Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
novak-eduard-carol
  • novak-eduard-carol
- +
 
 
Novak mai vrea un mandat
 
Preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, fost campion paralimpic, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, Adunarea Generală pentru Alegeri urmând să aibă loc la 10 februarie. Alegerile vor avea loc la Băile Balvanyos, judeţul Covasna, cu începere de la ora 14.00. Candidaturile sunt admise până pe data de 27 ianuarie, ora 16.00.Eduard Novak, managerul Tuşnad Cycling Team, a fost ales la conducerea Federaţiei în 2013. "Sincer, nu am reuşit să îmi exercit funcţia aşa cum mi-am dorit din cauza multitudinii de procese juridice şi a problemelor financiare. Acum cred că este momentul să arăt cât de mult pot schimba faţa ciclismului românesc", a declarat Novak. Federaţia Română de Ciclism va relua finanţarea de la MTS în acest an. Pe lângă banii de la buget, Eduard Novak promite că va atrage în 2017 finanţari din sponsorizări în valoare de 50.000 euro.

    

 

Toşca a făcut vizita medicală în Spania
FC Steaua a anunţat pe pagina de Facebook, că a ajuns la un acord cu echipa spaniolă Betis Sevilla pentru transferul fundaşului Alin Toşca, la Real Betis Sevilla.  Fundaşul central în vărstă de 24 de ani a ajuns ieri în Spania, pentru a efectua vizita medicală şi pentru a semna contractul cu noua sa echipă. “Clubul nostru îi mulţumeste şi îi urează mult succes în Primera Division!", a precizat clubul stelist. Toşca evolua la Steaua din 2014, când a fost achiziţionat de la FC Viitorul.
 
Daum a dat mâna cu Reghe
Selecţionerul Christoph Daum a urmărit prima repriză a meciului amical pe care Steaua l-a câştigat, ieri, cu 1-0, cu Vardar Skopje, în cantonamentul de la Belek, informează Digi Sport. Înaintea meciului, Daum s-a întâlnit în premieră cu antrenorul Laurenţiu Reghecampf, dar cei doi doar s-au salutat şi şi-au strâns mâna. Christoph Daum, care a fost însoţit de secundul Rudi Verkempinck, a părăsit arena unde s-a disputat partida cu puţin timp înainte de finalul primei reprize. Reghecampf şi Daum nu au o relaţie cordială, antrenorul Stelei criticând în repetate rânduri atât numirea germanului la conducerea tehnică a naţionalei, cât şi selecţia acestuia. Formaţia FC Steaua a învins, marţi, cu scorul de 1-0, echipa Vardar Skopje, într-un meci din cadrul stagiului de pregătire din Belek. A marcat Jakolis, în minutul 60.
 
Norvegia, în sferturi la CM de handbal
Naţionala Norvegiei este prima semifinalistă a Campionatului Mondial de handbal masculin din Franţa, după ce a învins,ieri, reprezentativa Ungariei, cu scorul de  31-28 (17-10), în primul meci al sferturilor de finală ale competiţiei. Campioana olimpică en-titre, Danemarca, şi campioana europeană din 2016, Germania, au fost eliminate încă din faza optimilor de finală. După optimile de finală şi meciurile disputate în President Cup, clasamentul final al locurilor 9-24 la CM din Franţa este următorul: 9. Germania, 10. Danemarca, 11. Belarus, 12. Rusia, 13. Egipt, 14. Islanda, 15. Macedonia, 16. Brazilia, 17. Polonia, 18. Argentina, 19. Tunisia, 20. Arabia Saudită, 21. China, 22. Japonia, 23. Bahrain şi 24. Angola.Meciurile din semifinale vor avea loc joi şi vineri, partida pentru medalia de bronz în 28 ianuarie, iar cea pentru titlul mondial în 29 ianuarie.
 
Kosovo, admisă în UEFA
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, ieri, că a respins apelul depus de federaţia din Serbia împotriva UEFA în cazul acceptării statului Kosovo ca membru al forului continental. Federaţia sârbă dorea anularea rezoluţiei din 3 mai 2016 a Congresului UEFA, prin care forul din Kosovo a fost acceptat ca al 55-lea membru al UEFA. "Ca urmare a deciziei TAS, rezoluţia rămâne în vigoare şi acceptarea federaţiei din Kosovo ca membru al UEFA este confirmată", se arată într-un comunicat postat pe site-ul TAS. Fostă provincie sârbă, Kosovo a fost teatrul unui conflict (1998-1999) între separatiştii albanezi şi forţele de la Belgrad. în februarie 2008, majoritatea albaneză din Kosovo a proclamat independenţa acestui teritoriu, însă Serbia refuză să-l recunoască.


Amical cu fetele din Slovacia
Echipa naţională de fotbal feminin a României a învins, la San Pedro del Pinatar, cu scorul de 2-0, reprezentativa Slovaciei, în al doilea meci amical din cadrul stagiului de pregătire din Spania. Golurile au fost marcate de Florentina Olar şi Cristina Carp. Selecţionerul Mirel Albon a trimis în teren următoarele jucătoare: Andreea Părăluţă - Teodora Meluţă, Maria Ficzay, Brigitta Goder - Andreea Corduneanu (77' - Melinda Nagy), Ioana Bortan, Ştefania Vătafu, Anamaria Gorea - Adina Giurgiu (70'  - Dariana Indrei), Mara Bâtea (61' - Cristina Carp), Florentina Olar (90' - Carmen Ciobanu). A fost al doilea joc amical pe care jucătoarele  pregătite de Mirel Albon l-au disputat în cantonamentul din Spania, după ce vineri au pierdut cu 1-7 în faţa reprezentativei Olandei, gazda turneului final al Campionatului European din acest an.
 
Roxana Bîrcă, soldat de nădejde
Atleta Roxana Bîrcă, legitimată la CSA Steaua, a ocupat locul al treilea la competiţia Cross Cup Hannut, desfăşurată în weekend, în Belgia, anunţă site-ul oficial al grupării militare. Atleta etiopiană Birthukan Adamu a trecut prima linia de sosire, parcurgând cei 6 kilometri în 20 min 17 sec, urmată de belgianca Louise Carton, 20 min 21 sec, în timp ce Roxana Bîrcă s-a clasat pe locul al treilea, cu timpul de 20 min 44 sec. Concursul, aflat la ediţia cu numărul 74, a reunit la start alergători de top din Europa, dar şi din Africa. Roxana Bîrcă, antrenată de Margareta Barbu, a câştigat în decembrie medalia de bronz cu echipa României, la Campionatele Europene de cros.
 
Touré refuză China
Mijlocaşul echipei Manchester City, Yaya Touré, a refuzat o ofertă din China, cu un salariu săptămânal de 430.000 de lire sterline, afirmând că ar fi foarte nefericit acolo, deoarece el joacă fotbal din plăcere, nu pentru bani. "Mereu am spus că dacă mă duc în China aş fi foarte nefericit acolo. Joci bani pentru că îţi place sau pentru bani? Care este scopul? Eu joc din plăcere. îmi place să-mi ajut coechipierii şi să joc contra celor mai buni", a explicat jucătorul ivorian. Touré vrea să-şi încheie cariera în Anglia şi crede că mai poate juca încă doi ani la nivel înalt: "Ia uitaţi-vă la prietenul meu Zlatan Ibrahimovic. Are 35 de ani şi poate va mai juca încă trei ani...El are mentalitate asemănătoare cu a mea. Este un mare jucător, un campion care iubeşte fotbalul. Acesta este pe primul loc. Tot ce vine apoi este un bonus. Poţi avea noroc şi poţi juca pentru un club mare şi să câştigi mulţi bani. Dar cei care merg în China...nu-mi place asta". Touré, în vârstă de 33 de ani, are contract cu City până în vară.
 
Al treilea antrenor plecat de la Palermo
Tehnicianul Eugenio Corini a demisionat, ieri, de la conducerea echipei Palermo, la mai puţin de două luni de când a fost numit antrenor principal al formaţiei din Serie A. "Este decizia corectă şi logică în acest moment", a declarat Corini. Formaţia Palermo a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 0-1, de Internazionale Milano. Palermo se află pe penultimul loc în clasamentul campionatului italian, cu doar zece puncte obţinute în 21 de etape. Cu Eugenio Corini la conducerea tehnică, Palermo a obţinut o singură victorie în şapte meciuri. Corini a fost al treilea antrenor din acest sezon al echipei Palermo, după Davide Ballardini şi Roberto De Zerbi.
 
Moartea unui ciclist alcoolic
Fostul ciclist ucrainean Dmîtro Grabovski, care a evoluat pentru echipa Quick Step şi a fost campion mondial la tineret în 2005, a încetat din viaţă din cauza unui infarct la doar 31 de ani.  Sportivul avea cetăţenii israeliană din 2015, iar pentru Quick Step a evoluat timp de trei ani, trecând apoi la echipa italiană ISD. În 2010, Grabovski a povestit că se luptă cu dependenţa de alcool de mai mulţi ani.
 
 
Xhafa, audiat la poliţie
Fotbalistul elveţian al echipei Arsenal Londra, Granit Xhaka, a fost audiat de poliţie după ce a fost acuzat că i-ar fi adresat insulte cu caracter rasist unui angajat, la aeroportul Heathrow, relatează presa britanică. Potrivit mirror.co.uk, fotbalistul şi-a condus un prieten la terminalul 5,  însă acestuia i s-a refuzat accesul în avionul pentru Germania pentru care avea bilet, deoarece întârziase. Nervos, Xhaka i-ar fi adresat insulte rasiste în limba germană unui angajat. Imediat a fost chemată poliţia pentru a lua măsuri. "Acuzaţia a fost făcută de un terţ. Poliţiştii s-au prezentat şi au discutat cu un bărbat de aproximativ 20 de ani. Acesta nu a fost arestat. S-a prezentat voluntar la o secţie de poliţie din Londra, unde a fost audiat. Investigaţia continuă", a anunţat poliţia londoneză.
 

 

 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri