Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
jones-rosu-iasi-cluj
  • jones-rosu-iasi-cluj
- +
 
“Restanţe” la baschet
Ieri, în prima etapă a turneului semifinal din Liga I de baschet masculin s-au înregistrat rezultatele: CSM Miercurea Ciuc – Ştiinţa Bucureşti 55-67; Rapid Bucureşti – Timba Timişoara 69-83 şi Cuza Sport Brăila – CN Aurel Vlaicu 82-72. Reamintim că vineri seara, în Sala Polivalentă, Politehnica Iaşi a învins “U” Cluj cu 95-49. În urma rezultatelor înregistrate, clasamentul arată astfel: 1. Timba – 10 p; 2. Rapid – 8 p; 3. CNAV – 7 p; 4. Cluj – 7 p; 5.Ştiinţa – 7 p;  6. Iaşi – 5 p; 7. Miercurea Ciuc – 5  p; 6. Brăila – 5 p. Reamintim că echipele din Iaşi şi Brăila au câte trei jocuri disputate, iar celelalte câte cinci.
În celălalt meci disputat în turneul V-VII al Ligii Naţionale de baschet feminin: Sirius Târgu Mureş - Teleorman Alexandria 75-77, după ce vineri, ICIM Arad a c-câştigat la Iaşi cu 77-57.  Clasament: 1. Alexandria – 29 p; 2. Arad – 29 p; 3. Sirius – 23 p; 4. Iaşi – 21 p. Etapa viitoare (4-5 martie): Telorman Alexandria- ICIM Arad (sâmbătă), Sirius Târgu Mureş - Politehnica Iaşi (duminică).
 
 
Moroşanu, debut victorios în Glory
Luptătorii români  Cătălin Moroşanu şi Benny Adegbuyi şi-au făcut debutul victorios, sâmbătă, la Chicago, în circuitul american Glory. În faţa a 4.000 de români prezenţi în tribunele arenei Sears Center, Cătălin Moroşanu a câştigat prin KO în faţa gigantului american Maurice Green, care cântăreşte 123 de kilograme la 2,05 metri. După o primă repriză echilibrată, Moroşanu l-a trimis la podea pe american cu un croşeu şi un upercut. Românul a lovit atât de tare, încât şi el a căzut după lovitură.  Benny Adegbuyi a câştigat în patru reprize partida cu brazilianul Anderson Silva. Benny a avut două runde echilibrate, iar in runda a treia s-a dezlănţuit. Combinatiile braţ-picior puteau să-i aducă victoria după trei reprize, dar doi arbitri din trei au dat egalitate şi s-a mai luptat o rundă. În repriza decisivă, românul a lovit mai clar şi mai mult, iar decizia a obţinut-o în unanimitate.
 
Eşec la futsal
Etapa a XIX-a din Liga I de futsal a programat aseară întâlnirea CS United Galaţi - CSM Politehnica Iaşi 6-2 (1-0). În faţa liderului de moment din prima ligă de fotbal în sală ieşenii au evoluat fără Radu Guţu (care nu s-a mai prezentat la antrenamente în ultima perioadă, el abordând acum mai mult rolul de... taximetrist) şi Bogdan Baboi (care nu a putut "dezerta" de la serviciu, el fiind cadru militar), dar cu Radu Pisică, revenit recent din Germania.  Golurile ieşenilor, care au rezistat eroic o repriză, au fost marcate de Mario Şchiopu şi Narcis Cataramă. După cum ne-a informat team-managerul formaţiei din Dealul Copoului, Ionel Popa, pe 3 şi 4 martie 2017, ieşenii vor trece Prutul pentru a evolua la Cupa Chişinăului la futsal, alături de alte trei echipe din Republica Moldova.
Antrenor finlandez la Steaua
Finlandezul Jukka Toijala a preluat echipa de baschet masculin Steaua CSM EximBank, a anunţat pagina de Facebook a formaţiei steliste. Jukka Toijala va fi ajutat de secundul Saša Ocokoljic campion în România cu CSU Ploieşti în 2015. Toijala, care va împlini în luna mai 45 de ani, a fost de trei ori campion în Finlanda ca jucător. A început să antreneze în 2006, ducând cluburile Kouvot şi Kataja până în finala campionatului. De altfel, la Kataja a cunoscut cele mai mari performaţe ca antrenor, reuşind să ajungă până în sferturile de finală ale Eurochallenge, în 2013, învingând, pe traseu, pe CSU Ploieşti şi Gaz Metan Mediaş. În 2014, Toijala a luat un an de pauză de la antrenorat, pentru a lucra în Federaţia Finlandeză de Baschet, dar şi pentru a vizita cluburi din Europa şi SUA(Frankfurt Skyliners, Khimky, Olimpia Ljubljana, Davidson College, LA Lakers). în toamna lui 2014 a revenit la Kataja, pe care a condus-o în a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup, dar şi în playoff-ul campionatului naţional.
 
 
Slabă mişcarea cu suporterii becalieni
Zeci de suporteri au participat, sâmbătă, în mai multe oraşe, la un miting de susţinere a legitimităţii echipei patronate de Gigi Becali, FC Steaua. Participarea a fost cu mult sub aşteptările organizatorilor, care se aşteptau să fie prezenţi cel puţin 15.000 de fani. Cincisprezece fani roş-albaştri s-au adunat în Parcul Traian din faţa Prefecturii Bihor, din centrul municipiului Oradea, purtând fulare, eşarfe şi fanioane cu însemnele şi culorile echipei Steaua Bucureşti. La Constanţa, pe platoul din faţa Prefecturii s-au strâns doar opt fani. Aceştia au stat câteva zeci de minute în ploaie, după care au plecat la casele lor.Potrivit gsp.ro, la Râmnicu Vâlcea au fost prezenţi la miting aproximativ 30 de suporteri. La Lugoj au manifestat şase fani, iar la Sibiu şapte.  Suporterii au avut autorizaţie de protest în faţa prefecturilor pentru intervalul orar 11.00 - 15.00.
 
Victorie în Cupa Mondială de sabie
Echipa României, cu Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea şi Mădălin Bucur în componenţă, a câştigat, duminică, etapa de Cupă Mondială de sabie seniori masculin de la Varşovia. România a învins în finală Italia, scor 45-44. Reprezentanţii României au trecut pe tabloul de 16 de Franţa, scor 45-40, pe tabloul de opt de Rusia, scor 45-40, şi în semifinale de Ungaria, scor 45-44. La competiţie au participat 22 de echipe. În concursul individual de la Varşovia, sabrerii români s-au clasat pe următoarele poziţii: Iulian Teodosiu (CS Dinamo) – locul 20, Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo) – locul 34, Mădălin Bucur (CS Dinamo) – locul 53, Alin Badea (CSA Steaua) – locul 55, Dragoş Sîrbu (CS Dinamo) – locul 94, Sorin Eftimie (CS Dinamo) – locul 137, George Iancu (CSA Steaua) – locul 143. Au participat 175 de sportivi. Următoarea etapă de Cupă Mondială de sabie seniori masculin din sezonul 2016-2017 este Grand Prix-ul de la Seul (Coreea de Sud), din perioada 31 martie – 1 aprilie.
 
A reînceput Liga a II-a
Rezultatele etapei a XXII-a: CS Mioveni – Dunărea Călăraşi 2-2; Luceafărul Oradea – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-2; Academica Clinceni – CS Afumaţi 1-0; Foresta Suceava – ASU Poli Timişoara 2-2; FC Braşov – Olimpia Satu Mare 1-2; Dacia Unirea Brăila – UTA 2-1. La echipa arădeană, antrenată de fostul ieşean Laurenţiu Roşu, italianul Gianmarco Piccioni a fost rezervă neutilizată. Juventus şi Chindia Târgovişte au stat, iar Metalul Reşiţa şi CS Baloteşti au câştigat la masa verde. Clasament: 1. Juventus – 45 p; 2. Olimpia Satu Mare – 40 p; 3. UTA – 29 p; 4. Sepsi – 38 p; 5. FC Braşov. Din cele 20 de echipe prezente la start, Şoimii Pâncota a fost exclusă din campionat, ACS Berceni s-a retras după 15 etape şi i-au fost anulate rezultatele, iar CSM Râmnicu Vâlcea şi Unirea Tărlungeni s-au retras în retur, rezultatele lor urmând  a fi omologate cu 0-3.
 
Messi, din nou decisiv pentru Barça
Formaţia FC Barcelona a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Atletico Madrid, într-un meci din etapa a XXIV-a a campionatului Spaniei. Au marcat Rafinha ('64) şi Messi ('86) pentru FC Barcelona, respectiv Godin ('70) pentru Atletico. Barcelona a mai înscris un gol în prima repriză la scorul de 0-0, prin Suarez, gol anulat de arbitru pentru fault la portar.
 
 
“Diavolii” au învins “sfinţii”
Formaţia Manchester United a învins, duminică, pe stadionul Wembley, cu scorul de 3-2, echipa Southampton, în finala Cupei Ligii Angliei, şi a câştigat trofeul pentru a cincea oară. Zlatan Ibrahimovici a marcat două goluri, în minutele 19 şi 87. Pentru United a înscris şi Jesse Lingard, în minutul 38. Pentru Southampton a înscris Manolo Gabbiadini (‘45^1, ’48). .Manchester United a mai câştigat Cupa Ligii Angliei în 1992, 2006, 2009 şi 2010
 
Chelsea refuză chinezii
Gruparea Chelsea Londra a refuzat o ofertă de 107 milioane de euro de la echipa chineză Tianjin Quanjian pentru atacantul Diego Costa, informează SFR Sports.  Atacantul spaniol ar fi devenit al doilea cel mai scump fotbalist din lume după Paul Pogba, achiziţionat de Manchester United pentru 110 milioane de euro. Potrivit sursei citate, conducătorii chinezi ar fi oferit jucătorului un salariu de circa 100 de milioane de euro pe trei ani, dar Chelsea a refuzat, deoarece avea un înlocuitor pentru Costa. Totuşi. SFR Sports notează că oficialii de la Chelsea i-au anunţat pe conducătorii clubului chinez că la o ofertă de 150 de milioane de euro l-ar putea ceda pe Costa.
 
 
Derby de tradiţie, încheiat cu scor de maidan
Formaţia Bayern München a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 8-0, echipa Hamburger SV, într-un meci din etapa a XXII-a a campionatului Germaniei, în care Robert Lewandowski a marcat de trei ori şi Kingsley Coman de două ori. Celelalte goluri au fost marcate de Vidal, Alaba şi Robben. Tehnicianul echipei Bayern Munchen, Carlo Ancelotti, s-a aflat la meciul 1.000 din cariera de antrenor.
 
 
Victorie istorică a Scoţiei
Reprezentativa Scoţiei a învins selecţionata ţării Galilor, scor 29-13, în Turneul celor şase Naţiuni la rugby, reuşind să obţină prima victorie în faţa galezilor după 10 ani. În celălalt meci de sâmbătă, Irlanda a învins Franţa, scor 19-9. Ieri, Anglia a învins cu 36-15 echipa Italiei. Anglia se menţine în continuare în fruntea turneului, cu 13 puncte, urmată de Irlanda (10 p), Scoţia (9 p), Ţara Galilor (5 p), Franţa (5 p) şi Italia (0 p).
 
Ana Muziciuk, în finala mondialului şahist
Ana Muziciuk (Ucraina) este prima jucătoare calificată în finala Campionatului Mondial individual feminin de şah din Iran. în competiţia care are loc la Espinas Palace Hotel, din Teheran, şahista din Ucraina a reuşit a doua victorie consecutivă în faţa Aleksandrei Kosteniuk (Rusia), fostă campioană mondială, şi a obţinut calificarea în ultima fază a turneului eliminatoriu.  În cea de-a doua semifinală Harika Dronavalli (India) a egalat în meciul cu Tan Zhongyi (China), iar la scorul de 1-1 se vor disputa partide de departajare de scurtă durată.  
Semifinale extrem de sugestive pentru lupta marilor forţe din şahul internaţional feminin, Rusia contra Ucrainei (Aleksandra Kosteniuk - Ana Muziciuk) şi China împotriva Indiei (Tan Zhongyi - Harika Dronavalli). În cazul în care Ana Muziciuk va obţine titlul suprem, ar fi o premieră ca două surori să cucerească titlul de regină a şahului mondial.  În anul 2015, Maria Muziciuk a devenit a 15-a campioană mondială din istorie, după ce învins-o în finala de la Soci pe rusoaica Natalia Pogonina.  Hou Yifan (China), campioană mondială en titre, s-a retras din competiţie protestând astfel faţă de stilul depăşit în care federaţia internaţională de specialitate organizează competiţia feminină.
 
 
Pacquaio – Khan, în aprilie
Pugilistul filipinez Manny Pacquiao, campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO, va boxa cu britanicul Amir Khan la 23 aprilie, data fiind anunţată după săptămâni de negocieri. "Negocierile dintre echipa Pacquiao şi echipa Khan s-au încheiat, iar fanii vor avea un meci la 23 aprilie", a scris Manny Pacquiao, în vârstă de 38 de ani, pe Twitter. Deocamdată nu a fost anunţat locul în care se va disputa meciul, dar acesta ar putea fi în Emiratele Arabe Unite. Manny Pacquiao a revenit în ring în noiembrie, la şapte luni de la retragere, şi l-a învins pe americanul Jesse Vargas, într-un meci disputat la Las Vegas. Khan, în vârstă de 30 de ani, a evoluat ultima oară în mai 2016, când a fost învins de mexicanul Saul Alvarez.
 
Japonezul semicentenar, în teren
Atacantul Kazuyoshi Miura a intrat în istoria fotbalului japonez, după ce a fost titularizat, duminică, în meciul echipei sale, Yokohama FC, cu Matsumoto Yamaga, în ziua în care a împlinit 50 de ani. Miura, care a marcat 55 de goluri în 89 de meciuri pentru naţionala Japoniei, de unde s-a retras în 2000, a evoluat 65 de minute, fiind apoi înlocuit de omohiro Tsuda, anunţă agenţia Kyodo. Yokohama a câştigat meciul cu scorul de 1-0, după golul marcat de Naoki Nomura (‘16). Miura, poreclit "Regele Kazu", este cel mai în vârstă fotbalist profesionist japonez, el semnând în ianuarie un contract cu Yokohama.
 
Record în schiul feminin
Sportiva norvegiană Marit Björgen a câştigat, sâmbătă, la Lahti (Finlanda), al 15-lea titlu mondial, devenind cea mai titrată sportivă la Campionatele Mondiale de schi fond.  Marit Björgen, în vârstă de 36 de ani, s-a impus la skiatlon (7,5 km clasic şi 7,5 km liber), în faţa finlandezei Krista Parmakoski şi a suedezei Charlotte Kalla.  Schioarea norvegiană are în palmares şi şase titluri olimpice.
 
Ajutor de la adversar
Atacantul echipei Slovacko, Francis Koné, a salvat viaţa portarului formaţiei adverse, Bohemians Praga, sâmbătă, la un meci din etapa a XVIII-a a campionatului Cehiei, scor 0-0, relatează Le Figaro. Portarul Martin Berkovec a căzut la pământ şi şi-a pierdut cunoştinţa în prima repriză a partidei disputate la Praga. Koné a intervenit imediat şi i-a acordat primul ajutor, văzând că portarul îşi înghiţise limba. Atacantul i-a scos limba portarului şi l-a întors pe Berkovec pe lateral, ajutat de alţi jucători, după care la locul incidentului au ajuns medicii echipei gazdă.  După meci, portarul echipei Bohemians i-a mulţumit lui Koné printr-un mesaj postat pe Facebook. La rândul său, Koné a dezvăluit că i s-a mai întâmplat în carieră să acorde primul ajutor pe teren altor fotbalişti. "Mi s-a întâmplat de patru ori. O dată în Thailanda şi de două ori în Africa. Am de fiecare dată reflexul de a merge să îi văd pe jucători şi să verific dacă şi-au înghiţit limba", a explicat el.
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri