Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
vassaras
  • vassaras
- +

 

Un grec în fruntea arbitrilor români
Comitetul Executiv al FRF a decis în şedinţa de ieri numirea grecului Kyros Vassaras în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul federaţiei. Kyors Vassaras îl va înlocui astfel pe Alexandru Deaconu, care urmează să-şi continue activitatea în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor.   În vârstă de 48 de ani, Kyros Vassaras, de profesie agent de turism, a activat ca arbitru FIFA din 1998 până în 2009. După retragerea din activitate, Vassaras a activat în cadrul UEFA, ca instructor responsabil pentru arbitrajul românesc. Alexandru Deaconu a ocupat funcţia de preşedinte al CCA din luna august a anului 2012
 
Suarez a bătut palma cu Barça
FC Barcelona a anunţat, ieri, că a ajuns la un acord cu clubul englez FC Liverpool pentru transferul atacantului uruguayan Luis Suarez, care va semna un contract pe cinci ani cu gruparea catalană, informează site-ul oficial al vicecampioanei Spaniei. Suarez va sosi la Barcelona în cursul săptămânii viitoare, când va efectua vizita medicală, va semna contractul şi va fi prezentat oficial, a adăugat sursa citată. Noua achiziţie a FC Barcelona este suspendat nouă meciuri, el primind şi o interdicţie de patru luni din orice activitate legată de fotbal, după ce l-a muşcat de umăr pe fundaşul Giorgio Chiellini la meciul Uruguay - Italia din Grupa D de la Cupa Mondială. Luis Suarez, 27 de ani, a mai evoluat în cariera sa la Nacional Montevideo, Groningen, Ajax Amsterdam, înainte de a ajunge în 2011 la Liverpool.
 
Petrolul joacă cu albanezii
 Formaţia Petrolul Ploieşti va întâlni echipa KS Flamurtari în turul doi preliminar al Ligii Europa, după ce albanezii au eliminat gruparea georgiană FC Sioni Bolnisi, în prima fază a competiţiei. KS Flamurtari a pierdut, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-0), meciul cu FC Sioni Bolnisi din manşa secundă, dar s-a calificat graţiei victoriei din tur, scor 3-2, şi a golurilor mai multe marcate în deplasare. Joi, golul albanezilor a fost marcat de Shehaj, în minutul 85, în timp ce pentru georgieni au înscris Ugulava ('56) şi Kuqi ('83 - autogol). Petrolul Ploieşti va disputa prima manşă în data de 17 iulie, pe teren propriu, şi returul la 24 iulie, în deplasare.
 
 
Se mai joacă Liga a II-a?
Doar opt echipe din 28 necesare pentru cele două serii ale Ligii a II-a s-au înscris până în momentul de faţă, motiv pentru care Comitetul Executiv a luat decizia să prelungească termenul de depunere a dosarelor până la 20 iulie, au declarat surse federale. Din cauza numărului redus de echipe care şi-au arătat intenţia de a începe competiţiile din Liga a II-a şi Liga a III-a, termenul de înscriere a fost prelungit cu cinci zile. Liga a III-a pentru sezonul 2014-2015 ar urma să fie formată din 6 serii a câte 14 echipe
 
Mergea s-a oprit în sferturi
Perechea Florin Mergea/Marin Draganja (România/Croaţia), cap de serie numărul 2, a ratat, ieri, calificarea în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 485.760 de euro. Mergea şi Draganja au fost învinşi, în sferturi, cu scorul de 6-2, 6-7, 6-10, după o oră şi 23 de minute, de cuplul Mateusz Kowalczyk/Artem Sitak (Polonia/Noua Zeelandă).
 
Finala în remake
Reprezentativele Germaniei şi Argentinei, care vor disputa finala Cupei Modniale, se vor întâlni, la 3 septembrie, într-un meci amical, pe Esprit-Arena din Düsseldorf, partida fiind fixată în luna martie. Această "revanşă" după ultimul act al turneului final din Brazilia va avea loc cu patru zile înaintea debutului Germaniei în preliminariile Euro-2016, cu Scoţia (Grupa D). "Intenţia noastră este de a înfrunta marile naţiuni ale fotbalului. A fost dorinţa selecţionerului şi este o întâlnire ataractivă pentru fani", explica atunci federaţia germană. Până atunci, Germania şi Argentina vor juca, duminică, de la ora 22.00, pe arena Maracana din Rio de Janeiro, pentru a stabili noua campioană mondială.
 
Oferte pentru "câini"
Preşedintele grupării FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că există mai multe cluburi din străinătate interesate de transferurile mijlocaşului Cosmin Matei şi portarului Cristian Bălgrădean, printre care şi PAOK Salonic. "Avem discuţii cu mai multe cluburi. Sunt mai multe cluburi din străinătate interesate de Matei şi Bălgrădean, printre care şi PAOK. Dar nu există o ofertă concretă. Am avut discuţii cu cei de la PAOK despre ambii jucători, dar deocamdată nu e nimic concretizat", a declarat Anghelache.. În luna iunie mijlocaşul FC Dinamo Cosmin Matei a fost propus de impresarul său clubului Almeria (locul 17 în sezonul trecut), având mai multe oferte de transfer şi din Segunda Division. Î vara acestui an, presa franceză a scris că gruparea Toulouse este interesată de transferul portarului dinamovist, Crisitan Bălgrădean.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri