Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
joldes-roxana
  • joldes-roxana
- +

 
O fostă handbalistă ieşeană, la Leipzig
Handbalista Roxana Joldeş, fostă componentă a echipei Terom-Z Iaşi, va evolua la vicecampioana Germaniei, HC Leipzig, cu care a semnat un contract valabil pe un sezon şi cu care va juca şi în preliminariile Ligii Campionilor. Potrivit anunţului clubului german, Roxana Joldeş (25 de ani, 1,82 metri înălţime, inter) a început de marţi antrenamentele. În ultimul sezon din Liga Naţională, Roxana Joldeş a evoluat la SCM Craiova, iar anterior a jucat la HCM Roman, Terom-Z Iaşi şi "U" Cluj.  La Craiova, Roxana a evoluat sub comanda fostei sale colege de la Iaşi, celebra Carmen Amariei. HC Leipzig va găzdui grupa de calificare din Liga Campionilor din care mai fac parte echipele FTC Budapesta (Ungaria), BNTU Minsk (Belarus) şi Sercodak Dalfsen (Olanda). La nivel de echipă naţională şi-a trecut în palmares medalia de argint la Campionatele Mondiale Universitare, în 2012.

S-au dus visele cu Piovaccari
Atacantul Federico Piovaccari, care a evoluat sezonul trecut la Steaua, a fost împrumutat de Sampdoria Genova la formaţia spaniolă Eibar, a anunţat, ieri, gruparea iberică, pe site-ul oficial. Potrivit anunţului clubului spaniol, Piovaccari a fost împrumutat pentru un sezon, urmând să fie prezentat astăzi.  În vârstă de 29 de ani, Piovaccari a evoluat în 25 de meciuri pentru Steaua şi a marcat zece goluri. Săptămâna trecută, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, afirmase că au loc discuţii cu Piovaccari pentru a evolua încă un sezon la campioana României.
 
 
Şi Stelea l-a părăsit pe Hagi
Tehnicianul Bogdan Stelea a anunţat, ieri, că a demisionat de la FC Viitorul, după ce, sub conducerea sa, gruparea patronată de Gheorghe Hagi nu a reuşit să obţină nicio victorie în actuala ediţie a Ligii I, din care s-au disputat patru etape.  "Din păcate, lipsa de rezultate a dus la o astfel de decizie. Am hotărât să-mi dau demisia pentru binele echipei, care consider că avea nevoie de un şoc. Rămân prieten cu Gică Hagi și îi doresc să aibă mult succes în acest proiect unic în România. Sunt sigur că va reuşi", a declarat Stelea. FC Viitorul precizează că despărţirea de Stelea s-a produs în termeni amiabili, iar "clubul doreşte să-i mulțumească pentru efortul depus în tot acest timp". Stelea a preluat FC Viitorul la 18 iunie, când a renunţat la postul de selecţioner al echipei de tineret.  Demisia lui Stelea vine după ce, la 3 august, directorul general Narcis Răducan şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu FC Viitorul, în urma înfrângerii din meciul cu Rapid, din etapa a doua a Ligii I.
 
A schimbat echipa, dar rămâne pe loc
Narcis Răducan a declarat, ieri, agenţiei de presă MEDIAFAX, că a ajuns la un acord cu preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Concordia Chiajna, Mircea Minea, privind preluarea funcţiei de manager general al grupării ilfovene. "Astăzi am bătut palma cu primarul de la Chiajna, domnul Minea, pentru funcţia de manager general. Joi, va fi programată o conferinţă de presă în care voi fi prezentat oficial. Pentru mine este o nouă provocare, iar argumentele prezentate de domnul Minea sunt suficiente pentru a pleca pe acest drum nou", a afirmat Răducan, care după plecarea de la FC Viitorul a discutat cu conducerea FC Steaua despre o revenire în staful administrativ al grupării roş-albastre. Noul manager general al grupării Concordia Chiajna a menţionat că, în ciuda rezultatelor slabă. Fosta echipă a lui Răducan, Viitorul, îşi joacă meciurile de pe teren propriu la Chiajna.
 
Jo Jo Dan revine în lupta pentru centuri
Pugilistul român Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, va boxa cu italianul Leonard Bundu într-un meci eliminatoriu, câştigătorul urmând să devină challengerul deţinătorului centurii IBF la categoria semimijlocie, englezul Kell Brook. Acesta a câştigat titlul IBF la sfârşitul săptămânii trecute, când l-a învins pe americanul Shawn Porter, la Carson (SUA). "La nouă luni după data de 16 august, Kell Brook va trebui să îşi apere titlul în faţa unui challenger obligatoriu. La şapte luni după data de 16 august - pentru că anunţăm cu 60 de zile în avans - îl vom notifica să înceapă negocierile cu câştigătorul meciului dintre Dan şi Bundu. între timp, Kell Brook poate boxa cu oricine din top 15 sau poate boxa cu alt campion, WBA, WBC sau WBO", a declarat Lindsey Tucker, oficial al IBF. Ion Ionuţ a boxat ultima dată în luna mai, cu polonezul Lukasz Janik, înregistrând o victorie prin KO tehnic.
 
Probleme de efectiv la Lyon
Fundaşii echipei Olympique Lyon, Samuel Umtiti şi Milan Bisevac, nu vor evolua în meciul cu Astra Giurgiu, programat,mâine, pe Stadionul Gerland, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, anunţă presa franceză. Umtiti are o leziune musculară la coapsa dreaptă, suferită în prima repriză a meciului cu Toulouse de sâmbătă, din campionatul Franţei. Sârbul Milan Bisevac nu a fost recuperat după o contractură la coapsa dreaptă suferită în manşa secundă a turului 3 preliminar al Ligii Europa cu Mlada Boleslav, din 7 august.  Cei doi jucători nu vor reveni înainte de pauza din septembrie prilejuită de meciurile echipelor naţionale. În schimb, mijlocaşul Steed Malbranque, absent la Toulouse din cauza unei contuzii la genunchi, a reluat antrenamentele, la şedinţa de pregătire de luni fiind prezenţi şi Yoann Gourcuff şi Mouhamadou Dabo, care încă nu au evoluat în acest sezon. Partida Olympique Lyon - Astra Giurgiu, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, se va disputa, joi, de la ora 21.30, pe Stade Gerland. Returul va avea loc la 28 august, în România.
 
 “Scuze că m-am scuzat”
Atacantul brazilian al formaţiei Bastia, Brandão, a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care îi cerea scuze jucătorului echipei Paris Saint-German, Thiago Motta, dar şi coechipierilor săi, după agresiunea de la meciul de sâmbătă.  "Vreau să-i cer scuze colegului meu Thiago Motta şi coechipierilor mei pentru acest gest. Regret atitudinea avută, dar mă bazez pe înţelegerea celor care mă cunosc", a scris Brandão, însă după o oră acest mesaj a fost şters, conform publicaţiei franceze. Atacantul nu va fi sancţionat de clubul Bastia pentru incidentul de la meciul cu PSG, însă ar putea fi suspendat de Comisia de Disciplină a ligii franceze. Paris Saint-Germain a anunţat că fotbalistul Thiago Motta a suferit o fractură de piramidă nazală fără deplasare. Thiago Motta a fost lovit de Brandão cu capul în faţă, după meciul câştigat de Paris Saint-Germain în faţa echipei Bastia, scor 2-0. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale clubului parizian. Preşedintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaïfi, a cerut, sâmbătă, suspendarea pe viaţă pentru Brandão. Al-Khelaïfi a subliniat că gestul lui Brandão este "foarte grav" şi afectează imaginea fotbalului.
 
Pekerman şi nimic altceva
Tehnicianul argentinian José  Pekerman va rămâne selecţionerul naţionalei Columbiei până în 2018, a anunţat, ieri, Federaţia Columbiană de Fotbal. "Am spus de acum câteva luni că Pekerman este planul nostru A, B şi C pentru viitor", a declarat Luis Bedoya, preşedintele forului de la Bogota. Vechiul contract al lui Pekerman, aflat la conducerea naţionalei Columbiei din ianuarie 2012, s-a încheiat la 31 iulie. José Pekerman, în vârstă de 64 de ani, a calificat Columbia la turneul final al Cupei Mondiale după o pauză de 16 ani. Columbienii au ajuns până în sferturile de finală la CM, fiind eliminaţi de Brazilia.
 
Puştiul din “Marele Circ”
Pilotul olandez Max Verstappen, care va împlini 17 ani la 30 septembrie, a primit un loc de titular la echipa Toro Rosso, pentru sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Formula 1, el urmând a deveni cel mai tânăr driver din istoria Marelui Circ. Verstappen, fiul fostului pilot de Formula 1 Jos Verstappen, îl va înlocui pe francezul Jean-Eric Vergne şi va fi coechipier cu rusul Daniil Kviat. După ce a evoluat în karting până la finalul anului 2013, pilotul olandez concurează acum în campionatul european Formula 3, serie în care a câştigat opt curse. Săptămâna trecută, el a fost cooptat în programul Red Bull de dezvoltare a carierelor tinerilor piloţi, după ce şi Mercedes l-a dorit în programul său similar. Max Verstappen va fi la Marele Premiu al Australiei din martie 2015 cel mai tânăr pilot din istoria F1, depăşind recordul deţinut de Jaime Alguersuari, care a debutat la 19 ani şi 125 de zile, tot la Toro Rosso, echipă ce are acelaşi patron ca Red Bull, cvadruplă campioană mondială, pe omul de afaceri austriac Dietrich Mateschitz.
 
Desailly , în atenţia fiscului
Fostul fotbalist Marcel Desailly este suspectat de fiscul francez că a ascuns bani în bănci din Elveţia, potrivit unei informări oficiale publicate, ieri la Berna. Fiscul francez a obţinut asistenţa administrativă a autorităţilor elveţiene în acest dosar, potrivit informării oficiale. Concret, Elveţia va oferit informaţii fiscului francez în legătură cu eventuale sume deţinute de Marcel Desailly în bănci elveţiene. Marcel Desailly, fost căpitan al echipei Franţei din 2000 până în 2004, are sau avea bunuri la banca UBS. Fostul fotbalist în vârstă de 45 de ani poate intenta recurs în 30 de zile la tribunalul administrativ federal. Autorităţile fiscale elveţiene au luat deja decizii asemănătoare în cazul altor doi foşti fotbalişti, Claude Makélélé şi Patrick Vieira, care au avut fonduri la UBS.
 
Mai puţine oraşe
FIFA a recomandat Rusiei, care va organiza Cupa Mondială din 2018, să reducă numărul oraşelor care vor găzdui meciuri de la 11 la nouă, a anunţat, marţi, ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko. După experienţa de la Cupa Mondială din 2014 din Brazilia, FIFA a "recomandat ca ediţia din 2018 să se dispute în zece stadioane şi nouă oraşe", în loc de "12 stadioane din 11 oraşe", aşa cum s-a prevăzut, a declarat Mutko pentru agenţia Interfax. Înainte de a lua o decizie finală, ministrul s-a declarat pregătit să viziteze din nou toate oraşele-gazdă, alături de o delegaţie a FIFA, aşteptată în Rusia în această săptămână.  "Vom lua decizia în funcţie de nivelul la care se află pregătirile în fiecare oraş", a adăugat Mutko. Ministerul a estimat la 20 de miliarde de dolari costul pregătirilor pentru Cupa Mondială, incluzând construirea de arene în şase oraşe şi renovarea stadionului din Ekaterinburg (Ural).
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri