Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
raducanu_claudiu
  • raducanu_claudiu
- +

 
Claudiu “Blocnotes”, eliberat pe cauţiune
Fostul fotbalist stelist Claudiu Răducanu şi Claudiu Gheorghe Papară, care au compărut în faţa unui tribunal din Cancun pentru tentativă de dare de mită, au fost eliberaţi pe cauţiune, ieri, dar au fost transferaţi într-un centru pentru imigranţi, pentru a se stabili dacă au intrat legal în Mexic. Cei doi au plătit fiecare o cauţiune de 30.000 de pesos (aproximativ 1.750 de euro), apoi au fost preluaţi de agenţi ai serviciului de imigrări şi plasaţi într-un centru din Chetumal. Vineri, Gheorghe Claudiu Papară, de 25 ani, şi Claudiu Răducanu, de 37 de ani, au fost reţinuţi la centrul comercial Plaza Las Americas din Cancun, fiind bănuiţi că retrăgeau bani din bancomate cu carduri false. După arestarea lor, procurorii au început ancheta pentru fals, uz de fals şi tentativă dare de mită. Asupra lor s-a găsit un card de credit al băncii HSBC şi alte 60 de carduri posibil false. Potrivit anchetatorilor, ei au retras de la ATM-uri sume de până la 5.000 de pesos (aproximativ 300 de euro). Românii au încercat să le ofere mită poliţiştilor, după ce personalul de securitate al centrului comercial i-a susprins, vineri, retrăgând bani de la bancomate cu mai multe carduri. Ancheta în acest caz continuă.
 
Mergea, învins la Paris
Perechea Florin Mergea/Dominic Inglot (România/Marea Britanie) a ratat, ieri,  calificarea în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului Masters de la Paris, dotat cu premii în valoare totală de 2.884.675 de euro, informează site-ul oficial al competiţiei. Mergea şi Inglot au fost învinşi, în runda inaugurală, cu scorul de 3-6, 6-3, 10-12, după o oră şi 16 minute, de cuplul Kevin Anderson/Nenad Zimonjic (Africa de Sud/Serbia).
 
 
Memoriul portughezilor a fost respins
UEFA a respins solicitarea grupării Sporting Lisabona de rejucare a meciului cu echipa germană Schalke 04, scor 3-4, lusitanii denunţând o greşeală de arbitraj ce a dus la înfrângerea după un penalti transformat în ultimul minut. În minutul 90^3 al partidei din 21 octombrie, arbitrul rus Serghei Karasev a acordat un penalti pentru formaţia germană după un presupus henţ în careu făcut de Jonathan Silva. Portughezii au reclamat faptul că nu a fost henţ, iar penaltiul a fost acordat incorect. Meciul a contat pentru etapa III-a a grupelor Ligii Campionilor.
 
 
A murit la 46 de ani
Fostul internaţional suedez Klas Ingesson a încetat din viaţă la vârsta de 46 de ani, în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unui cancer al măduvei osoase. Klas Ingesson a demisionat în urmă cu două săptămâni de la conducerea tehnică a echipei Elfsborg, după ce boala sa s-a agravat. Ingesson a fost diagnosticat cu cancer al măduvei osoase în 2009. "Toţi cei care îşi amintesc Cupa Mondială din 1994 ştiu ce echipă fantastică am avut şi ce rol important avea Klas", a declarat preşedintele forului suedez, Karl-Erik Nilsson, vorbind despre un "jucător fantastic şi exemplar". Klas Ingesson a evoluat ca jucător în la echipele IFK Göteborg, FC Malines, PSV Eindhoven, Sheffield Wednesday, AS Bari, Bologna, Olympique Marseille şi US Lecce. El a făcut parte din lotul naţionalei Suediei, medaliată cu bronz la Cupa Mondială din 1994, după ce a trecut în sferturile de finală de reprezentativa României
 
Am învins Kosovo la handbal
Echipa naţională de handbal masculin a României a învins, ieri, la Bucureşti, reprezentativa Kosovo, cu scorul de 36-24 (17-10), în primul meci din grupa C a turului întâi preliminar al Campionatului European din 2018. Meciul de miercuri a fost primul pe banca tehnică a României pentru antrenorul Aihan Omer, care a fost numit recent pentru a treia oară la cârma naţionalei. De asemenea, a fost şi primul meci oficial pentru reprezentativa Kosovo, care a fost recunoscută oficial de EHF luna trecută. Totuşi, din cauză că România nu recunoaşte statul Kosovo, imnurile naţionale nu au fost intonate la începutul partidei şi nu s-au arborat steagurile celor două ţări. În grupa C, România va mai juca în 2014 tot în compania echipei Kosovo, sâmbătă, la Prishtina. Meciurile cu Italia, care face parte din aceeaşi grupă, vor avea loc între 10-14 iunie 2015. Prima clasată din fiecare din cele trei grupe din primul tur preliminar se vor califica mai departe. Turneul final al Campionatului European din 2018 va avea loc în Croaţia.
 
 
Campion mondial dopat
Polonezul Marcin Dolega, triplu campion mondial la haltere, bănuit de dopaj cu norandrosteron, un steroid anabolizant, a fost suspendat, miercuri, de federaţia naţională (PZPC) şi nu va putea participa la Campionatele Mondiale din Kazahstan. "Din cauza suspiciunilor privind o încălcare a regulamentelor, Marcin Dolega, 32 de ani, este suspendat până la obţinerea unei explicaţii complete a situaţiei şi nu va participa la Campionatele Mondiale din noiembrie, din Kazahstan", a anunţat, ieri, PZPC, într-un comunicat. Decizia este bazată pe informaţiile de la Federaţia Internaţională de Haltere (IWF), care a indicat că la Dolega a fost descoperit un "nivel ridicat de norandrosteron" la un turneu la Moscova. Rezultatele definitive vor fi cunoscute în 15 zile, a precizat forul polonez.
 
Buffon, la cota de 500
Portarul Gianluigi Buffon va juca astăzi meciul cu numărul 500 pentru Juventus Torino în întâlnirea din deplasare, cu Genoa, din etapa a IX-a a campionatului Italiei.  Portarul de 36 de ani, venit la Juventus în 2001, a rămas la echipă chiar şi când această a retrogradat în Serie B, în sezonul 2006/2007, după Calciopoli, scandalul meciurilor trucate. Buffon va evolua în această seară cu o banderolă de căpitan specială pentru a celebra cele 500 de meciuri. El are în palmares şapte titluri în Serie A cu Juventus şi este campion mondial cu Italia.
 
 
Tricolorele fotbaliste, la turul de elită
Echipa feminină sub 17 ani a României, pregătită de Mirel Albon, s-a calificat la Turul de Elită datorită rezultatelor înregistrate în celelalte grupe, informează frf.ro. Echipa României a remizat cu Serbia (1-1) şi Lituania (3-3) şi a pierdut întâlnirea cu Irlanda (0-2), terminând grupa pe locul trei. La Turul de Elită vor evolua 24 de echipe, împărţite în 6 grupe, iar la Campionatul European se vor califica câştigătoarele grupelor şi cea mai bună echipă de pe locul doi.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri