Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
simionescu=vl
  • simionescu=vl
- +

 
Simionescu, eliminat la Baku
Judoka ieşean Vlăduţ Simionescu a participat la concursul de judo de la Baku, primul din acest an din seria Grand Slam. Participând în grupa D a categoriei ^100 kg, sportivul antrenat de Costel Năftică la CS Politehnica Iaşi a avut un prim tur liber, dar apoi a întâlnit un adversar puternic, Elior Maşaripov (Uzbekistan) în faţa căruia a cedat. Celălalt concurent român al categoriei, Daniel Natea a avut o grupă mai uşoară. Sibianul a trecut în turul II de austriacul Daniel Allerstorfer AUT, fiind apoi învins de ungurul Barna Bor. Natea a avut şansa recalificărilor, dar a fost învins din nou de Oleksandr Gordienko (Ucraina). La categoria 81 kg, reprezentantul României, Cristian Bodîrlău, s-a clasat pe locul V. Următoarele patru etape Grand Slam din IJF World Tour vor avea loc la Tiumen (Rusia), Paris, Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) şi Tokyo.  
 
Tibi Dolniceanu, din nou campion
Disputată în premieră într-un studiou de televiziune (TVR), finala Campionatului Naţional individual de sabie masculin a adus victoria sportivului Tiberiu Dolniceanu, format la şcoala ieşeană, dar reprezentant al clubului Dinamo Bucureşti. Dolniceanu l-a învins în semifinală pe colegul său de club Mădălin Bucur cu 15-11, iar în finală pe stelistul Alin Badea, scor 15-10. În aceeaşi ambianţă s-a disputat şi finala la spadă a fetelor, care a fost câştigată de Simona Pop, 10-6 în finala cu Anca Măroiu. Aceasta din urmă a învins-o în semifinală pe Ana Maria Brînză, cu 5-4. Dintre sportivii de la CSM Iaşi, cel mai bine s-a clasat Sergiu Ciornilă (locul 13). Au mai participat, Codrin Cozmuleanu, Răzvan Ursachi, Tudor Dreer şi Bogdan Zmău.
 
 
Timişoara revine în Liga I
Formaţia ACS Poli Timişoara şi-a asigurat matematic promovarea în Liga I, sâmbătă, după victoria, cu scorul de 3-0, înregistrată în meciul din deplasare cu Metalul Reşiţa, din etapa a şasea a a play-off-ului eşalonului secund, seria a II-a. Golurile au fost marcate de Pedro Henrique ('57, '67) şi Popescu ('90^2)..Cu patru etape înainte de finalul play-off-ului, ACS Poli are 58 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă din urmă de Metalul Reşiţa, locul II, cu 44 de puncte. Echipa ACS Poli Timişoara a promovat din punct de vedere sportiv, dar va accede în primul eşalon sub rezerva obţinerii licenţei pentru ediţia 2015/2016 a Ligii I, proces care este în curs de desfăşurare la Comisia de Licenţiere din cadrul FRF.
 
Vişoiu a concurat şi la Barcelona
Pilotul Robert Vişoiu (Rapax) s-a clasat, sâmbătă, pe locul 18 în prima cursă din cadrul celei de-a doua etape a sezonului de GP2, "anticamera Formulei 1", concurs ce s-a desfăşurat pe circuitul de la Barcelona. Cursa a fost câştigată de belgianul Stoffel Vandoorne (ART Grand Prix). În cea de-a doua cursă (sprint) Vişoiu s-a situat pe locul 23. În primele două curse ale sezonului, în 18 şi 19 aprilie, în Bahrain, Vişoiu a ocupat locul 5, respectiv poziţia 7. Etapa următoare va avea loc la Monte Carlo, în perioada 21-23 mai.
 
Guardiola s-a înţeles cu “cetăţenii”
Tehnicianul echipei Bayern München, Josep Guardiola, ar fi ajuns la un acord pentru a pregăti formaţia Manchester City în sezonul 2015/2016, informează Manchester Evening News. "Antrenorul echipei Bayern ar fi ajuns la un acord verbal să îl înlocuiască pe Manuel Pellegrini la Manchester City pentru 2015-16", notează sursa citată.  Guardiola antrenează formaţia Bayern München din 2013, iar Pellegrini se află la conducerea tehnică a echipei Manchester City tot din 2013.
 
Chiricheş, la prima eliminare
Fotbalistul echipei Tottenham Hotspur, Vlad Chiricheş, a fost eliminat la meciul pierdut, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 0-3, în faţa formaţiei Stoke City, în etapa a XXXVI-a a campionatului Angliei. Chiricheş, titular la oaspeţi, a primit un prim cartonaş galben în minutul 16 şi pe al doilea în minutul 51. Golurile au fost marcate de Adam ('21), N'Zonzi ('32)  şi Diouf ('86)
 
Oradea mai aşteaptă un titlu la polo
Campioana la polo, CSM Digi Oradea, a învins sâmbătă, pe teren propriu, formaţia Steaua Bucureşti, cu scorul de 13-8 (3-0, 4-2, 4-4, 2-2), în al doilea meci din cele cinci programate în finala Superligii Naţionale. În prima partidă, disputată vineri, tot la Oradea, gazdele s-au impus cu scorul de 13-9 (2-1, 5-1, 4-2, 2-5). Seria se va muta la Bucureşti pentru meciurile 3-4, iar a cincea partidă este programată, din nou la Oradea. Echipa care obţine prima trei victorii cucereşte titlul naţional. CSM Digi Oradea este campioana naţională en-titre, echipa cucerind titlul în ultimii opt ani. La rândul său, Steaua Bucureşti a câştigat ultimul titlu din palmares în 2006 şi este câştigătoarea Cupei României în acest sezon.
 
Raonic – forfait la Roma
Jucătorul canadian de tenis Milos Raonic, numărul 6 mondial, a anunţat, duminică, pe contul său de Twitter, că nu va participa la turneul Masters 1000 de la Roma, cu premii totale de 3.830.295 de euro. Raonic a afirmat că va fi supus unei interveţii chirurgicale la piciorul drept şi nu a precizat dacă va fi apt pentru Roland Garros. La turneul de la Roma nu vor participa nici francezii Gaël Monfils şi Richard Gasquet.
 
Dunga a luat şi echipa olimpică
Selecţionerul Braziliei, Dunga, a preluat şi conducerea tehnică a naţionalei olimpice braziliene, el urmând să rămână în funcţie până la JO din 2016. Potrivit site-ului oficial al Confederaţiei Braziliene de Fotbal, Dunga a preluat această echipă ca urmare a demisiei lui Alexandre Gallo de la selecţionata olimpică şi de la cea under 20. Gallo se afla în funcţie de 27 de luni. Echipa under 20 a fost preluată de tehnicianul Mario Rogerio Reis Micalle. Dunga este selecţionerul Braziliei din iulie 2014.
 
Schumacher se reface greu
Purtătoarea de cuvânt a lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, a declarat că s-au înregistrat mici progrese în ceea ce priveşte recuperarea fostului pilot de Formula 1 care a suferit un accident grav în 2013. "Sunt mici progrese, dar mai este cale lungă", a spus, duminică, Sabine Kehm. Recent, soţia lui Schumacher, Corinna, a vândut avionul privat al familiei, în valoare de 35 de milioane de euro, şi casa de vacanţă din Norvegia. Michael Schumacher se află la recuperare la locuinţa sa din Elveţia, în urma gravului accident de schi pe care l-a suferit în 2013.
 
A vrut să-l omoare pe “Ibra”
Un suedez în vârstă de 43 de ani, condamnat la închisoare pe viaţă pentru omor şi tentativă de omor, susţine, în autobiografia sa, că în urmă cu câţiva ani a intenţionat să îl împuşte pe fotbalistul Zlatan Ibrahimovic, enervat pentru că maşina jucătorului era parcată ilegal, informează thelocal.se. Peter Mangs, autorul mai multor atacuri armate în Malmö în perioada 2003-2010, a notat că văzând automobilul Ferrari de culoare roşie al lui Ibrahimovic parcat ilegal s-a enervat şi s-a dus în casă pentru a lua o armă. El a calificat faptul că Ibrahimovic parcase ilegal drept "comportament tipic balcanic". Mangs a luat arma, dar când s-a întors în locul în care văzuse maşina, aceasta nu mai era acolo.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri