Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
dican-feri
  • dican-feri
- +

 
Antrenor interimar la CFR Cluj
Francisc Dican a fost numit antrenor principal al formaţiei CFR Cluj până la finalul turului Ligii I, urmând a fi ajutat de Horea Cârlan informează site-ul oficial al grupării ardelene. Dican, a ocupat în trecut funcţia de antrenor secund la formaţia CFR Cluj, precum şi la Unirea Alba Iulia, Sportul Studenţesc, “U” Cluj şi FCM Târgu Mureş. Tehnicianul în vârstă de 47 de ani îl înlocuieşte în funcţie pe Vasile Miriuţă, care a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate cu echipa ungară Györ ETO.
 
Baschet feminin la Polivalentă
Astăzi, echipa feminină CS Naţională susţine a patra partidă din campionatul Ligii I-tineret feminin. Formaţia antrenată de Vasile Bordeianu întălneşte de la ora 15:00 echipa Sepsi II Sfântu Gheorghe, sperând la prima victorie în campionat. Până acum, echipa ieşeană formată în mare majoritate din tinere jucătoare din Botoşani a pierdut trei partide, cu Olimpia Bucureşti (acasă), Sirius Târgu Mureş, în deplasare şi cu Napoca Baschet School (acasă, de fapt, la Botoşani). În altă ordine de idei, în week-end, echipa masculină pregătită de Viorel Nănescu şi Mădălin Nicolae a susţinut două partide importante în deplasare: Politehnica a cedat un meci foarte important, 56-68 cu Cuadripol Braşov şi a câştigat în etapa a VIII-a partida cu Gaz Metan II Mediaş, scor 84-69. Din seria I a Ligii I masculin, au fost excluse echipele piteştene BBMU II şi Amicii, pentru neprezentări repetate
 
 
Adversare pentru handbalistele române
Echipa de handbal feminin HCM Roman va întâlni formaţia daneză FC Midtjylland în optimile de finală ale Cupei Cupelor, conform tragerii la sorţi de marţi, de la sediul EHF din Viena. Manşa tur va avea loc pe terenul echipei HCM Roman, iar cea retur pe terenul formaţiei daneze, meciurile fiind programate în februarie 2015. HCM Roman s-a calificat în optimile de finală după ce a eliminat în turul trei formaţia suedeză Skuru IK (30-30 şi 24-19).În Cupa EHF, Corona Braşov va întâlni formaţia rusă Astrahanocika, iar Dunărea Brăila va juca în compania clubului francez Issy Paris Hand, în optimile de finală. Conform tragerii la sorţi de la sediul EHF, ambele echipe româneşti vor juca primele meciuri în deplasare.Formaţia braşoveană s-a calificat în optimi după ce a eliminat în turul trei echipa slovacă Iuventa Michalovce (31-28 şi 34-27), în timp ce Dunărea Brăila a trecut de portughezele de la Alavarium Love Tiles (40-21 şi 34-22).
 
Stevens, antrenorul lui Maxim
Tehnicianul olandez Huub Stevens a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei VfB Stuttgart, unde este legitimat şi internaţionalul român Alexandru Maxim. Stevens, în vârstă de 60 de ani, îl va înlocui la Stuttgart pe Armin Veh, care a demisionat luni din funcţie, în urma rezultatelor nesatisfăcătoare. Huub Stevens a mai pregătit pe VfB Stuttgart în finalul sezonului trecut şi a reuşit salvarea de la retrogradare. El a mai antrenat în cariera sa formaţiile Roda Kerkrade, Schalke 04, Hertha Berlin, FC Köln, Hamburg, PSV Eindhoven, FC Salzburg şi PAOK Salonic. Cu Armin Veh la conducere, VfB Stuttgart a obţinut doar nouă puncte în 12 etape de campionat şi ocupă ultimul loc în clasament, fiind eliminată din Cupa Germaniei în primul tur.
 
Mourinho nu îl vrea pe Reus
Antrenorul echipei Chelsea Londra, José Mourinho, a declarat, luni, că nu este interesat de achiziţionarea atacantului formaţiei Borussia Dortmund, Marco Reus. "Nu îl vrem pe Marco Reus. El aparţine Borussiei Dortmund. Este un jucător foarte bun, dar noi avem deja fotbalişti foarte buni pe poziţia lui. Am o relaţie foarte bună cu antrenorul Jürgen Klopp şi vă asigur că nu îl vom lua pe Reus", a spus Mourinho, într-o conferinţă de presă la Düsseldorf înaintea meciului din Liga Campionilor cu formaţia Schalke 04. Marco Reus, în vârstă de 25 de ani, mai are contract cu Borussia Dortmund până în vara anului 2017, dar există o clauză eliberatorie prin care internaţionalul german poate pleca la sfârşitul acestui sezon pentru 25 de milioane de euro.
 
Prosinecki preia Azerbaidjanul
Fostul internaţional croat Robert Prosinecki va prelua reprezentativa Azerbaidjanului, în locul germanului Berti Vogts, demis după înfrângerile din preliminariile Euro-2016, a anunţat cotidianul L'Equipe. Potrivit sursei citate, Prosinecki, în vârstă de 45 de ani, va avea un salariu anual de 1,2 milioane de euro. Prosinecki va asista, mâine, la meciul dintre Qarabag şi Saint-Etienne, din Liga Europa. Berti Vogts conducea naţionala azeră din martie 2008. Azerbaidjan ocupă ultimul loc în grupa H de calificare la Euro-2016, fără niciun punct după patru meciuri.
 
Pelé a fost din nou internat
Fostul internaţional brazilian Pelé a fost din nou spitalizat, luni, la São Paulo, la câteva zile după ce a fost operat pentru înlăturarea unor calculi renali, iar presa locală a scris că acesta a suferit o infecţie urinară. "Pacientul Edson Arantes do Nascimento «Pelé» a fost spitalizat pentru o evaluare medicală, iar starea lui de sănătate este stabilă", se arată într-un comunicat al spitalului Albert Einstein din São Paulo. Pelé, în vârstă de 74 de ani, a fost operat pentru înlăturarea unor calculi renali, joi, la o zi după ce a fost spitalizat din cauza unor dureri de stomac.
 
Maywheater, obsesia lui Manny
Pugilistul Manny Pacquiao este dispus să primească mai puţini bani pentru un meci cu americanul Floyd Mayweather, a declarat, ieri, managerul filipinezului. "Discuţiile sunt în curs. Este o înfruntare pe care toţii fanii boxului o aşteaptă. Nu este vorba de bursă. Este ultimul lucru care ne preocupă. Bursa poate fi redusă", a spus Eric Pineda, managerul lui Pacquiao. Pineda a refuzat să precizeze sumele despre care se discută pentru un eventual meci în 2015, dar presa internaţională a scris că la negocierile din 2012 s-a avansat suma de 200 de milioane de dolari.
 
Bătaie programată între suporteri
Aproximativ 100 de suporteri ai echipei Ajax Amsterdam au fost arestaţi, luni seară, la Paris, înaintea meciului cu PSG din grupele Ligii Campionilor, informează L'Equipe. Surse judiciare au declarat pentru AFP că cei 95 de fani reţinuţi, care au fost plasaţi în 54 de locaţii ale poliţiei franceze, urmau să se întâlnească cu suporterii formaţiei Paris Saint-Germain în cartierul Alma pentru o bătaie generală. La meciul tur de la Amsterdam, din luna septembrie, 80 de huligani ai celor două echipe, care urmau să participe la o bătaie la Utrecht, au fost arestaţi. Partida Paris Saint-Germain - Ajax Amsterdam, din etapa a V-a a grupei F a Ligii Campionilor, se va disputa marţi, de la ora 21.45.
 
Se reiau meciurile din Grecia
Ligile din Grecia vor fi reluate la sfârşitul săptămânii, după ce au fost suspendate la 14 noiembrie, ca urmare a agresiunii ce l-a avut ca ţintă pe vicepreşedintele comisiei de arbitri, Christoforos Zografos, a anunţat, ieri, Federaţia Greacă de Fotbal (EPO). Această decizie a fost luată după alegerea lui Giorgio Borovilos în funcţia de preşedinte al EPO. Fostul oficial al clubului Asteras Tripolis a asigurat că federaţia va face tot ce este necesar pentru eradicarea violenţei. Federaţia Greacă de Fotbal a decis, la 14 noiembrie, ca o perioadă nedeterminată să nu se dispute meciuri la nivel de profesionişti, ca urmare a agresiunii ce l-a avut ca ţintă pe vicepreşedintele comisiei de arbitri, Christoforos Zografos. Potrivit presei internaţionale, Zografos (45 de ani) a fost bătut cu bâtele de doi bărbaţi, la Atena. El a a suferit răni în special la cap.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri