Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
ungur-adrian-noua
  • ungur-adrian-noua
- +

Ungur, învingător la dublu la Casablanca
Perechea Adrian Ungur/Laurinas Grigelis (România/Lituania) a câştigat, ieri, proba de dublu a turneului challenger de la Casablanca (Maroc), dotat cu premii totale de 42.500 de euro. Ungur şi Grigelis au trecut în finală de perechea italiană Flavio Cipolla/Alessandro Motti, scor 3-6, 6-2, 10-5. Tenismenul român, locul 155 ATP şi al treilea favorit, a evoluat şi în proba de simplu, fiind eliminat în sferturile de finală de marocanul Lamine Ouahab, locul 586 ATP, scor 6-2, 6-2.
 
Real iese din Cupa Spaniei
Echipa Atletico Madrid a remizat, joi seară, în deplasare, scor 2-2, cu formaţia Real Madrid, în manşa secundă a optimilor de finală ale Cupei Spaniei şi s-a calificat în sferturile competiţiei. După 0-2 în primul meci disputat pe “Vicente Calderon”, antrenorul Realului, Carlo Ancelotti, a ordonat ofensivă totală, dar Atletico a deschis scorul din primul minut, prin revenitul Fernando Torres. Gazdele au atacat furibund şi au egalat prin Sergio Ramos (’20), dar în primul minut de după reluare, Torres a mai punctat odată. Cristiano Ronaldo a închis tabela în min. 54. În ultima partidă a fazei, Barcelona a învins în deplasare cu 4-0 pe Elche (în tur 5-0), prin golurile marcate de Mathieu, Sergi Roberto, Pedro (penalty) şi Adriano. În sferturile Copei del Rey s-au mai calificat FC Sevilla, Espanyol, Malaga, Villarreal, Bilbao şi Getafe.
 
 
 
Un portughez la Rapid
Mijlocaşul portughez Joao Carlos Amaral Marques Coimbra, care a evoluat ultima oară la formaţia Academico Viseu din liga secundă, a semnat un contract cu FC Rapid şi începând de ieri i se pregăteşte cu lotul condus de Cristian Pustai. În vârstă de 28 de ani, Coimbra este al treilea fotbalist transferat de la începutul anului după Andrei Cerlincă şi Milos Buchta.  Mijlocaşul portughez a evoluat până acum numai în Portugalia la formaţiile Benfica II, Benfica Lisabona, Nacional, Marítimo, Gil Vicente, Estoril şi Academico Viseu.
 
 
Carolina Kostner, suspendată
Patinatoarea Carolina Kostner a fost suspendată un an şi patru luni de către Tribunalul Antidoping al Comitetului Olimpic Italian (CONI) pentru că l-a ajutat pe atletul Alex Schwazer să evite un control antidoping în 2012, la Oberstdorf, informează Gazzetta dello Sport.Carolina Kostner, în vârstă de 27 de ani, care a ocupat locul trei la Jocurile Olimpice de la Soci, a anunţat că va face apel la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Kostner a fost acuzată în legătură cu mărturisirile de dopaj ale atletului Alex Schwazer, campion olimpic la 50 de kilometri marş în 2008. Carolinei Kostner i s-a reproşat faptul că l-a ajutat pe Schwazer atunci când acesta a încercat să evite un control antidoping în 2012, la Oberstdorf, precum şi că nu a cooperat cu anchetatorii. Alex Schwazer a fost depistat pozitiv cu EPO în 2012, fiind exclus de la Jocurile Olimpice de la Londra şi suspendat trei ani şi jumătate.
 
Nasri stă 3-4 săptămâni
Mijlocaşul ofensiv al echipei Manchester City, Samir Nasri, va fi indisponibil "între trei şi patru săptămâni", din cauza unei accidentări la pulpă, a anunţat, ieri, antrenorul Manuel Pellegrini. “Nu sunt doctor, dar cred că va lipsi între trei şi patru săptămâni", a declarat tehnicianul chilian. Francezul s-a accidentat în această săptămână şi nu va putea evolua în meciul cu Arsenal, programat în week-end, în campionatul Angliei. În acest sezon, jucătorul de 27 de ani a marcat un gol şi a dat cinci pase decisive în 23 de meciuri, în toate competiţiile.  Tehnicianul Joaquin Caparros nu va mai pregăti echipa Granada, ocupanta ultimei poziţii în campionatul Spaniei, a anunţat, vineri, clubul iberic. Caparros avea contract cu Granada până în iunie 2016, iar echipa va fi condusă la meciul cu Atletico Madrid, de sâmbătă, de Joseba Aguado, antrenorul echipei de tineret.
Cu creionul la ureche
Schiorul croat Ivica Kostelic, care a ocupat locul trei la supercombinata de la Wengen (Elveţia), de vineri, a adus un omagiu victimelor atentatului de la Charlie Hebdo, purtând la ureche un creion, "despre care se ştie că este o armă foarte puternică". "Am purtat la ureche un creion, în semn de omagiu pentru victime şi pentru libertatea de expresie. Creionul, aşa cum se ştie, este o armă foarte puternică. Este un semn de susţinere pentru cei care au fost ucişi la Paris şi pentru toţi cei care vor să se exprime liber. şi eu desenez. Iar după masacru mi-am spus: «Când voi avea ocazia să-mi aduc sprijinul în public, o voi face»", a declarat Kostelic.
 
Ginola îl concurează pe Blatter
Fostul internaţional francez David Ginola ar urma să îşi anunţe candidatura pentru postul de preşedinte al FIFA, informează presa britanică. Alegerile pentru conducerea FIFA vor avea loc în cadrul Congresului de la Zurich, în data de 29 mai. Candidaturile trebuie depuse până la 29 ianuarie. Sepp Blatter, în vârstă de 78 de ani, preşedintele FIFA din 1998, candidează pentru al cincilea mandat şi este considerat marele favorit. Ginola, în vârstă de 47 de ani, ar urma să devină al treilea candidat care îşi confirmă dorinţa de a-l învinge pe Blatter la alegerile din mai, după francezul Jerome Champagne şi iordanianul Ali Bin Al Hussein.
 
Un nou succes în CEWL
Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia a învins joi seară, în deplasare, formaţia slovacă Rucon Nova Ves, cu scorul de 76-61 (44-30), în cea de-a patra partidă din grupa A a Ligii Europei Centrale (CEWL). Cu victoria de joi, formaţia ardeleană a acumulat 8 puncte şi este în continuare liderul grupei A. În următorul meci, echipa din Alba Iulia va juca, în deplasare, cu CEZ Nymburk, în 27 ianuarie, ultima partidă din grupă fiind programată, tot în deplasare, în 29 ianuarie, cu Kara Trutnov.  CSU Alba Iulia este câştigătoarea din 2014 a CEWL, în finală învingând echipa ICIM Arad, echipa care joacă în acest sezon în grupa B a competiţiei şi care este lider, cu 8 puncte, după victoria de miercuri, scor 81-64 (40-27), cu formaţia austriacă Flying Foxes Viena.
 
Muhammad Ali iese din spital
Muhammad Ali, legendă a boxului mondial, a fost internat în această săptămână pentru tratarea unei infecţii urinare şi va fi externat astăzi, a anunţat purtătorul de cuvânt al fostului pugilist, Bob Gunnell. Gunnel nu a precizat în ce spital se află Muhammad Ali, care va împlini astăzi 73 de ani. La 7 ianuarie, Ali a fost externat după 15 zile petrecute în spitalul din Louisville tot din cauza unei probleme urinare.
 
Japonia merge în sferturi
Reprezentativa Iordaniei a învins, ieri, la Melbourne, cu scorul de 5-1, selecţionata Palestinei, într-un meci din grupa D a Cupei Asiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Al-Rawashdeh şi Al-Dardour Goal 4. Pentru Palestina a înscris Ihbeisheh. În cel de-al doilea meci al grupei, Japonia a învins la Brisbane cu 1-0 echipa Iraqului. Golul a fost marcat de Honda, în minutul 23, din penalty. Cu şase puncte acumulate, Japonia s-a calificat în sferturi, cea de-a doua echipă calificată urmând a fi stabilită în partida Iordania – Iraq, ambele având câtre trei puncte. Iordania are avantaj la golaveraj în caz de egalitate.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri