Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
brinza
  • brinza
- +

 
Pugilist ieşean, campion european
Sportivul român Andrei Arădoaie, originar din Leţcani, a câştigat medalia de aur la categoria 81 kg. El l-a învins în semifinale pe rusul Islam Tekeev, iar în finală pe norvegianul Tregen Vegar. Alţi doi români au rămas cu medaliile de bronz, după ce au pierdut meciurile din semifinale.  
Robert Jitaru a fost întrecut de belarusul Dimitri Asanov (cat. 56 kg), la puncte (decizie unanimă, 0-3), în timp ce Mustafa Arsen, medaliat cu argint la Mondialele de tineret din aprilie, de la Sofia, a pierdut în faţa rusului Maxim Krivţov (cat. 60 kg.

Argint la Cupa Mondială
Sportiva Ana Maria Brânză s-a clasat, sâmbătă, pe locul doi în prima etapă de Cupă Mondială la spadă feminin din sezonul 2014/2015, la Legnano. Brânză a fost învinsă în finală de sportiva ucraineană Anfisa Pocikalova cu 12-13. În semifinale, românca trecuse de Emese Szasz (Ungaria), scor 15-12, după ce anterior s-a impus în faţa sportivelor Nickol Tal (Israel, 15-5), Tiffany Geroudet (Franţa, 15-9), Iana Zvereva (Rusia, 15-9) şi Sun Yujie (China, 15-10). Simona Gherman şi Simona Pop au fost eliminate pe tabloul de 32, după ce anterior au trecut de Courtney Hurley (SUA), respectiv Erika Kirpu (Estonia). La Legnano a concurat sâmbătă şi Amalia Tătăran, învinsă de italianca Rosella Fiamingo pe tabloul de 64. Ana Maria Constantin, Raluca Sbîrcia, Maria Udrea și Ioana Dumitru au fost eliminate din concurs în preliminarii.
 
 
Remiză în derby pentru fetele de la Navobi
Derbiul seriei a II-a a Ligii I la fotbal feminin, disputat la Galaţi între Oţelul Galaţi şi CS Navobi Iaşi s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 1-1, golul formaţiei ieşene fiind marcat de Aura Gheorghiţă (’52), după ce Ana Herczeg a deschis scorul pentru gazde în prima repriză (’43). Ocazia meciului a fost irosită de ieşeanca Lidia Havristiuc în min. 79, care a driblat portarul advers şi a şutat în bară. Pentru echipa ieşeană pregătită de Adrian Ambrosie şi Andrei Ilaşcă au jucat Livia Boiciuc – Ştefana Ciobanu, Andreea Scorţanu, Larisa Ambrosie, Aura Gheorghiţă - Ana Foia (’87 – Iulia Zamfir), Lidia Havristiuc, Rahela Gangal, Artmieza Ciubotariu (’65 – Magda Caia) – Teodora Plăcintă (’80 – Andreea Grigoraş), Corina Musteaţă.
 
 
Înving şi când stau! 
 
Ştiinţa Miroslava se menţine pe primul loc al clasamentului Seriei I a Ligii a III-a de fotbal şi după etapa a IX-a. Echipa ieşeană îşi va trece în cont încă trei puncte chiar dacă nu a jucat la sfârşitul săptămânii trecute. Deoarece FC Păpăuţi nu a achitat ultimul barem de arbitraj, formaţia din Covasna nu a fost programată la meciul care trebuia să se joace sâmbătă la Miroslava, partida urmând să fie omologată cu scorul de 3-0. În aceeaşi rundă, CSM Paşcani a remizat, 1-1, la Tîrgu Neamţ, în compania echipei locale Cetatea. Ştiinţa va avea 24 de puncte în timp ce echipa din Paşcani se află pe locul X, cu 7 puncte obţinute în opt meciuri. (Ovidiu MINEA)
 
 
Tecău, aproape de “Masters”
Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, a câştigat, ieri, proba de dublu din cadrul turneului de la Valencia (Spania), dotat cu premii în valoare totală de 1.496.095 de euro. Tecău şi Rojer au învins, în finală, cu scorul de 6-4, 6-2, după o oră şi patru minute, cuplul Kevin Anderson/Jérémy Chardy (Africa de Sud/Franţa). În semifinale, Tecău şi Rojer au învins cu 6-4, 7-6 perechea Leonardo Mayer/João Sousa (Argentina/Portugalia),Tecău şi Rojer au cucerit al optulea trofeu în acest an. Perechea româno-olandeză are mari şanse să evolueze la Turneul Campionilor de la Londra. Cuplul Florin Mergea / Dominic Inglot (România / Marea Britaniue) au învins în sferturi, la Basel, cu 6-3, 7-5 perechea Santiago Gonzalez/Lukas Rosol (Mexic/Cehia), dar a fost învins în semifinale de Vasek Pospisil / Nenad Zimonjic (Canada / Serbia) cu 6-7, 6-4, 4-10.
 
Raţ, marele pasator
Fundaşul Răzvan Raţ a dat două pase de gol în partida pe care echipa sa, PAOK Salonic, a câştigat-o, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (2-0), în faţa formaţiei Veria, în etapa a VIII-a a campionatului Greciei. Raţ, care a jucat tot meciul, a pasat decisiv la golurile marcate de Kace  ('57) şi Athanasiadis ('79). Primele două goluri ale gazdelor au fost înscrise de Mak ('25) şi Salpingidis '(42), în timp ce pentru oaspeţi a marcat Ben Nabouhane, în minutul 83. În urma acestei victorii, PAOK Salonic şi-a păstrat primul loc în clasament, cu 19 puncte.
 
 
Al doilea eşec al “Lupilor”
Selecţionara divizionară Lupii Bucureşti a fost învinsă, sâmbătă, pe stadionul Arcul de Triumf, cu scorul de 9-13, de echipa Stade Français, într-un meci din etapa a doua a fazei grupelor European Rugby Challenge Cup. Punctele gazdelor au fost reuşite de Florin Vlaicu, prin trei lovituri de pedeapsă. Pentru echipa franceză au punctat Digby Ioane - un eseu, Morne Steyn - două lovituri de pedeapsă, o transformare. În prima etapă, echipa Lupii Bucureşti a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 43-19, de Newcastle Falcons. Următorul meci al selecţionatei Lupii Bucureşti este programat în data de 6 decembrie, pe teren propriu, cu Newport Dragons.
 
Rusescu, golgeter în Europa League
Dubla izbutită joi în meciul cu Rio Ave (2-1) l-a propulsat pe Raul Rusescu, atacantul Stelei Bucureşti, pe locul 5 în clasamentul golgheterilor all-time din Europa League. Raul Rusescu are acum un total de 12 goluri în această competiţie (nu sunt incluse aici reuşitele din tururile preliminare). Atacantul român este devansat doar de columbianul Radamel Falcao (30 de goluri), paraguayanul Oscar Cardozo (20), spaniolul Fernando Llorente şi italianul Giuseppe Rossi (ambii cu câte 14). În acest sezon de Europa League, Rusescu este deocamdată cel mai bun marcator, cu 5 goluri, devansându-i pe Andrej Kramaric (Rijeka), Alan (Sazburg) şi Harry Kane (Tottenham), cu câte 4. Un alt atacant al Stelei, Claudiu Keşeru, are 3 goluri. La capitolul pase decisive, conduc românii Alexandru Chipciu (Steaua) şi Răzvan Raţ (PAOK Salonic), cu câte 3 pase.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodor Ciobanu)
 
Real a câştigat El Clasico
Formaţia Real Madrid a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa FC Barcelona, într-un meci din etapa a IX-a a campionatului Spaniei, în care la catalani a debutat oficial Luis Suarez. Golurile gazdelor au fost marcate de Cristiano Ronaldo ( '35 – penalty), Pepe ('50) şi Benzema ('61). Pentru FC Barcelona a înscris Neymar, în minutul 3. Uruguayanul Luis Suarez a fost titular la oaspeţi, el revenind pe teren după o suspendare îndelungată.
 
Puşcaş a înscris din nou
Atacantul George Puşcaş a înscris unicul gol al partidei pe care echipa de tineret a clubului Internazionale Milano a câştigat-o, sâmbătă, pe teren propriu, în faţa formaţiei similare a grupării Chievo Verona. Puşcaş, integralist la gazde, a marcat în minutul 52. În poarta echipei Internazionale Milano s-a aflat românul Ionuţ Andrei Radu.
 
Şoc neplăcut pentru băimărence
Echipa HCM Baia Mare a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 24-34 (10-13), de formaţia franceză Metz Handball, într-un meci din etapa a doua a grupei D a Ligii Campionilor la handbal feminin. În prima etapă, HCM Baia Mare a învins MKS Lublin, scor 30-25.În celelalte meciuri din grupă, echipa băimăreană va juca astfel: cu Larvik HK (pe teren propriu, 31 octombrie şi în deplasare, 8 noiembrie), cu MKS Lublin (în deplasare, 16 noiembrie) şi cu Metz Handball (pe teren propriu, 21 noiembrie). Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în două grupe principale, din care apoi se va juca pentru sferturile de finală şi Turneul Final Four.
 
Nadal a încheiat anul
Jucătorul de tenis Rafael Nadal, învins în sferturile turneului de la Basel, scor 6-2, 7-6, de croatul Borna Coric, a anunţat că va fi operat de apendicită la 3 noiembrie. "Nu voi merge la Paris şi Londra. Nu sunt destul de competitiv. Mă voi opera la 3 noiembrie", a explicat jucătorul de 28 de ani. Nadal a revenit în competiţie la finalul lunii septembrie, la Beijing, după o absenţă de trei luni din cauza unei accidentări.  Vineri, numărul trei mondial a declarat forfait pentru Mastersul 1000 de la Paris-Bercy, care începe luni, "din motive personale".
 
Liga a II-a, etapa a X-a
Seria I: ACS Academica Argeş - SC Bacău 2-1; Gloria Buzău - Unirea Slobozia 1-0; Farul Constanţa - CS Baloteşti 2-0; FCM Dorohoi - Săgeata Năvodari 0-2; CF Brăila - ACS Berceni 3-0; FC Voluntari - Rapid CFR Suceava 2-2. Clasament: 1. Academica – 23 p; 2. Voluntari – 22 p; 3. Săgeata – 21 p.
Seria a II-a: FC Olt - Olimpia Satu Mare 2-1; Unirea Tărlungeni - FC Bihor 1-0; FC Caransebeş - CS Metalul Reşiţa 1-3; Fortuna Câmpina - CS Mioveni 3-1; Şoimii Pâncota - ACS Poli Timişoara 0-1. Clasament: 1. Reşiţa – 23 p; 2. Timişoara – 21 p; 3. Cîmpina – 15 p.
 
Sergiu Buş marchează pentru ŢSKA
Fotbalistul echipei ŢSKA Sofia, Sergiu Buş, a înscris un gol în meciul câştigat, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Levski Sofia, în etapa a XIII-a a campionatului Bulgariei. Buş, integralist la oaspeţi, a marcat în minutul 45^4. Celelalte goluri au fost înscrise de Toni Silva ('22) şi Gacev ('85). ŢSKA Sofia este lider în clasamentul campionatului bulgar, cu 32 de puncte.
 
Suporteri cu interdicţii
Zece suporteri - nouă francezi şi un italian - au primit interdicţii de acces pe stadioanele europene, ca urmare a incidentelor de la meciul dintre Internazionale Milano şi AS Saint-Etienne, disputat joi, în Liga Europa, a anunţat presa din Italia. Interdicţiile au fost decise de tribunalul din Milano şi sunt valabile în ţările Uniunii Europene. Suporterii respectivi, reţinuţi imediat după incidente, au fost eliberaţi din detenţie după o zi. Pe de altă parte, cei nouă francezi au primit interdicţie de acces pe teritoriul Italiei pe o perioadă de un an. Mai multe incidente au avut loc în Milano şi în incinta stadionului, joi, când Inter a remizat cu Saint Etienne, scor 0-0, în grupa F a Ligii Europa.
 
Iniesta s-a accidentat
Mijlocaşul formaţiei FC Barcelona, Andres Iniesta, a suferit o leziune musculară la coapsa dreaptă, sâmbătă, la meciul cu Real Madrid, scor 1-3, în etapa a noua a campionatului Spaniei, anunţă gruparea catalană.  Iniesta, care a fost înlocuit în minutul 71 al meciului de către Sergi Roberto, va fi supus mai multor teste pentru a se stabili perioada de absenţă. Formaţia Real Madrid a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa FC Barcelona, într-un meci din etapa a IX-a a campionatului Spaniei, în care la catalani a debutat oficial Luis Suarez.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri