Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
rotariu-dorin
  • rotariu-dorin
- +

 

 Transferul zilei: Rotariu la Bruges

FC Bruges a anunţat că a ajuns la un acord cu FC Dinamo pentru transferul atacantului Dorin Rotariu. Tânărul internaţional (21 de ani) a semnat un contract pe trei ani şi jumătate cu liderul din Belgia. Format la Poli Timişoara, Rotariu este la Dinamo din 2012. El a marcat 30 de goluri în 147 de meciuri pentru "alb-roşii". Dorin Rotariu a jucat două partide în echipa naţională a României. El este al patrulea jucător român transferat în ultimul an în Belgia, după Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu (ambii, FC Steaua) la Anderlecht, şi Răzvan Marin (FC Viitorul) la Standard Liège. La Mouscron evoluează un alt român, Cristian Manea (fost la FC Viitorul).
 
Daum a vizitat românii din Karabuk
Selecţionerul naţionalei României, Christoph Daum, a asistat, marţi, la antrenamentul formaţiei Kardemir Karabukspor, a anunţat pagina de Facebook a clubului turc. La Kardemir Karabukspor evoluează cinci jucători români, Valerică Găman, Iasmin Latovlevici, Cristian Tănase, Marius Alexe şi Paul Papp, ultimul transferat marţi după ce şi-a reziliat contractul cu FC Wil din liga a doua elveţiană. După ce a asitat la şedinţa de pregătire, Daum a avut o discuţie cu antrenorul echipei turce, croatul Igor Tudor.
 
Mutarea lui Puşcaş s-a blocat
Clubul Benevento nu a fost de acord să se despartă de atacantul George Puşcaş, care a fost dorit de Cesena, astfel că intenaţionalul român de tineret va continua la echipa de pe locul al patrulea din clasamentul Serie B. Puşcaş este jucătorul echipei Internazionale Milano, fiind împrumutat în vară, pentru un sezon, la Benevento. Tuttomercatoweb.com a scris, marţi, că formaţia Cesena, locul 20, retrogradabil, a obţinut acordul clubului Inter pentru a-l împrumuta pe Puşcaş. Însă Benevento nu a găsit până la închiderea perioadei de transferuri un înlocuitor pentru Puşcaş, astfel că nu a fost de acord cu cedarea românului. În primele 23 de etape, Puşcaş, 20 de ani, a avut 11 apariţii, marcând două goluri pentru Benevento, echipă care se luptă pentru promovarea în Serie A.
 
Liverpool a egalat Chelsea
Echipa Liverpool a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, marţi, pe teren propriu, în compania formaţiei Chelsea, în etapa a XXIII-a a campionatului Angliei.  Chelsea a deschis scorul prin David Luiz (’25, din penalty), iar olandezul Wijnaldum a adus egalarea în min. 58. Southamtpon, cu Florin Gardoş rezervă, a pierdut, în deplasare, cu Swansea, scor 1-2, iar Arsenal a fost învinsă pe teren propriu de Watford, fără Costel Pantilimon, scor 1-2.  
AFC Bournemouth a fost învinsă de Crystal Palace, scor 0-2 iar Burnley a trecut de Leicester City, scor 1-0. Middlesbrough şi West Bromwich Albion au remizat, scor 1-1, iar Sunderland şi Tottehnam au încheiat la egalitate, scor 0-0.
 
Ştafetă rusă descalificată
 Ştafeta de 4X400 m a Rusiei a pierdut medalia olimpică de argint de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, după ce atleta Antonina Krivoşapka a fost depistată pozitiv la reanalizarea eşantioanelor. Krivoşapka a fost depistată pozitiv cu turinabol, un steroid anabolizant. În urma acestei decizii, ştafeta Jamaicăi, care a terminat pe locul trei, va primi medalia de argint, în timp ce bronzul va reveni ştafetei Ucrainei. Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat că alţi doi sportivu au fost depistaţi pozitiv cu turinabol la Londra, după reanalizarea eşantioanelor, atleta rusă Vera Ganeeva (aruncarea discului, care nu a trecut de calificări) şi pugilistul turc Adem Kilicci.
 
Lågerbäck îşi antrenează vecinii
Tehnicianul suedez Lars Lågerbäck a fost numit, ieri, în funcţia de selecţioner al naţionalei Norvegiei, informează site-ul oficial al federaţiei nordice. Lågerbäck, care în vară a ajuns până sferturile de finală ale campionatului European cu reprezentativa Islandei, a semnat un contract valabil până la finalul preliminariilor Euro-2020. Preşedintele Federaţiei Norvegiene de Fotbal, Terje Svendsen, a anunţat că Lars Lågerbäck are ca obiectiv calificarea la turneul final al campionatului European din 2020. Tehnicianul suedez l-a înlocuit la cârma naţionalei Norvegiei pe Per Mathias Høgmø, care a demisionat în noiembrie 2016. din cauza rezultatelor slabe din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. În primele patru meciuri din grupa C, Norvegia a înregistrat o victorie (4-1 cu San Marino) şi trei înfrângeri (0-3 cu Germania, 0-1 cu Azerbaidjan şi 1-2 cu Cehia), ocupând locul V. Lågerbäck, în vârstă de 68 de ani, a pregătit în cariera sa formaţiile Kilafors IF, Arbra BK, Hudiksvalls ABK, naţionalele de tineret şi seniori ale Suediei şi reprezentativele Nigeriei şi Islandei.
 
 
Genk, eliminată din Cupa Belgiei
Echipa RC Genk, adversara Astrei Giurgiu în 16-imile de finală ale Ligii Europa, a ratat calificare în finala Cupei Belgiei, după ce a fost învinsă de Oostende, scor 0-1, în manşa retur a competiţiei. Pentru Oostende a marcat Musona, în minutul 8, după ce în tur scorul a fost 1-1. Antrenorul echipei RC Genk, Albert Stuivenberg, a folosit următoarea formulă de echipă: Ryan - Castagne, Colley,  Dewaest (’72 - Susic), Uronen - Heynen, Pozuelo, Malinovski (’85 - Berge) - Schrijvers, Samata (’23 - Naranjo '23). Astra Giurgiu va întâlni formaţia RC Genk în 16-imile de finală ale Ligii Europa, într-o dublă manşă, la 16 februarie, pe teren popriu şi la 23 februarie, în Belgia.
 
Maraton sub două ore, o himeră?
Să alergi maratonul sub două ore nu este posibil, a declarat multipla campioană mondială de fond, kenyanca Vivian Cheruiyot, după ce compania Nike le-a propus celor mai buni alergători să-şi asume acest obiectiv în acest an.  Nike i-a provocat pe kenyanul Eliud Kipchoge, etiopianul Lelisa Desisa şi eritreeanul Zersenay Tadesse să participe la o nouă tentativă de doborâre a recordului mondial la maraton, mai exact parcurgerea distanţei sub două ore.  ''Nu am nicio problemă cu acest proiect dar sunt foarte sceptică. Recordul mondial poate fi doborât, Kipchoge poate să o facă. Timpul poate fi îmbunătăţit de la actualul 2:02:57, dar să scoţi 1:59:59 cred că e o ştachetă ridicată prea sus. Să alergi maratonul sub două ore este imposibil'', a spus Cheruiyot. 
 
Amendă de la CNCD
 
Clubul FC Voluntari a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru că l-a izolat pe jucătorul Laurenţiu Iorga după ce acesta şi-a cerut drepturile financiare. Sindicatul fotbaliştilor, AFAN, a depus la CNCD o plângere în care se preciza faptul că jucătorul Laurenţiu Iorga, aflat sub contract cu gruparea FC Voluntari până în vara acestui an, era discriminat de către clubul ilfovean. Fotbalistul era chemat la trei antrenamente pe zi, fără a i se pune la dispoziţie echipament şi fără a i se permite să se pregătească alături de colegii lui. Conflictul dintre jucător şi club a apărut în momentul în care Iorga nu a dorit să-şi rezilieze contractul fără a primi salarii compensatorii. Jucătorul a primit câştig de cauză şi la comisiile FRF, unde a reclamat neplata drepturilor salariale. La finalul lunii noiembrie, Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CNSL) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal i-a dat dreptate fotbalistului Laurenţiu Iorga în litigiul cu FC Voluntari. Clubul ilfovean a fost obligat să plătească ratele contractuale aferente lunilor iulie-septembrie 2016. Laurenţiu Iorga a evoluat în 17 meciuri pentru FC Voluntari în sezonul 2015/2016. 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri