Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
Cretu-csms-cfrcluj-cupaligii026
  • Cretu-csms-cfrcluj-cupaligii026
- +

 
Creţu, din nou la naţionala tânără
Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Viorel Moldovan, a convocat 23 de jucători pentru meciul cu Muntenegru, programat la 4 septembrie, pe stadionul Dinamo, în preliminariile Campionatului European 2015. Dintre aceştia nu lipseşte mijlocaşul Alexandru Creţu de la CSMS Iaşi, care şi-a câştigat statutul de titular în naţionala lui Viorel Moldovan. Jucătorii convocaţi sunt următorii: Brănescu, Buzbuchi (portari), Ţîru, Puţanu, Cr.Manea, Boldor, Neag, St. Filip, Toşca, Bălaşa (fundaşi), Nedelcu, I.Şerban, Popadiuc, Bumba, Fl.Tănase, R.Marin, Rotariu, Ştefănescu (mijlocaşi), Puşcaş, Iancu, Ivan Buziuc (atacanţi). Partida cu Muntenegru se va disputa joi, 4 septembrie, ora 19.30, pe stadionul Dinamo. În 7 septembrie, delegaţia României se va deplasa în Germania, unde echipa Under 21 va juca pe 9 septembrie, la Magdeburg, de la ora 19.00.
 
S-a renunţat la Gardoş şi Bourceanu
Selecţionerul Victor Piţurcă a renunţat la serviciile jucătorilor Florin Gardoş (nu a debutat la Southampton) şi Alexandru Bourceanu (Trabzonspor, accidentat), în vederea meciului cu Grecia, din preliminariile Campionatului European din 2016, "Stranierii" convocaţi pentru meciul cu Grecia sunt următorii: Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Gabriel Tamaş (Watford), Vlad Chiricheş (Tottenham), Dorin Goian (Asteras), Cosmin Moţi (Ludogoreţ), Dragoş Grigore (Toulouse), Răzvan Raţ (PAOK), Mihai Pintilii (Al Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Bogdan Stancu (Genclerbirligi) şi Ciprian Marica (Konyaspor). Jucătorii convocaţi din campionatul intern vor fi anunţaţi duminică, iar reunirea este programată, luni, la ora 13.00, la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia.
 
 “Goe” a făcut greci fericiţi
Fotbalistul echipei elene Asteras Tripolis, Dorin Goian, a înscris un gol în meciul pierdut, joi seară, în deplasare, cu scorul de 1-3, în faţa formaţiei israeliene Maccabi Tel-Aviv, în play-off-ul Ligii Europa, gruparea greacă obţinând calificarea în grupele competiţiei datorită reuşitei românului. Goian, integralist la Asteras, a marcat în minutul 23. Pentru Maccabi au înscris Badash  ('27), Zahavi ('54 - penalty) şi Prica ( '75). În tur, Asteras s-a impus pe teren propriu, scor 2-0.
 
Steaua l-a împrumutat pe Papp
Fotbalistul Paul Papp a fost împrumutat de gruparea Chievo Verona clubului Steaua pentru un sezon, cu opţiune de cumpărare la finalul campionatului, a declarat, ieri, impresarul Anamaria Prodan. "Papp a fost împrumutat un sezon, cu opţiune de cumpărare", a spus impresarul la Dolce Sport. Paul Papp a fost achiziţionat de Chievo Verona în 2012, de la FC Vaslui, în schimbul sumei de 2,5 milioane de euro. în returul sezonului 2013/2014, el a jucat la Astra Giurgiu, sub formă de împrumut.
 
Pleacă Săpunaru în Spania?
Cotidianul portughez O Jogo scrie, vineri, că fundaşul Cristian Săpunaru, care s-a despărţit de Elche în această vară, ar fi foarte aproape de a semna un contract cu Deportivo La Coruña, informaţie negată de tehnicianul echipei spaniole, Victor Fernandez. "Fundaşul român care a jucat la FC Porto este la un pas de a semna cu Deportivo, club care a revenit în acest an în prima ligă spaniolă", notează O Jogo. Conform abc.es, Victor Fernandez a exclus varianta achiziţionării lui Săpunaru. "Săpunaru nu va veni. Nu putem să plătim transferuri şi să cumpărăm jucători având în vedere situaţia noastră". a afirmat tehnicianul. Clubul Elche i-a reziliat la 21 august contractul fundaşului Cristan Săpunaru, înţelegere care mai era valabilă doi ani.
 
Petrolul are drept la spectatori
Comisia de Recurs din cadrul FRF a admis memoriul clubului Petrolul Ploieşti la decizia Comisiei de Disciplină, care sancţionase gruparea prahoveană cu o etapă fără spectatori, astfel că meciul cu CFR Cluj, din runda a VI-a a Ligii I, va avea loc cu suporteri în tribune. Totodată, Comisia de Recurs a redus penalitatea sportivă aplicată de Comisia de Disciplină la 5.000 de lei. Gruparea Petrolul Ploieşti fusese sancţionată de către Comisia de Disciplină, în urma incidentelor provocate de suporteri la partida cu Rapid, cu o penalitate sportivă de 25.000 de lei şi măsura disputării unui meci de pe teren propriu fără spectatori. Partida Petrolul Ploieşti - CFR Cluj, din cadrul etapei a VI-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 21.00, pe Stadionul Ilie Oană.
 
Pestana pleacă de la Oţelul
Mijlocaşul portughez Paulo Dinarte Gouveia Pestana, achiziţionat de Oţelul Galaţi la începutul acestei luni, şi-a reziliat contractul cu gruparea pregătită de Michael Weiss, din motive personale, informează fotbalclubotelul.ro. Paulinho, în vârstă de 29 de ani, se întoarce la Bucureşti, acolo unde se află familia sa, menţionează sursa citată. Oţelul Galaţi a mai anunţat că i-a achiziţionat pe mijlocaşii George Bârlădeanu, Ciprian Milea şi Tiberiu Stan.
 
Eddy Merckx, în stare critică
Fostul ciclist Eddy Merckx, în vârstă de 69 de ani, a fost internat la spitalul universitar din Jette (Bruxelles), după ce s-a plâns de dureri la inimă, a anunţat, ieri, presa belgiană. Publicaţiile Het Laatste Nieuws şi De Morgen scriu că fostul ciclist a avut probleme cu tensiunea şi şi-ar fi pierdut cunoştinţa, week-end-ul trecut. Rudele lui Eddy Merckx au declarat că cvintuplul câştigător al Turului Franţei ar putea fi supus unei angioplastii.
 
Rosberg nu scapă de sancţiuni
Echipa Mercedes-AMG a anunţat că "a luat măsurile disciplinare adecvate" ca urmare a incidentului în care au fost implicaţi Nico Rosberg, care şi-a recunoscut responsabilitatea, şi Lewis Hamilton, în al doilea tur de la Marele Premiu al Belgiei. O reuniune a avut loc, ieri, la Brackley, la discuţie fiind prezenţi şi directorul general al Mercedes-AMG, Toto Wolff, şi directorul tehnic Paddy Lowe. "La această reuniune, Nico a recunoscut că este responsabil pentru contactul dintre cele două monoposturi şi şi-a cerut scuze pentru această eroare de judecată", se arată într-un comunicat al echipei. Duminica trecută, la Marele Premiu al Belgiei, Nico Rosberg l-a atacat pe Lewis Hamilton în turul secund. Hamilton s-a apărat, dar aripa faţă a monopostului lui Rosberg i-a perforat pneul stânga-spate. Hamilton a ajuns la boxe pe trei roţi, pierzând timp preţios. Din cauza acestui incident, el nu a mai putut să se apropie de locurile care oferă puncte şi, cu cinci tururi înainte de final, s-a retras definitiv la boxe.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri