Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
natea
  • natea
- +

 

 
Vlăduţ Simonescu, în urma lui Natea
Judoka de la CS Politehnica Iaşi, Vlăduţ Simonescu, a fost eliminat în optimile de finală ale Grand Prix-ului de la Tbilisi de către rusul Aslan Kambiev în limitele categoriei ^100 kg. Celălalt supergreu român de frunte, Daniel Natea, a reuşit să treacă de faza optimilor, trecând de georgianul Vahtang Okruaşvili şi a pierdut în sferturi la ucraineanul Aleksandr Gordienko. Natea a câştigat dreptul de a evolua în recalificări, însă a fost învins de rusul Aslan Kambiev, cel care l-a scos din competiţie şi pe Simonescu. Daniel Natea s-a clasat pe locul VII la categoria ^100 kg. În finală s-au întâlnit doi georgieni, iar Levani Matiasvili l-a învins pe Adam Okruaşvili. Următorul turneu Grand Prix de judo va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, la Samsun.
 
Zvonuri confirmate?
În prima partidă a celei de-a doua confruntări pentru menţinerea în Divizia A1 de volei feminin, echipa CSM Satu Mare a fost învinsă pe teren propriu de către CS Universitatea Cluj, echipă care a acumulat doar şase puncte în întreg sezonul regulat. Un rezultat care pare să confirme zvonurile privitoare de criza prin care trece echipa din Sătmar. Însă meciul a fost de un rar dramatism, ceea ce se poate observa şi scorul pe seturi (17-25,23-25, 29-27, 27-29). Cea de-a doua partidă se va disputa astăzi, tot în Sala din Satu Mare. Reamintim că echipa Penicilina Iaşi a pierdut primele meciuri pe teren propriu, scoruri 2-3 şi 1-3 cu echipa SCMU Craiova.
 
Târcă pregăteşte viitoarea naţională
Naţionala Under 17 de handbal feminin a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European 2015, după ce a învins duminică seara, la Turda, în meciul decisiv, reprezentativa Turciei, cu scorul de 37-21, de arată într-un comunicat al FRH. Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Alexandra Muntean (CNE Rm.Vâlcea), autoare a 10 goluri. Ea a câştigat de altfel şi titlul de golgeter al turneului de calificare de la Turda cu 17 reuşite în total.   În primul meci din grupe, echipa antrenată de Mariana Tărcă şi Luminiţa Huţupan a învins Finlanda, scor 30-22. Cu două victorii, tricolorele au obţinut astfel biletele pentru Campionatul European, care se va desfăşura la Skopje (Macedonia), în luna august.
 
Finală pentru Brânză
Sportiva Ana Maria Brânză s-a clasat, duminică, pe locul doi la Grand Prix-ul de spadă de la Budapesta, fiind învinsă în finală de Shin A-lam (Coreea de Sud), scor 5-9. România a avut la start 11 sportive, dar Anca Măroiu, Loredana Dinu, Ioana Dumitru, Ana Maria Constantin, Greta Vereş, Raluca Sbîrcia şi Maria Udrea au fost eliminate sâmbătă, în calificări. Duminică, au concurat pentru România Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop şi Amalia Tătăran.Amalia Tătăran a fost eliminată pe tabloul de 64 chiar de Ana Maria Brânză, scor 13-15. Simona Gherman a învins-o în 64 pe Auriane Mallo (Franţa), scor 15-10, dar în faza următoare a pierdut în faţa Juliannei Revesz (Ungaria), scor 14-15. Simona Pop s-a impus în faţa suedezei Johanna Bergdahl, scor 15-8, iar în 32 a fost învinsă de Shin A-lam, scor 8-15. Ana Maria Brânză a câştigat, până în finală întâlnirile cu Amalia Tătătan (15-13), Ewa Nelip (Polonia) 13-11, Courtney Hurley (SUA) 15-8 şi Tatiana Andriuşina (Rusia), scor 14-13.
 
Barcelona a câştigat “El Clasico”
Echipa FC Barcelona a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia Real Madrid, în ultimul meci al etapei a XXVIII-a a campionatului spaniol. Golurile învingătorilor au fost marcate de Mathieu (’18) şi Suarez ('56), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Cristiano Ronaldo, în minutul 31. În clasament conduce FC Barcelona, cu 68 de puncte, fiind urmată de Real Madrid, cu 64 de puncte, şi FC Valencia, cu 60 de puncte.
 
Grecii nu dispun de Mitroglou
Atacantul echipei Olympiakos Pireu, Kostas Mitroglou, s-a accidentat şi va lipsi de la meciul pe care naţionala Greciei îl va disputa împotriva reprezentativei Ungariei, în grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, din care face parte şi România, a anunţat site-ul FIFA. Mitroglou, care s-a accidentat în meciul de campionat cu Kerkyra, a fost înlocuit de selecţionerul Sergio Markarian cu atacantul formaţiei Panionios Atena, Apostolos Giannou. Kostas Mitroglou este al patrulea jucător care nu poate evolua în meciul cu Ungaria, după atacantul Giorgios Samaras (Al Hilal), fundaşul Giannis Maniatis (Olympiakos Pireu) şi mijlocaşul Petros Mantalos (AEK Atena). Partida Ungaria - Grecia, din grupa F a preliminariilor Euro-2016, se va disputa, duminică, la Budapesta, de la ora 21.45.
 
Mancini, împotriva naturalizaţilor
Tehnicianul formaţiei Internazionale Milano, Roberto Mancini, a declarat, luni, că în reprezentativa Italiei nu ar mai trebui convocaţi jucători naturalizaţi, subliniind că aceştia nu merită să joace pentru Squadra Azzurra. "Echipa Italiei ar trebui să fie formată din jucători italieni. Un fotbalist italian merită să joace pentru naţională, în timp ce unul care nu s-a născut în Italia, chiar dacă are rude, nu cred că merită", a declarat Mancini. Reacţia lui Mancini este urmare a faptului că Antonio Conte i-a convocat la naţionala Italiei pe atacantul Sampdoriei, Eder, născut în Brazilia, şi pe mijlocaşul Franco Vazquez, de la Palermo, născut în Argentina.  De-a lungul timpului, Italia a avut mai mulţi jucători naturalizaţi, începând cu Omar Sivori şi GiuseppeAltafini în anii '60 şi încheind cu Omar Camoranesi, care a jucat la naţionala Italiei campioană mondială în 2006.
 
Bob Hewitt, violatorul
Fostul jucător australian Bob Hewitt a fost găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală asupra a trei femei, în perioada în care era antrenor, în anii '80-'90. Mai multe femei au depus mărturie în procesul care a început în luna februarie la un tribunal din Johannesburg, iar judecătorul Bert Bam l-a găsit vinovat pe Hewitt pentru două acuzaţii de viol şi una de agresiune sexuală.  În 2010, Bob Hewitt, în vârstă de 75 de ani, a fost suspendat din "Hall of Fame-ul" tenisului, din cauza acuzaţiilor de abuz sexual asupra unor tinere pe care le-a antrenat.  Bob Hewitt (nici o legătură cu un alt star al tenisului australian, Lleyton Hewitt) este născut în Australia, dar are şi cetăţenia statului Africa de Sud, ţară în care locuieşte şi în care este cercetat pentru faptele sale.
 
 
Robben s-a accidentat
 Atacantul olandez Arjen Robben va fi indisponibil mai multe săptămâni, după ce s-a accidentat, duminică, în meciul pierdut de Bayern München, scor 0-2, în deplasare, cu Borussia Mönchengladbach, în campionatul Germaniei. Robben va rata meciul pe care care Olanda îl va disputa în compania Turciei, în preliminariile Euro-2016, şi amicalul cu Spania.  De asemenea, el nu va evolua nici în dubla manşă cu FC Porto, din 15 şi 21 aprilie, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri