Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
weiss-antrenor-otelul
  • weiss-antrenor-otelul
- +

 
Pleacă Lienen, vine alt neamţ
Germanul Hans Michael Weiss, în vârstă de 49 de ani, este noul antrenor principal al echipei Oţelul, el înlocuindu-l la conducerea tehnică pe conaţionalul său Ewald Lienen, care nu a mai dorit să continue la gruparea din Galaţi. " Am urmărit parcursul echipei din perioada Lienen, cel care a salvat echipa de la retrogradare, însă acum este şi mai greu, o luăm practic de la zero. Am discutat cu o serie de jucători, trebuie să ne încadrăm însă în bugetul clubului. Obiectivul meu este lucrez cu jucători tineri, să-i ajut să ajungă la un nivel înalt", a spus Weiss. Acesta  antrenat echipa naţională a statului Filipine în perioada ianuarie 2011 - ianuarie 2013. Anterior, el a fost directorul tehnic al Federaţiei de Fotbal din Rwanda. Născut pe 11 martie 1965, la Dannenfels, Germania, Weiss este căsătorit cu o japoneză şi are două fiice, Lisa şi Matilda.
 
Mărgăritescu, condamnat cu suspendare
Fostul fotbalist Andrei Mărgăritescu a fost condamnat, ieri, la trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce în cazul fostului jucător Cristi Munteanu s-a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva sa, după ce acesta s-a împăcat cu partea vătămată. Cei doi foşti dinamovişti au scăpat, astfel, de închisoare cu executare în dosarul în care au fost acuzaţi de procurori că au făcut afaceri cu o maşină declarată furată. Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase pe Cristi Munteanu la cinci ani de închisoare cu executare, iar pe Andrei Mărgăritescu tot la trei ani de închisoare cu suspendare.
 
 
Premieră pentru ţările africane la CM
Nigeria şi Alegeria au reuşit calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia, fiind pentru prima dată în istoria competiţiei când continentul african este reprezentat de două selecţionate între cele mai bune 16 echipe din lume. Cea mai bună performanţă a unei echipe din Africa este calificarea în sferturile de finală. Camerun a reuşit să atingă această fază în 1990, Senegal în 2002 şi Ghana în 2010. Nigeria este pentru a treia oară în optimi, în timp ce Algeria este pentru prima dată. Cinci reprezentative africane au participat la această ediţie a CM. în afară de Nigeria (locul 2 în Grupa F) şi de Algeria (locul 2 în Grupa H), au mai participat Camerunul (locul 4 în Grupa A), Ghana (locul 4 în grupa G) şi Coasta de Fildeş (locul 3 în Grupa C).
 
Chiellini, aproape de Suarez
Fundaşul italian Giorgio Chiellini, care a fost muşcat de umăr de uruguayanul Luis Suarez în timpul meciului direct, a notat pe site-ul său oficial că pentru el incidentul s-a terminat pe teren, precizând că sancţiunea de nouă etape dictată de FIFA este una drastică. "În sinea mea nu sunt sentimente de bucurie, mânie şi răzbunare contra lui Suarez după incidentul care a avut loc pe teren şi care s-a terminat acolo. în continuare sunt mânios şi dezamăgit că am pierdut meciul. Singurul meu gând e la Luis şi la familia sa, care se vor confrunta cu o perioadă dificilă. Tot timpul am considerat că deciziile comisiilor disciplinare abilitate sunt fără echivoc, dar în acelaşi timp cred că sancţiunea este drastică. Sper sincer că i se va permite, cel puţin, să stea aproape de coechipierii săi în timpul meciurilor, deoarece această sancţiune este aspră pentru un jucător", a scris Chiellini.
 
 
Suflet de bunică
Atacantul Luis Suarez a fost aşteptat de peste 500 de fani la sosirea în Uruguay, după ce FIFA l-a suspendat pentru patru luni din orice activitate legată de fotbal, pentru că la meciul cu Italia l-a muşcat pe fundaşul Giorgio Chiellini, informează Daily Mail. Bunica lui Luis Suarez, Lila Piriz Da Rosa, a sărit în apărarea nepotului său: "L-au aruncat ca pe un câine. Toată lumea ştie ce i-au făcut lui Luis. L-au vrut afară de la Cupa Mondială. Este barbar ce i-au făcut", a spus, pentru Sky News, Da Rosa. Pe aeroportul din Montevideo, Suarez a fost aşteptat de fani care purtau drapelul uruguayan, postere şi replici ale trofeului Cupei Mondiale.
 
 
FIFA nu se bagă pentru Sakho
Comisia de Disciplină a FIFA nu va deschide o procedură disciplinară împotriva francezului Mamadou Sakho, aşa cum a solicitat selecţionerul Ecuadorului, Reinaldo Rueda, care a afirmat că acesta l-a lovit cu cotul pe Oswaldo Minda. Comisia de Disciplină a apreciat că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a deschide o procedură împotriva lui Mamadou Sakho, a precizat FIFA. "Este păcat că acest lucru s-a întâmplat şi situaţia ar trebui analizată de Comisia de Arbitri. Unele decizii nu au fost logice", a declarat Rueda după meciul cu Franţa, scor 0-0. "Totul a fost pentru a mă proteja! Nu sunt pe teren pentru a face rău sau pentru a răni oamenii. Am un joc dur, dar nu sunt rău", s-a apărat Sakho.
 
Echipele calificate la CE de baschet
Federaţia Europeană de Baschet (FIBA Europe) a anunţat cele 20 de echipe participante la turneul final al CE feminin din 2015, găzduit de România şi Ungaria. Formaţiilor României şi Ungariei, care sunt calificate direct la turneul final în calitate de naţiuni gazdă, li s-au alăturat 11 echipe care au disputat ultimele meciuri în această săptămână în cadrul grupelor din turul doi preliminar. Astfel, în urma rezultatelor, s-au calificat Croaţia, Letonia, Lituania, Muntenegru, Rusia şi Slovacia, câştigătoarele grupelor din turul doi, plus Polonia, Suedia, Ucraina, Marea Britanie şi Italia, cu cea mai bună linie de clasament pe locul secund în grupe. La turneul final mai sunt calificate participantele din Europa la Campionatul Mondial din acest an, Spania, Franţa, Turcia, Serbia, Belarus şi Cehia, dar şi Grecia, care a obţinut calificarea în 2013, câştigând turul I preliminar al CE din 2015.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri