Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
chitu-andreea-judo
  • chitu-andreea-judo
- +

 
Medalii la Abu Dhabi
Sportiva Andreea Chiţu a obţinut, ieri, medalia de argint, la categoria 52 de kilograme, iar Corina Căprioriu pe cea de bronz, la 57 de kilograme, la Grand Prix IJF la judo de la Abu Dhabi, dotat cu premii totale de 154.000 de dolari. Andreea Chiţu a câştigat grupa B după victorii în faţa sportivelor Alexandra Starkova (Ucraina) şi Ma Yingnan  (China), iar în semifinale a învins-o şi pe rusoaica Natalia Kuziutina. În finala categoriei, Andreea Chiţu a cedat însă în faţa campioanei mondiale, kosovara Majlinda Kelmendi, care luptă sub însemnele IJF. De asemenea, la categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu a câştigat grupa B după victorii în faţa unor sportive din Olanda şi Italia, dar ulterior a pierdut în semifinale în faţa Laetitiei Blot (Franţa), iar în lupta pentru medalia de bronz a dispus de Catherine Beauchemin-Pinard (Canada).
 
 
Rusescu va fi operat la ochi
Atacantul Raul Rusescu va fi supus, marţi, unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila", în urma căreia i se va elibera ţesutul adipos infra-orbitrar herniat din focarul de fractură şi osteosinteză cu placa cu şuruburi, informează steauafc.com. Rusescu va fi operat de către şeful secţiei clinicii de chirurgie orală şi maxilo-facială, Liliana Moraru. "Această decizie a fost luată în urma repetatelor consulturi de specialitate, care au stabilit necesitatea imperioasă a efectuării operaţiei, deoarece jucătorul, care a fost foarte aproape de a-şi pierde ochiul în urma loviturii lui Mureşan, continua să prezinte diplopie (vedere dublă). Intervenţia chirurgicală va consta în eliberarea ţesutului adipos infra-orbitar herniat din focarul de fractură şi osteosinteză cu placa cu şuruburi. Perioada estimată de recuperare post-operatorie este de o lună de zile", a anunţat campioana României, pe site-ul oficial.
 
 
Înfrângere a poloiştilor stelişti
Echipa de polo pe apă Steaua Bucureşti a fost învinsă de formaţia croată VK Mornar Brodospas Split cu scorul de 8-12 (3-1, 1-3, 1-4, 3-4) într-un meci din Grupa B din turul al doilea preliminar al competiţiei LEN Euro Cup, ale cărei meciuri sunt găzduite de La Valletta (Malta).  
Golurile vicecampioanei au fost înscrise de Mihnea Gheorghe (1), Nicolae Diaconu (2), Mihnea Chioveanu (1), Andrei Buşilă (1), Petar Filipovic (2), Miroslav Randic (1). În celălalt meci al grupei, VK Primorac Kotor (Muntenegru) a dispus de Valletta (Malta) cu 12-8.

Urnele pentru sferturi
Federaţia Română de Fotbal a stabilit componenţa urnelor pentru tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Cupei României Timişoreana, ediţia 2014-2015, care va avea loc, miercuri, de la ora 12.00, la Casa Fotbalului. Conform site-ului oficial al FRF, cele opt echipe calificate au fost împărţite în trei urne, după cum urmează: Urna A: Steaua Bucureşti, Petrolul Ploieşti, CFR Cluj, Pandurii Târgu Jiu; urna B: Universitatea Cluj, CS Universitatea Craiova, ASA Târgu Mureş; urna C: CS Mioveni; La tragerea la sorţi, o echipă din urna A va fi grupată cu cea din urna C şi, în continuare, cele trei echipe rămase în urna A cu cele trei aflate în urna B.
 
 
S-a găsit un ucigaş
Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost inculpat pentru "omor şi jaf armat" în cazul uciderii căpitanului naţionalei de fotbal a Africii de Sud, Senzo Meyiwa, a anunţat, ieri, parchetul sud-african. Aceasta este prima inculpare în cazul uciderii lui Meyiwa. Zanokuhle Mbatha a fost inculpat şi plasat în arest provizoriu, conform purtătorului de cuvânt al Parchetului, Mathi Mncube. Senzo Meyiwa a fost ucis, duminică, în timpul unui jaf armat produs la locuinţa iubitei sale, cântăreaţa Kelly Khumalo. Bărbatul care l-a împuşcat pe fotbalist a sustras doar un telefon mobil.În Africa de Sud s-au înregistrat în ultimul an peste 17.000 de crime.
 
 
 
Tadé, bun de vânzare
Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Vasile Miriuţă, speră să se rezolve transferul atacantului francez Gregory Tadé, care are oferte de la cluburi din China şi Qatar, pentru ca din banii încasaţi conducerea grupării ardelene să poată plăti restanţele salariale către ceilalţi jucători din lot. "Din punctul meu de vedere orice jucător este de vânzare. însă dacă pleacă sau nu un jucător asta trebuie să hotărască şefii mei. Oricum, într-un fel trebuie să se rezolve aceste probleme cu salariile pentru că nici eu nu pot să îi motivez şi să îi ţin la o formă maximă când ştiu ce simt ei", a declarat Miriuţă, la conferinţa de presă de după partida cu Rapid. El a adăugat că, în afară de Tadé, este posibil ca alţi doi fotbalişti din lotul său să plece în pauza competiţională din iarnă dacă vor avea oferte bune de transfer. Conform informaţiilor apărute în ultima perioadă în mass-media, conducerea clubului CFR Cluj a primit oferte cuprinse între 1 şi 1,5 milioane de euro de la cluburi din China şi Qatar pentru atacantul francez în vârstă de 28 de ani, Gregory Tadé.
 
Suspendat pentru insulte rasiste
Internaţionalul bulgar al echipei Celtic Glasgow, Aleksandăr Tonev, a fost suspendat şapte meciuri deoarece i-a adresat jigniri rasiste unui adversar, la un meci de campionat disputat în urmă cu o lună, a anunţat, ieri, Federaţia Scoţiană de Fotbal. Federaţia îi reproşează lui Tonev faptul că l-a jignit şi i-a adresat insulte cu caracter rasist jucătorului echipei Aberdeen, Shay Logan. Celtic Glasgow a anunţat că jucătorul va face apel, precizând că acesta nu este vinovat. "Clubul a acceptat explicaţiile lui Aleksandăr Tonev, care a spus că nu a pronunţat cuvintele care i se atribuie şi că nu este rasist. Suntem foarte dezamăgiţi de decizia de astăzi şi putem să confirmăm că Aleksandar va face apel", a precizat un purtător de cuvânt al clubului. Echipa Celtic Glasgow este adversara formaţiei Astra Giurgiu în Grupa D a Ligii Europa.
 
Harta cu bucluc
FIFA  şi-a cerut scuze pentru difuzarea unei hărţi a Rusiei ce includea Crimeea, în cadrul prezentării emblemei oficiale a Cupei Mondiale de fotbal din 2018, care a avut loc, marţi, la Moscova. "Comitetul organizator local a apelat la o agenţie de comunicare pentru o proiecţie la Teatrul Balşoi. Din nefericire, harta Rusiei prezentată în cadrul acestui eveniment de acest furnizor a scăpat atenţiei noastre, iar scurta apariţie a secvenţei în cauză a fost eliminată", a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al FIFA. Folosirea hărţii respective a provocat numeroase reacţii, inclusiv la Kiev şi la Moscova.  Rusia a anexat peninsula Crimeea, regiune aparţinând Ucrainei, în urma unui referendum desfăşurat în luna martie, în care 96% dintre locuitori s-au pronunţat în favoarea acestei alipiri. Autorităţile de la Kiev şi statele occidentale au calificat drept ilegal referendumul.
 
Sponsor cu schepsis
Echipa de fotbal a Universităţii Kent din Marea Britanie, Rutherford Raiders, a primit interdicţia de a purta un echipament de joc pe care apărea numele unui site destinat adulţilor, informează kentonline.co.uk. În urma dificultăţilor întâmpinate în a încheia un contract de sponsorizare cu companiile locale, jucătorii echipei Rutherford Raiders de la Universitatea din Kent au imprimat în glumă pe tricouri sigla unui site pentru adulţi şi au postat imaginea pe pagina de facebook a formaţiei.  Reprezentanţii site-ului nu s-au arătat deranjaţi, ba chiar s-au oferit să sponsorizeze în mod real echipa din Kent, dar conducerea universităţii s-a opus în mod categoric.   
 
Maratonistă kenyană depistată pozitiv
Sortiva kenyană Rita Jeptoo, specialistă în cursele pe şosea, a fost depistată pozitiv la un test efectuat în afara competiţiei, a anunţat, ieri, blogul RunBlogRun al unui jurnalist american, produsul incriminat fiind EPO, conform federaţiei din Kenya. "La finalul lunii septembrie, Rita Jeptoo a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă la un test în afara competiţiei. Acesta a fost efectuat în Kenya şi este vorba de un test făcut pe un eşantion urinar", scrie blogul jurnalistului american specializat în atletism. Vicepreşedintele federaţiei kenyene Jackson Tuwei a declarat că forul internaţional (IAAF) a informat că este vorba de un test pozitiv cu EPO la eşantionul A al lui Jeptoo. "După ce am primit informaţiile de la IAAF, am chemat-o pe Rita Jeptoo la Nairobi. Ea a negat că ar fi luat orice produs dopant. Nu putem să o condamnăm, ea poate face apel", a declarat Tuwei. Câştigătoare la maratonul de la Chicago, dar şi la cel de la Boston, Jeptoo ar fi depistată pozitiv înainte de victorua laChicago, la 12 octombrie (2h24:36).
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri