Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
suporteri-tricolori
  • suporteri-tricolori
- +
 
Se vând biletele ca pâinea caldă
Peste 15.000 de bilete au fost achiziţionate pentru meciul România-Danemarca, la o oră şi jumătate după ce au fost puse în vânzare, anunţă FRF. Site-ul federaţiei notează că biletele de la zona VIP au fost epuizate. Stadionul "Cluj Arena" are o capacitate de 30.201 locuri, dar înainte de a se comercializa biletele s-a ţinut cont de măsurile de securitate prevăzute de lege. Astfel, au mai rămas bilete pentru peluze - 35 lei şi tribuna I şi a II-a: 100 lei. Tichetele de la VIP, cu preţuri de 3.500 de 4.400 de lei au fost epuizate. FRF a pus în vânzare, ieri, biletele pentru meciul România - Danemarca de la Cluj-Napoca, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018.
 
Craiova a cedat, se mută la Piteşti
CSU Craiova a anunţat, ieri, că va disputa meciul cu Gaz Metan Mediaş, din ultima etapă a sezonului regulat al Ligii I, la Piteşti, pe stadionul Nicolae Dobrin. Partida va avea loc duminică, de la ora 20.30. CSU Craiova a jucat precedentul meci de pe teren propriu din Liga I pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, arenă care va găzdui, tot duminică, partida Pandurii Târgu Jiu - Dinamo, de asemenea de la ora 20.30.
 
Bicfalvi, decisiv pentru Ural
Mijlocaşul Eric Bicfalvi a marcat două goluri şi a transformat şi o lovitură de departajare, în meciul câştigat pe teren propriu de formaţia sa, FC Ural Ekaterinburg, scor 4-3, la loviturile de departajare, cu FC Krasnodar, în sferturile de finală ale Cupei Rusiei.  Bicfalvi a fost integralist şi a marcat în minutele 52 şi 65, în meciul încheiat la egalitate, scor 3-3, după prelungiri. De remarcat faptul că echipa Krasnodar a condus cu 3-0 în min. 33, după golurile lui Smolov (‘2) şi Claesson (’14, ’33). Iliin a redus din handicap (’35), iar cele două goluri ale lui Eric au trimis meciul în prelungiri, fază în care Danţev de la gazde a fost eliminat. Bicfalvi a transformat prima lovitură de departajare, urmat de Manuciarian, Emelianov şi Fidler. Pentru Krasnodar au transformat Claesson, Laborde şi Granqvist, ratând Ramirez şi Smolov. FC Ural va întâlni în semifinale pe Rubin Kazan.
 
Toşca a comis-o, colegii l-au salvat
Formaţia Betis Sevilla, cu Alin Toşca pe teren tot meciul, a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), echipa Malaga, în etapa a XXV-a a campionatului spaniol La Liga. Fundaşul român a dat o pasă slabă la propriul portar, în minutul 39, iar Pablo Fornals a interceptat balonul şi a marcat, deschizând scorul. Din fericire pentru Toşca, Betis a întors scorul în repriza a doua, prin golurile înscrise de Jonas Martin ('48) şi Antonio Sanarabia ('74). În urma acestui rezultat, Betis a urcat pe locul 14, cu 27 de puncte, iar Malaga a coborât pe 15, cu 26 de puncte.
 
 
Atleţi români la Europene
Delegaţia României, formată din 13 atleţi – patru băieţi şi nouă fete – a plecat ieri, la Belgrad, unde vor avea loc Campionatele Europene în sală, între 3 şi 5 martie, obiectivul tricolorilor fiind câştigarea unei medalii şi trei clasări pe locurile IV-VI Lotul României pentru CE de atletism de la Belgrad este format din următorii sportivi: Petre Rezmiveş (60 m), Cosmin Dumitrache (60 m garduri), Marius Dumitrache (înălţime), Andrei Gag (greutate), Bianca Răzor (400 m), Claudia Bobocea (1500 şi 3000 m), Florina, Florina Pierdevară (1500 m), Ancuţa Bobocel (3000 m), Anamaria Nesteriuc (60 mi garduri), Angela Moroşanu (lungime), Cristina Bujin, Elena Panţuroiu (triplusalt). Lenuţa Burueană (greutate).  Competiţia este programată a se desfăşura în 3-5 martie.
 
Premii mari la CN de judo
Campionatele Naţionale de judo individual seniori vor avea loc la Cluj, în 4 şi 5 martie, iar câştigătorii vor fi premiaţi după mulţi ani, la această ediţie suma totală fiind de 100.000 de lei. ”Acum mulţi ani mai aveam premieri, dar în niciun caz atât de mari. Se întâmpla pe vremea când actualul preşedinte al IJF, Marius Vizer, conducea federaţia noastră. Acum s-a reuşit ceva extraordinar prin această sumă totală pentru premieri, de 100.000 de lei, banii provenind din partea unor firme din Cluj, care susţin evenimentul nostru”, a declarat, pentru News.ro, antrenorul lotului olimpic feminin şi, totodată, vicepreşedintele FR Judo, Florin Bercean. La această competiţie, programată în 4 şi 5 martie la Sala Sporturilor ”Horia Demian”, vor participa aproximativ 250 de sportivi din întreaga ţară.
 
Putin neagă evidenţa
Preşedintele Vladimir Putin a negat existenţa unui program de dopaj sponsorizat de stat în Rusia. "În Rusia, noi nu am avut niciodată, nu avem şi sper că nu vom avea un program de dopaj sponsorizat de stat. Dimpotrivă, va exista numai o luptă împotriva dopajului", a declarat Putin, în timpul unei vizite efectuate la Krasnoiarsk. Liderul de la Kremlin a recunsocut totuşi că au existat cazuri individuale de sportivi dopaţi în trecut, care au arătat că actualul sistem nu funcţionează. Un nou sistem de control antidoping va fi pus în practică, a adăugat el. La începutul anului, Asociaţia Agenţiilor Naţionale Antidoping (NADO) a anunţat că vrea ca Rusia să fie exclusă din toate competiţiile, inclusiv de la Cupa Mondială de fotbal care va fi găzduită chiar de ruşi în 2018. NADO propune ca o astfel de sancţiune să fie valabilă până când Rusia va demonstra că a adoptat şi implementat un sistem antidoping credibil.
 
Zozulia poate ajunge în America
FIFA îi permite atacantului ucrainean Roman Zozulia să se legitimeze la un al patrulea club în acest sezon, iar fotbalistul ar putea ajunge în campionatul nord-american MLS. FIFA era de acord şi cu revenirea lui Zozulia la Dnipro Dnipropetrovsk, însă clubul ucrainean nu poate efectua transferuri, fiind sancţionat de UEFA pentru probleme financiare. El a mai fost legitimat la Betis Sevilla şi Rayo Vallecano. La începutul lunii februarie, Zozulia a fost împrumutat de la Betis la Rayo Vallecano, în liga a doua, unde joacă Răzvan Raţ, dar fanii madrileni i-au refuzat prezenţa, acuzându-l de afiliare la organizaţii naziste.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri