Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
Popa-Ionut-striga
  • Popa-Ionut-striga
- +
Timişoara rămâne cu penalizarea întreagă

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a păstrat decizia FRF de a penaliza gruparea Poli Timişoara cu opt puncte din cauza neîndeplinirii baremului de 15 puncte în ediţia 2015/2016 a Ligii I, în stagiunea 2015/16. " Motivaţia principală din hotărârea TAS a fost aceea că atunci când s-a luat decizia pe plan naţional de a impune realizarea unui barem de puncte, în 2014, respectiva măsură nu a fost atacată. În ciuda acestei veşti neplăcute, Poli Timişoara va lupta în continuare pentru rămânerea în prima ligă. Cele 27 de puncte făcute până acum pe teren demonstrează capacitatea şi forţa echipei de a evolua pe prima scenă a fotbalului românesc", se arartă într-un comunicat al clubului bănăţean. Echipa antrenată de Ionuţ Popa ocupă locul 13, penultimul în Liga I, cu 13 puncte, înaintea ultimei etape a sezonului regulat. Pe lângă cele opt puncte penalizare cu care au început campionatul, Poli a mai fost sancţionată cu şase puncte, pentru datorii.  

 

Luis Enrique părăseşte Barça
Tehnicianul Luis Enrique a anunţat, ieri, că va pleca de la FC Barcelona la finalul acestui sezon. Anunţul a fost făcut după meciul cu Sporting Gijon, scor 6-1, din etapa a XXV-a a campionatului Spaniei, informează presa spaniolă. "Profit de această întâlnire să vă spun că nu voi mai fi aici sezonul viitor. Este o decizie grea, gândită şi cred că trebuie să-mi respect principiile", a declarat Enrique. Luis Enrique Martinez conduce FC Barcelona din 2014, el jucând la echipa catalană în perioada 1994-2004. Tehnicianul argentinian al echipei FC Sevilla, Jorge Sampaoli, este favoritul fanilor pentru a prelua echipa FC Barcelona, după ce Luis Enrique a anunţat că va părăsi această grupare la finalul sezonului, conform unui sondaj realizat de El Mundo Deportivo. Sampaoli a primit 57 la sută din cele 15.000 de voturi, fiind urmat de germanul Jurgen Klopp, de la Liverpool, cu 20.9 la sută.Al treilea în topul favoriţilor este Ernesto Valverde, de la Athletic Bilbao, cu 8,4 la sută din voturi.
 
Echipa “stejarilor”, la Soci
Rugby Europe a anunţat iericomponenţa echipelor Rusiei şi României care se vor confrunta sâmbătă, la Soci, în etapa a III-a a Rugby European Cup. Echipa de start a României este compusă din Badiu, Turaşvili, Ţăruş - Antonescu, van Heerden – Lucaci, Macovei, Gorcioaia – Calafeteanu, Vlaicu – Lemnaru, Fakaosilea, Umaga, Dumitru – Fercu. Rezervele tricolorilor sunt Căpăţână, Pristaviţă, Gordaş, Popârlan, Mureşan, Surugiu, Rose şi Shennan. Cele două naţionale s-au întâlnit, după 1990, de 20 de ori, ''Stejarii'' trecându-şi în cont 13 victorii, ruşii – şase, un meci încheindu-se la egalitate.  Din lotul actual al tricolorilor, cele mai multe puncte împotriva ruşilor le-a marcat Florin Vlaicu, 104, din două eseuri, 17 transformări şi 20 lovituri de pedeapsă.  Ultimul meci, disputat anul trecut la Iaşi, în Cupa Europeană a Naţiunilor, a revenit României, care s-a impus cu 30-0. Ultima victorie a ruşilor a fost în 2015, 16-13, la Krasnodar.
 
Craiovenii, eliminaţi din Liga Campionilor
Campioana României la volei masculin, SCM Craiova, a fost învinsă miercuri, în deplasare, de formaţia poloneză PGE Belchatow, cu scorul de 0-3 (-24, -18, -14), după 78 de minute de joc, în ultimul meci din grupa D a Ligii Campionilor. Echipa craioveană a ratat calificarea în faza play-off 12 a Ligii Campionilor, după ce a încheiat pe locul III în grupa D. Aceeaşi poziţie a ocupat-o în grupa A şi Istanbul BBSK, echipă care a acumulat şi ea tot 7 puncte, fiind nevoie astfel de departajare prin raportul punctelor acumulate în fiecare meci, care a fost superior bilanţului SCM. Celelalte două echipe calificate de pe locul 3 în Play-off 12 sunt Asseco Resovia Rzeszow (Polonia, 8 puncte) şi Knack Roeselare (Belgia, 9 puncte).
 
Doliu în rugbiul românesc
Fostul internaţional de rugby Adrian Tinca a încetat din viaţă, miercuri, în Franţa, la vârsta de 50 de ani. Fost jucător la Farul Constanţa şi participant cu naţionala României la prima ediţie a Cupei Mondiale de Rugby din Noua Zeelanda în 1987, Tinca a murit la Castres, unde se afla în cantonament cu echipa de juniori a Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia. Adrian Tinca a cucerit de două ori titlul de campion al României cu Farul Constanţa, în 1995 şi 1996, şi a câştigat Cupa României, tot cu Farul, în 1992.  Născut la 9 ianuarie 1967 la Constanţa, Adrian Tinca a fost descoperit şi îndrumat spre rugby de către Peter Ianusevici la CSŞ Nr. 2 Constanţa. A mai evoluat de-a lungul carierei la Steaua Bucureşti în 1986-1987, după care a jucat toată cariera la Farul Constanţa. Maestru al sportului din 1999, Adrian Tinca a pregătit între anii 2002 şi 2016 echipele RC Farul, RC Cleopatra şi RC Tomitanii Constanţa.
 
Semifinaliste în Egipt
Jucătoarele de tenis Elena Bogdan şi Mihaela Buzărnescu s-au calificat, ieri, în semifinalele turneului ITF de 15.000 de dolari de la Sharm El Sheikh, informează itftennis.com. Bogdan şi Buzărnescu, principalele favorite, au beneficiat în sferturi de retragerea perechii Paulina Zarnik/Valeria Zeleva (Polonia/Rusia). În semifinale, Bogan şi Buzărnescu vor juca în compania perechii Pemra Ozgen/Anna Vrljic (Turcia/Croaţia), cap de serie numărul 3.
 
Turcii candidează la Euro 2024
Turcia şi-a depus oficial joi candidatura la organizarea Campionatului European de fotbal din 2024. Preşedintele Federaţiei turce de fotbal (TFF), Yildîrîm Demiroren, i-a remis candidatura ţării sale secretarului general al UEFA, Theodore Theodoridis. Potrivit lui Demiroren, Turcia "merită" să găzduiască evenimentul după ce alte trei candidaturi ale sale la organizarea unor turnee finale au eşuat. TFF anunţase pe 15 februarie că va candida la organizarea EURO 2024.  Comitetul Executiv al UEFA, alcătuit din 17 membri, va alege gazda acestei competiţii. în afară de Turcia, Germania a confirmat că va candida la organizarea EURO 2024. Termenul limită de depunere a candidaturilor este astăzi. EURO 2020 se va desfăşura în 13 oraşe din Europa, printre care şi Romania. 
 
 “Ibra” mai vrea doi ani la United
Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic vrea un contract pe încă două sezoane la Manchester United, anunţă Daily Mirror, care subliniază că jucătorul de 35 de ani este dorit în continuare de managerul José Mourinho. Ibrahimovic a semnat un contract pe un sezon , cu opţiune pentru încă unul, în vara anului 2016, având un salariu de 300.000 de lire sterline pe săptămână. Impresarul lui Ibrahimovic, Mino Raiola, ar vrea să respecte dorinţa jucătorului de a rămâne la United, deşi acesta are oferte din China şi SUA. Ibrahimovic a marcat de două ori în meciul pe care Manchester United l-a câştigat, duminică, pe stadionul Wembley, cu scorul de 3-2, în faţa echipei Southampton, în finala Cupei Ligii Angliei,
 
Phelps, nemulţumit de lupta antidoping
Înotătorul american Michael Phelps, cel mai titrat sportiv din istoria olimpică, a cerut autorităţilor abilitate să urgenteze adoptarea unei reforme globale antidoping, el susţinând că niciodată nu a ştiut dacă a concurat împotriva unor sportivi ''curaţi''.  Vorbind în faţa parlamentarilor americani din Comisia pentru Energie şi Finanţe, Phelps şi-a exprimat nemulţumirea faţă de lipsa progresului în ceea ce priveşte lupta împotriva dopajului în sport. ''De-a lungul carierei mele, am avut unele suspiciuni în privinţa unor competitori, iar unele dintre acestea s-au confirmat. Pentru mine şi pentru alţii care am trecut prin testele antidoping şi am ieşit 'curaţi', ne este greu să înţelegem pe cei care o fac'', a spus Phelps. Michael Phelps, cu un total de 28 de medalii cucerite la Jocurile Olimpice, între care 23 de aur, şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă în 2016.
 
Gestul lui Stindl
Căpitanul echipei Borussia Mönchengladbach, Lars Stindl, a anunţat după meciul cu SV Hamburg, scor 2-1, din Cupa Germaniei, că tricoul său va ajunge la un băieţel dintre cei ieşiţi pe teren cu jucătorii şi arbitrii. Stindl nu l-a observat pe băieţel că i-a întins mâna, astfel că nu a dat noroc cu el înainte de startul partidei. "Îmi pare rău. Sunt mereu foarte emoţionat înaintea unui meci atât de mare!", a scris  Lars Stindl pe Twitter. Formaţia Borussia Mönchengladbach s-a calificat în semifinalele Cupei Germaniei, după ce a învins în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Hambürger SV, în sferturile de finală ale competiţiei
 
Deocamdată, eliberat
Tribunalul superior de justiţie al Braziliei a decis, ieri, eliberarea fiului lui Pelé Edson "Edinho" Cholbi do Nascimento, condamnat săptămâna trecută la aproape 13 ani de închisoare pentru spălare de bani. Fostul portar poate rămâne în libertate pe durata judecării recursului depus de avocatul său cu puţin înainte de încarcerare. Edinho s-a predat autorităţilor vineri, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.  Fiul lui Pelé a fost condamnat în mai 2014 la 33 de ani de închisoare pentru spălare de bani proveniţi din trafic de droguri. Edinho a făcut apel, iar săptămâna trecută justiţia a decis să confirme vinovăţia fostului fotbalist. Pedeapsa a fost însă redusă de la 33 de ani la 12 ani şi 10 luni de închisoare.Edson Cholbi do Nascimento, în vârstă de 46 de ani, este fost fotbalist şi antrenor. El este al treilea copil al lui Pelé din prima căsătorie.
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri