Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
dobre-gabi-fuck
  • dobre-gabi-fuck
- +
 
Nu e fotbal, dar e futsal
Chiar dacă amatorii de fotbal pe stadion nu au meci în acest week-end sărbătoresc, ieşenii pot veni sâmbătă după amiaza la Sala Polivalentă. Echipa CSM Politehnica joacă, de la ora 16:00, primul meci în cadrul sferturilor de finală ale Ligii I de futsal, cu formaţia clasată pe locul II în sezonul regulat, Autobergamo Deva. Meciurile se vor juca în sistemul “două din trei”, partida a doua şi (eventual) cea decisivă urmându a se juca pe terenul echipei mai bine clasate, adică la Deva. După ce are indisponibilităţi mai vechi (Cataramă, Stan, Guţu) şi mai noi (Botezatu, Pricop), CSM Poli a rămas şi fără antrenorul principal, Gabriel Dobre, care a demisionat din cauza situaţiei financiare. La ultimele jocuri din sezon, echipa va fi condusă de secundul Florin Nichifor, în calitate de antrenor interimar.
 
 
Grozavu n-a scăpat de sancţiune
Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat două jocuri şi penalizat cu 7.500 de lei pe antrenorul echipei FC Botoşani, Leo Grozavu, pentru că l-a lovit pe jucătorul Cătălin Golofca, la partida cu Astra Giurgiu, din ultima etapă a sezonului regulat al Ligii I.  Grozavu a fost chemat în faţa Comisie de Disicplină în urma unei sesizări a FRF. La 6 martie, Grozavu l-a lovit pe jucătorul Cătălin Golofca după ce l-a schimbat, în minutul 83 al meciului de la Giurgiu, cu Astra. Agresiunea a fost surpinsă de camerele TV de pe stadion. După acest incident, Grozavu a vrut să demisioneze de la conducerea tehnică a formaţiei din Botoşani, dar a fost convins să rămână de conducerea clubului.
 
Mergea, în semifinală la Marrakech
Perechea Florin Mergea/Aisam Qureshi (România/Pakistan) s-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Marrakech dotat cu premii în valoare totală de 540.310 euro. Mergea şi Qureshi au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-2, după 53 de minute, cuplul marocan Amine Ahouda/Reda El Amrani. Îîn sferturile de finală, Florin şi Aisam ar fi trebuit să întâlnească perechea Nicolas Almagro/Carlos Berlocq (Spania/Argentina), dar aceasta s-a retras din concurs. În semifinale, Mergea şi Qureshi vor juca împotriva cuplului spaniol Marcel Granollers/Marc Lopez, cap de serie numărul 2, care a trecut, cu scorul de 5-7, 7-5, 10-8, de perechea franceză Jérémy Chardy/Fabrice Martin.  Anul trecut, Qureshi a ajuns până în finala probei de dublu de la Marrakech, alături de croatul Marin Draganja. Turneul de dublu de la Marrakech a fost câştigat de trei ori de Horia Tecău, de două ori alături de suedezul Robert Lindstedt (2010, 2011) şi o dată cu olandezul Jean-Julien Rojer (2014).
 
Doi viitorişti pe lista Golden Boy
Românii Ianis Hagi (Fiorentina) şi Cristian Manea (Mouscron) au fost incluşi pe lista jucătorilor nominalizaţi pentru trofeul Golden Boy, atribuit anual de cotidianul italian Tuttosport celei mai mari speranţe din fotbalul european. Ianis Hagi (18 ani) şi Cristian Manea (19) s-au format ca fotbalişti la Academia Hagi, iar apoi şi-au făcut debutul în Liga 1 la FC Viitorul, înainte de a se transfera la echipe din străinătate.  Manea a fost cedat în 2014 formaţiei cipriote Apollon Limassol, iar în prezent joacă sub formă de împrumut la Mouscron, în timp ce Hagi evoluează din 2016 la echipa italiană Fiorentina. Pe lista celor 98 de jucători nominalizaţi de Tuttosport pentru trofeul Golden Boy mai figurează jucători precum Luca Zidane (Real Madrid), Gabriel Jesus (Manchester City), Marcus Rashford (Manchester United), Renato Sanches (Bayern), câştigătorul premiului în 2016, Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Kylian Mbappé (AS Monaco), ultimii doi fiind consideraţi favoriţi în acest an.
 
Judoka români la Europene
România va fi reprezentată la Campionatele Europene de judo din Polonia de 12 sportivi (patru fete şi opt băieţi). Campionatele Europene de judo se vor desfăşura la Varşovia, între 20-23 aprilie, România fiind reprezentată de 12 sportivi, la individual, dar şi în competiţia masculină pe echipe. Componenţa delegaţiei tricolore este următoarea: Alexandra Pop (categoria 48 kg), Monica Ungureanu (48 kg), Andreea Chiţu (52 kg), Larisa Florian (52 kg), respective Laszlo Szöke (66 kg, va participa doar în competiţia pe echipe), Alexandru Raicu (73 kg), Marcel Cercea (73 kg), Vlad Vişan (81 kg), Elemer Szöcs (81 kg), Cristian Bodârlău (90 kg), Daniel Matei (100 kg), Daniel Natea (^100 kg). Antrenorii care vor însoţi sportivii sunt Simona Richter şi Gianina Andreica, respectiv Aurelian Fleisz. Antrenorului lotului feminin, Florin Bercean, va fi prezent la Varşovia în calitate de invitat al EJU, sportivele urmând să fie conduse de pe margine doar de Simona Richter şi Gianina Andreica.
 
Sancţiuni pentru Craiova
Clubul CSU Craiova a fost sancţionat de către Comisia de Disciplină a FRF cu o penalitate sportivă de 30.000 de lei, pentru incidentele din timpul partidei cu FC Dinamo, din sferturile de finală ale Cupei României, informează site-ul oficial al federaţiei.  CSU Craiova s-a calificat în semifnalele Cupei României, învingând Dinamo, cu scorul de 6-5, după executarea loviturilor de departajare (0-0 după 120 de minute). 
 
 “Lobonţ e un tip grozav”
Portarul polonez al echipei AS Roma, Wojciech Szczesny, a declarat, ierii, că Bogdan Lobonţ este un tip grozav şi a precizat că petrece mult timp cu el, informează site-ul ilgiallorosso.com. "Cine cunoaşte rolul nostru ne poate înţelege. Lobonţ este la final de carieră şi se concentrează să ne ajute pe noi, pe mine şi pe Alisson. Este un tip grozav, petrec mult timp cu el. Mă ajută nu numai tehnic, dar şi vorbeşte cu mine şi facem analize video împreună. Am discuţii profunde cu el mai mult decât cu alţii, deoarece are mare experienţă", a spus Szczesny. Portarul Bogdan Lobonţ, în vârstă de 39 de ani, se află în cel de-al nouălea sezon la AS Roma. El este al treilea portar al Romei, după polonezul Wojciech Szczesny (31 de ani) şi brazilianul Alisson Becker (24 de ani).
 
Ronaldo, primul golgeter “centenar”
Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a devenit, ieri, primul fotbalist care a reuşit să înscrie 100 de goluri în cupele europene. Internaţionalul portughez a reuşit să atingă această cifră după ce a marcat două goluri în partida pe care Real Madrid a câştigat-o, în deplasare, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei Bayern Munchen, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Ronaldo a înscris primul gol în cupele europene la 9 august 2005, într-un meci pe care echipa Manchester United l-a câştigat, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Debrecen. Cristiano Ronaldo, care a marcat cele 100 de goluri în 143 de meciuri, este urmat în acest clasament de argentinianul Lionel Messi - 97 de goluri în 118 meciuri şi spaniolul  Raul Gonzalez - 76 de goluri în 158 de meciuri.
 
Casemiro a rămas în Germania
Mijlocaşul brazilian al formaţiei Real Madrid, Casemiro, nu s-a putut întoarce în Spania, miercuri seară, alături de restul coechipierilor, fiind nevoit să rămână la Munchen pentru controlul antidoping. Avionul delegaţiei madrilene era programt să plece imediat după meci, iar internaţionalul brazilian a fost nevoit să înnopteze la München. Casemiro urmează să ajungă joi în Spania. Formaţia Real Madrid a câştigat, ieri, în deplasare, cu scorul de 2-1, meciul susţinut în compania echipei Bayern München, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.
 
Dybala şi-a prelungit contractul
Atacantul argentinian Paulo Dybala şi-a prelungit contractul cu echipa Juventus Torino pentru încă două sezoane, actuala înţelegere urmând să expire în vara anului 2022, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării italiene. Internaţionalul argentinan în vârstă de 23 de ani a fost achiziţionat de Juventus Torino în 2015 de la US Palermo. Paulo Dybala a înscris 16 goluri în toate meciurile din acest sezon, ultimele două în partida cu FC Barcelona, scor 3-0, din prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.
 
De la Granada la Alger
Tehnicianul spaniol Lucas Alcaraz a fost numit, ieri, în funcţia de selecţioner al naţionalei Algeriei, la trei zile după ce a fost demis de la echipa Granada. Alcaraz, care a fost înlocuit la Granada cu englezul Tony Adams, îi va succede în funcţie belgianului Georges Leekens, care a demisionat la 24 ianuarie, după ce Algeria nu a reuşit să treacă de faza grupelor la Cupa Africii pe Naţiuni. Lucas Alcaraz, în vârstă de 50 de ani, a mai pregătit în cariera sa formaţiile Almeria, Dos Hermanas, Recreativo Huelva, Racing Santander, Xerez, Murcia, Cordoba, Aris Salonic, Levante şi Elche.
 
Play-off în NBA
Formaţiile Indiana Pacers şi Chicago Bulls sunt ultimele echipe calificate în play-off-ul NBA, după victoriile obţinute în ultima etapă a sezonului regulat al ligii profesioniste nord-americane de baschet, informează L'Equipe.  Indiana Pacers a învins, pe teren propriu, cu scorul de 104-86, pe Atlanta Hawks, iar Chicago Bulls a trecut, acasă, cu scorul de 112-73, de Brooklyn Nets. În afara play-off-ului a rămas formaţia Miami Heat. Partidele din primul tur al play-off-ului NBA  sunt următoarele: Boston Celtics – Chicago Bulls, Washinfton Wizzard – Atlanta Hawks, Toronto Raptors – Milwaukee Bucks, Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers (Conferinţa de Est), respectiv, Golden State Warriors – Portland TrailBlazers, Los Angeles Clippers – Utah Jazz, Houston Rockets – Oklahoma City Thunder, San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies (Vest).
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri