Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
sfaiter-cornel
  • sfaiter-cornel
- +

 
Botoşănenii aşteaptă verdictul LPF
Preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că o comisie a Ligii Profesionsite de Fotbal (LPF) va decide dacă partida din prima etapă, cu Gaz Metan Mediaş, se va disputa pe Stadionul Municipal. "Cu cel mult zece zile înainte de prima etapă, poate o săptămână, vom primi la Botoşani vizita unei comisii din partea LPF. Aceasta va analiza lucrările făcute în această vară la teren şi la nocturnă. LPF va decide dacă jucăm la Botoşani sau nu meciul cu Gaz Metan. Noi sperăm ca avizul să fie favorabil, chiar dacă nocturna nu va fi gata până la data de 27 iulie", a spus Cornel Şfaiţer. Oficialul formaţiei botoşănene a mai precizat că în cazul în care LPF nu îşi va da acordul, partida FC Botoşani - Gaz Metan Mediaş se va disputa la Iaşi. Partida FC Botoşani - Gaz Metan Mediaş a fost programată să se dispute la data de 27 iulie, de la ora 17.00.
 
Un super-voleibalist la Constanţa
Echipa CVM Tomis Constanţa l-a achiziţionat pe voleibalistul bulgaro-italian Venceslav Simeonov, vicecampion olimpic cu selecţionata Italiei în 2004. De asemenea, conducerea CVM Tomis a reuşit să-i prelungească înţelegerea unui alt jucător de naţională, bulgarul Andrez Jekov (coordonator). În schimb, slovacul Martin Nemec, Israel Rodriguez şi Dmitrii Bahov au părăsit gruparea constănţeană. Venceslav Simeonov are 37 de ani, iar în aproape întreaga carieră a jucat în Italia, unde a primit şi cetăţenia în 2002. A participat cu Italia la Jocurile Olimpice din 2004, unde a cucerit medalia de argint.  Palmaresul său cuprinde Supercupa Europei (1996), Supercupa Italiei (1996 şi 2002), Cupa Cupelor (1997 şi 1998) şi Top Teams Cup (2006). în ultimul sezon a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul Germaniei.
 
Locul V pentru tinerele handbaliste
Naţionala de handbal feminin under 18 a României s-a clasat pe locul V la Campionatul European Open de la Göteborg. Tricolorele mici au încheiat grupa preliminară D cu trei victorii (14-13 cu Insulele Feroe, 25-8 cu Austria şi 19-11 cu Islanda) şi o înfrângere (19-20 cu Norvegia), obţinând calificarea în grupele principale. În această fază a competiţiei, România a jucat cu Danemarca, scor 17-28 şi cu Ungaria, scor 20-18, ratând calificarea în semifinale.  Ulterior, în grupa pentru locurile V-VIII, tricolorele mici au învins în ambele partide disputate, cu Elveţia, scor 23-13 şi cu Suedia, scor 23-18, încheind astfel competiţia pe locul V.  CE Open de la Göteborg a fost câştigat, vineri seară, de echipa Rusiei, care a învins în finala mare formaţia Danemarcei, cu scorul de 26-22, medalia de bronz revenind Norvegiei (23-22 cu Cehia).
 
Cavendish a abandonat
Rutierul britanic Mark Cavendish a abandonat Turul Franţei, el neprezentându-se, ieri, la startul etapei a doua de la York, a anunţat echipa sa Omega-Pharma. Sprinterul britanic, aflat la a opta participare în Turul Franţei, a căzut la finalul primei etape, de la Harrogate, şi s-a accidentat la umărul drept. El a fost supus unor investigaţii medicale sâmbătă seară şi s-a stabilit că a suferit o disjuncţie a claviculei. Mark Cavendish, în vârstă de 29 de ani, este primul ciclist care abandonează în ediţia din 2014 a Turului Franţei.
 
Recordul arbitrului uzbek
Ravşan Irmatov din Uzbekistan a arbitrat, sâmbătă. al nouălea meci la Cupa Mondială, Olanda - Costa Rica, în sferturile de finală, stabilind un record în acest sens. Irmatov a depăşit recordul de opt meciuri arbitrate la CM de francezul Joël Quiniou, uruguayanul Jorge Larrionda şi mexicanul Benito Archundia. Meciul Olanda - Costa Rica a fost al patrulea arbitrat de Irmatov în Brazilia, care a mai condus cinci partide la Cupa Mondială din 2010, din Africa de Sud.
 
Cod de conduită pentru fotbaliştii ghanezi
Selecţionerul Ghanei, Kwesi Appiah, a anunţat că vrea în echipă jucători "dedicaţi şi disciplinaţi", a anunţat presa ghaneză, care precizează că fotbaliştii vor trebui să semneze "un contract de bună conduită şi să se conformeze regulilor stabilite". Appiah, menţinut în funcţie după eliminarea Ghanei în prima fază a Cupei Mondiale, a hotărât, de comun acord cu conducerea Federaţiei Ghaneze de Fotbal (GFA), să ia o serie de măsuri pentru jucătorii chemaţi la echipa naţională, reguli ce vor fi menţionate în contractele pe care le vor semna fotbaliştii. La 27 iunie, preşedintele Ghanei, John Mahama, a decis crearea unei comisii de anchetă, după eliminarea naţionalei acestei ţări de la Cupa Mondială din Brazilia. Mahama a făcut un apel la reconstrucţia echipei şi le-a cerut compatrioţilor săi să susţină în continuare naţionala, în ciuda eliminării. Înaintea ultimei partide din grupă, cu Portugalia, doi jucători importanţi ai Ghanei, Kevin Prince Boateng şi Sulley Muntari, au fost excluşi din lot din motive disciplinare.
 
 
Mai are două meciuri de aşteptat
Ataşatul de presă al echipei Braziliei, găsit vinovat pentru că a lovit un jucător al echipei statului Chile la pauza meciului din optimile Cupei Mondiale, a fost suspendat trei partide, a anunţat FIFA. Un meci de suspendare a fost deja ispăşit. Mai rămân două, semifinala şi apoi finala sau meciul pentru locul 3. De asemenea, el a fost amendat cu 10.000 de franci elveţieni. Rodrigo Paiva, ataşatul de presă al Seleçao, a fost acuzat de omologul său chilian Maria José Vasconcellos că l-a "lovit" pe atacantul echipei Chile, Mauricio Pinillla, pauza meciului din optimile competiţiei, câştigat de Brazilia, scor 4-3, la loviturile de departajare. FIFA a precizat că Rodrigo Paiva a primit un cartonaş roşu pentru un incident la pauza meciului şi acesta nu a putut participa, vineri, la sfertul de finală al Braziliei cu naţionala Columbiei.
 
Sabia lui Damocles
Unsprezece jucători care au primit câte un singur cartonaş galben până acum la actuala ediţie a Cupei Mondiale vor beneficia de anularea acestor avertismente, înainte de semifinalele turneului din Brazilia. Aceştia sunt germanii Höwedes şi Lahm, argentinienii Di Maria şi Garay, brazilienii Dani Alves, Jo, Hulk şi Ramirez, precum şi olandezii Blind, de Guzman şi De Vrij. Dintre aceştia, Di Maria nu va mai juca la aceastâ competiţie, fiind accidentat.
 
Abidal a fentat Monaco
Fundaşul francez Eric Abidal a semnat un contract pe două sezoane cu Olympiakos Pireu, a anunţat, sâmbătă, campioana Greciei, fără a preciza suma de transfer. Anunţul survine în contextul în care clubul AS Monaco, unde evolua din 2013, a precizat, joi, că jucătorul de 34 de ani şi-a prelungit contractul pentru încă un sezon. Internaţional francez de 67 de ori, Abidal se va alătura, luni, jucătorilor echipei Olympiakos pentru un stagiu de pregătire în Austria. Francezul a evoluat în 26 de meciuri în Ligue 1 în sezonul trecut.
 
 
Grigore merge în Cipru
Fostul fotbalist rapidist Nicolae Grigore a semnat un contract cu gruparea cipriotă Apollon Limassol, informează site-ul oficial al clubului. "Vă mulţumesc pentru primire. Voi face tot ce voi putea pentru a ajuta echipa să îşi atingă obiectivele", a declarat Grigore la prezentarea oficială. Nicolae Grigore a jucat ultima dată pentru echipa saudită Al-Ettifaq.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri