Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
lewandowski-polonia
  • lewandowski-polonia
- +
 
 
Lotul leşilor
 
Selecţionerul naţionalei Poloniei, Adam Nawalka, a anunţat un lot fără surprize pentru meciul împotriva României, care va avea loc pe 10 iunie, la Varşovia, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale. Din lot nu lipseşte cel mai bun fotbalist polonez al ultimilor ani, Robert Lewandowski, autor al unei duble în meciul România - Polonia 0-3, disputat pe 11 noiembrie pe Arena Naţională din Bucureşti. Lotul este format din Fabianski, Skorupski, Szczesny (portari), Bereszynski, Cionek, Kaminski, Lewcvzuk, Piszczek (fundaşi), Blaszczykowski, Grosicki, Krychowiak, Linetty, Rybus, Wszolek, Zielinski (mijlocaşi), Lewandowski, Milik, Teodorczyk, Wilczek (atacanţi). Polonia este liderul autoritar al grupei, cu 13 puncte. România este pe locul 4, cu 6 puncte.
 
Sfârşit de capitol la rugby
Primul sezon al Politehnicii în Superliga CEC Bank se încheie astăzi, în Capitală, ieşenii pregătiţi de antrenorii George Sava, Cosmin Raţiu şi Ioan Iftode întâlnind echipa Dinamo, de care a fost învinsă de patru ori în acest sezon (de trei ori în campionat, odată în Cupa Regelui, de trei ori în deplasare, odată la Iaşi), deşi diferenţa de valoare dintre cele două echipe, aşa cum s-a văzut la recentul meci din Tătăraşi, nu este atât de mare. Miza pentru ieşeni este obţinerea locului V în clasamentul final al Superligii, care se poate atinge în caz de victorie.  Partida începe de la ora 11:00 şi poate fi urmărită pe site-l www.rugbytv.ro
 
Iaşul la comandă în rugbiul feminin
Echipa feminină de rugby Politehnica Iaşi a terminat victorioasă şi cel de-al treilea turneu al campionatului de senioare, disputat la Cluj. Clasate pe locul II anul trecut, fetele antrenate de Neculai Tarcan nu concep să nu revină în postura de campioane. Dacă la Cluj Politehnica a pierdut cu 5-10 prima confruntare cu CS Agronomia Bucureşti (eseu Maria Borodina), în partida revanşă au câştigat clar, cu 31-0, prin eseurile  realizate de Alina Păunaş 2, Maria Borodina şi Ecaterina Gaiţă. Politehnica a învins în ambele partide, cu 35-5 şi 31-12 echipa CSU Cluj şi a câştigat turneul. În clasamentul general, după trei etape, Politehnica Iaşi conduce cu 32 de puncte, urmată de Agronomia (28) şi CSU Cluj (12). La junioare, CSM Paşcani a remizat cu Agronomia şi a câştigat toate celelalte patru partide. Echipa din Paşcani conduce în clasamentul general cu 34 de puncte, urmată de CS Agronomia (31) şi Arieşul “Mihai Viteazu” (24)
 
 
Fără conferinţă, la finală
Clubul englez de fotbal Manchester United a decis să anuleze tradiţionala conferinţă de presă de dinaintea finalei Europa League cu echipa olandeză Ajax Amsterdam, prevăzută la Stockholm, ca urmare a atentatului terorist de luni seara de la Manchester, soldat cu 22 de morţi şi zeci de răniţi.  Cele două mari cluburi de fotbal din Manchester, Manchester United şi Manchester City, au transmis mesaje de condoleanţe familiilor victimelor atacului terorist de luni seară de la sfârşitul concertului susţinut de solista americană Ariana Grande la Manchester Arena.
 
Mulţescu pleacă, vine Mangia
Clubul CSU Craiova a anunţat, ieri, că a încheiat colaborarea cu tehnicianul Gheorghe Mulţescu şi că noul antrenor al echipei este italianul Devis Mangia. "Suntem la capătul unui sezon de fotbal spectacol, ofensiv, croit pe spiritul nostru, al oltenilor. O stagiune trăită cu emoţii, în care am visat până la final. Şi în mare măsură, toate acestea i se datorează lui Gheorghe Mulţescu. Antrenorul care a preluat echipa în vară a reuşit, într-un singur sezon, să-i redea bucuria fotbalului iute, croit pe atac. Cu Gheorghe Mulţescu la timonă, Ştiinţa a încheiat sezonul pe poziţia a cincea şi a atins semifinalele Cupei României. Devis Mangia este antrenorul care va conduce Universitatea Craiova la revenirea în Europa", a menţionat  CSU Craiova. Devis Mangia, în vârstă de 42 de ani, a mai pregătit de-a lungul carierei formaţiile Varese, Tritium, Ivrea, Valenzana, US Palermo, Spezia, AS Bari, Ascoli şi naţionala de tineret a Italiei.
 
 
Ofertă din Italia pentru Morutan
Echipa de fotbal FC Botoşani a primit o ofertă din partea clubului italian Atalanta pentru transferul jucătorului Olimpiu Moruţan în vârstă de 18 ani, a declarat, ieri,  pentru AGERPRES, preşedintele AFC Botoşani, Cornel Şfaiţer.  Potrivit acestuia, gruparea italiană ar fi dispusă să achite 700.000 de euro pentru achiziţia mijlocaşului botoşănean, însă jucătorul nu va părăsi echipa înainte de finalul sezonului.  Şfaiţer susţine că de Moruţan mai sunt interesate FCSB Bucureşti şi CFR Cluj.

Mitriţă înscrie la Pescara
Fotbalistul echipei Pescara, Alexandru Mitriţă, a înscris un gol în meciul câştigat, luni seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în faţa formaţiei Palermo, în penultima etapă a campionatului Italiei. Mitriţă a intrat pe teren în minutul 46 şi a înscris în minutul 87.  Primul gol al gazdelor a fost marcat de Murici. Echipele Palermo şi Pescara sunt deja retrogradate în Serie B. Palermo se află pe penultimul loc în clasament, cu 23 de puncte, iar Pescara este pe ultima poziţie, cu 17 puncte.
 
Bronz pentru Dinamo, la polo
Echipa de polo Dinamo Bucureşti a obţinut, ieri, medaliile de bronz ale Superligii Naţionale, după ce a învins, pe teren propriu, formaţia Sportul Studenţesc Corona, cu scorul de 13-8, în meciul cinci, decisiv, al finalei mici. În primele patru meciuri, Dinamo a câştigat de două ori, 9-8 şi 12-6, iar Sportul s-a impus, de asemenea, cu 12-10 şi 9-3, scorul general fiind de 2-2 înaintea confruntării de marţi. Cu victoria de pe teren propriu, Dinamo face 3-2 la general şi obţine medaliile de bronz. Titlul naţional a fost câştigat, duminică, de Steaua Bucureşti, care a trecut în patru partide de CSM Digi Oradea.
 
Sepsi, favorită faţă de UTA
Formaţia Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Dacia Unirea Brăila, într-un meci din etapa a XXXVI-a a Ligii a II-a. Golurile au fost marcate de Greu, Huiban şi Iovu. În minutul 81, de la Dacia Unirea Brăila a fost eliminat Dănuţ Oprea. În momentul de faţă, Sepsi are două puncte în faţa echipei UTA, cu care se luptă pentru locul secund, direct promovabil, dar echipa pregătită de Laurenţiu Roşu va juca mâine, pe teren propriu, cu CS Baloteşti. UTA mai are de jucat un singur meci, în ultima etapă, pe teren propriu, cu Chindia Târgovişte, în timp ce Sepsi joacă în deplasare cu Metalul Reşiţa şi acasă cu CS Mioveni.
 
Kvitova n-are ochi decât pentru Wimbledon
Cehoaica Petra Kvitova, operată la finele lunii decembrie la mâna stângă după ce a fost rănită cu cuţitul de un hoţ, nu va decide decât în "ultimul moment" dacă va participa sau nu la turneul de la Roland Garros, a anunţat, ieri, purtătorul său de cuvânt, Karel Tejkal. Tragerea la sorţi a tabloului principal de la Roland  Garros (28 mai - 11 iunie) este programată pentru vineri. "Putem spune cu voce tare, că obiectivul său pe termen lung este să fie într-o formă care să-i permită să participe la Wimbledon", a precizat purtătorul de cuvânt.
Turneul de la Wimbledon, la care jucătoarea cehă în vârstă de 27 de ani este dublă laureată (2011, 2014), va debuta pe 3 iulie.  Petra Kvitova a fost rănită pe 20 decembrie anul trecut la cele cinci degete, precum şi la nervii de la mâna stângă în timp ce apăra de agresorul armat, care a intrat prin efracţie în domiciliul său din Prostejov (estul Cehiei).
Conte, antrenorul anului în Premier League
Tehnicianul Antonio Conte a fost ales cel mai bun antrenor al sezonului în Anglia, după ce a reuşit să câştige titlul cu echipa Chelsea Londra. Conte a fost ales după un sondaj realizat în rândul celorlalţi manageri din Premier League. În vârstă de 47 de ani, Conte mai are şi şansa de câştiga Cupa Angliei, sâmbătă, în finala de pe Wembley cu Arsenal. În acest sezon, Chelsea a câştigat 30 de meciuri din 38 în Premier League.
 
Dinamo, parteneriat cu Macron
FC Dinamo a anunţat, ieri că a semnat un parteneriat tehnic, valabil pentru următoarele trei sezoane cu producătorul de echipament sportiv Macron, din Italia. Designul noului echipament în care vor evolua jucătorii antrenaţi de Cosmin Contra va “îmbina istoria şi tradiţia clubului cu stilul italian, oferind în acelaşi timp soluţii tehnice de ultimă generaţie”, precizează site-ul clubului. Dinamo a avut drept sponsor tehnic, până la finalul acestui sezon, firma de echipament sportiv Nike. Printre cluburile care lucrează cu Macron se numără Lazio, Deportivo La Coruña, Sporting Lisabona, Hajduk Split, Ludogoreţ Razgrad, PAOK Salonic, de asemenea şi naţionala Albaniei.
 
Rossell, reţinut la Barcelona
Fostul preşedinte al clubului FC Barcelona, Sandro Rosell, a fost reţinut, ieri dimineaţă, într-un caz de spălare de bani, a anunţat cotidianul Marca. Anchetatorii suspectează că Rosell şi mai mulţi oficiali din fotbalul brazilian au profitat de comisioane ilegale în legătură cu vânzarea drepturilor de imagine ale naţionalei Braziliei prin intermediul societăţii Ailanto Marketing. Banii ar fi fost apoi transferaţi în alte locuri pentru a scăpa de fisc. Sandro Rosell a fost preşedinte la FC Barcelona în perioada 2010/2014 şi a demisionat după deschiderea unei anchete privind transferul lui Neymar. 
 
Contrabandă sau ba?
Internaţionalul turc al echipei Fenerbahçe, Ozan Tufan, în vârstă de 22 de ani, a fost reţinut, marţi, şi audiat de autorităţile din Istanbul într-un caz de contrabandă cu maşini de lux. Jucătorul a declarat că a cumpărat o maşină de lux, dar nu a ştiut că fusese introdusă ilegal în Turcia şi va depune plâgere împotriva celor care i-au vândut vehiculul În acest caz s-a decis reţinerea a 46 de persoane. Fotbalistul a fost eliberat după ce a fost audiat.  Ozan Tufan este legitimat la Fenerbahçe din 2015. El a jucat până în prezent în 30 de meciuri pentru naţionala Turciei şi a înscris trei goluri.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri