci înfrângeri în meciurile jucate împreună în Cupa Davis.
 
Bănăţenii au terminat în corzi
Echipa Timişoara Saracens a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 3-49, de formaţia scoţiană Edinburgh Rugby, în ultima etapă a grupei a cincea European Rugby Challenge Cup. Edinburgh s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei, de pe prima poziţie în grupă. Pentru echipa scoţiană au punctat Cochrane - două eseuri, Du Preez - un eseu, Kinghorn - un eseu, Allen - un eseu, Tovey - un eseu, două transformări, Hoyland - un eseu, Weir - cinci transformări. La Timişoara Saracens, echipă care a încheiat grupa  pe ultimul loc, a punctat Calafeteanu, din lovitură de pedeapsă.
 
Gol jubiliar pentru Rooney
Atacantul Wayne Rooney a marcat golul echipei Manchester United în meciul cu Stoke City, scor 1-1, din etapa a XVII-a a campionatului Angliei, ajungând la a 250-a reuşită pentru club, un record. El a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului englez. Jucătorul de 31 de ani a marcat în minutul 90+4, iar pentru Stoke a punctat în proprie poartă Mate (’19). Rooney a venit la United în 2004, de la Everton.
 
Germania vrea Euro
Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal, Reinhard Grindel, a declarat că ţara sa îşi va depune candidatura pentru organizarea Campionatului European din 2024. "Campionatul European din 2024 poate deveni un proiect pilot pentru întreg fotbalul german. Vom înainta un dosar de lux şi fiţi siguri că vom alege cele mai bune zece stadioane. Avem stadioane, avem infrastructură, avem tot ce ne trebuie pentru a organiza Euro", a declarat Grindel. Germania nu a mai organizat un turneu final al Campionatului European din 1988. Finlanda, Danemarca, Norvegia şi Suedia iau în calcul o candidatură comună, iar o altă ţară că se gândeşte la organizarea Euro-2024 este Turcia. UEFA a fixat la 3 martie data limită de depunere a candidaturilor şi va publica lista cu ţările care şi-au depus dosarele la 10 martie. Decizia de atribuire a organizării Campionatului European din 2024 va fi luată cel mai devreme în septembrie 2018.
 
Home, sweet home!
Fostul fotbalist Steven Gerrard a revenit la FC Liverpool şi va ocupa funcţia de antrenor în cadrul academiei clubului, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării engleze. Gerrard, care este un produs al clubului FC Liverpool şi care a jucat pe Anfield Road timp de 17 ani, îşi va începe munca în luna februarie. "Simt o emoţie că revin la clubul unde m-am format. Cu toate acestea nu a fost o decizie emoţională, ci este vorba de ce pot oferi acestui club", a spus Gerrard, în vârstă de 36 de ani. Steven Gerrard a plecat de la FC Liverpool la Los Angeles Galaxy în mai 2015. El a jucat la formaţia engleză în 710 meciuri, a marcat 186 de goluri şi a câştigat zece trofee.
 
Nemţii cer intoleranţă pentru ruşi
Preşedintele Comitetului Olimpic German (DOSB), Alfons Hoermann, a declarat pentru Die Welt că în cazul în care se va dovedi că în Rusia a existat dopaj susţinut de stat, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) ar trebui să decidă sancţiuni drastice, şi anume excluderea de la JO din 2018 şi poate de la cele din 2020. "Trebuie să se ia măsuri drastice. Sunt necesare sancţiuni severe, fără îndoială. Trebuie să existe un semnal clar. Dacă se va confirma că a existat dopaj susţinut de stat şi că în Rusia Comitetul Olimpic a încălcat carta CIO, atunci CIO ar trebui să excludă întreaga echipă olimpică de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 şi poate de la cele de vară din 2020", a spus Hoermann. La 9 decembrie, avocatul canadian Richard McLaren a dat publicităţii un nou raport, conform căruia peste 1000 de sportivi ruşi au beneficiat de un program de dopaj "sponsorizat de stat" timp de patru ani, începând din 2011. În noul raport sunt menţionaţi şi patru medaliaţi de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014, şi cinci de la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, din 2012.
 
Ogier a câştigat la Monte Carlo
Francezul Sébastien Ogier (M-Sport) a câştigat, ieri, prima etapă a ediţiei din acest an a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), Raliul Monte Carlo. Pentru Ogier este al patrulea succes consecutiv la acest raliu. Ogier i-a devansat pe podium pe finlandezul Jari-Matti Latvala (Toyota) şi estonul Ott Tanak (M-Sport). Acesta a fost primul raliu al lui Sébastien Ogier la volanul unui Ford Fiesta (M-Sport). Francezul a concurat pentru Volkswagen în perioada 2012-2016. Etapa a doua a WRC, Raliul Suediei, va avea loc în perioada 10-12 februarie.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri