Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
ryde-thomas
  • ryde-thomas
- +

 
Tricolorele pentru barajul cu Serbia
Antrenorul suedez Tomas Ryde a convocat 19 jucătoare la naţionala României, pentru dubla cu Serbia, din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2015, reunirea fiind programată în 30 mai, la Cluj. Potrivit anunţului de ieri al FR Handbal, lotul României este format din următoarele jucătoare: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Denisa Dedu - portari, Valentina Ardean, Camelia Hotea, Adriana Nechita, Laura Chiper, Timea Tătar, Florina Chintoan, Oana Manea, Cristina Neagu, Aurelia Brădeanu, Claudia Constantinescu, Gabriela Perianu, Eliza Buceschi, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu, Clara Vădineanu şi Gabriela Mihalschi.  Echipa se va reuni în 30 mai, la Cluj unde se va antrena în Sala Polivalentă de 7.200 de locuri, în care se va disputa partida retur cu Serbia, din 13 iunie.  Meciul tur este programat în 6 iunie, la la Kraljevo.  Câştigătoarea din dubla manşă a barajului se va califica la turneul final al Campionatului Mondial, care va avea loc în Danemarca, între 5-20 decembrie 2015.
 
Radu marchează în finala Cupei Italiei
Fundaşul Ştefan Radu a marcat golul echipei Lazio Roma în finala Cupei Italiei, câştigată de Juventus Torino cu scorul de 2-1, după prelungiri, miercuri, pe stadionul Olimpic din Roma. Radu a fost căpitanul echipei Lazio la acest meci, el marcând cu capul în minutul 4. El a acuzat o accidentare în minutul 70, fiind înlocuit cu Mauricio. Banderola de căpitan a fost preluată de Lulic. Golurile echipei Juventus au fost înscrise de Chiellini ('11) şi Matri ('97). Juventus a câştigat astfel Cupa Italiei pentru a zecea oară şi pentru prima oară din sezonul 1994/1995. Jucătorii antrenaţi de Massimiliano Allegri au câştigat în acest sezon şi campionatul Italiei şi pot reuşi "tripla" dacă se vor impune în finala Ligii Campionilor, din 6 iunie, de la Berlin, cu FC Barcelona.
 
CFR şi Petrolul au făcut recurs
CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti sunt singurele cluburi care au făcut apel la decizia de depunctare în viitorul sezon al Ligii I, pentru celelalte cinci echipe rămânând în vigoare sancţiunile primite, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF. "Doar CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti au făcut apel. Toate celelalte au rămas cu sancţiunile dictate de comisia de fond, care au devenit definitive prin neapelare. În cazul în care Comisia de Apel păstrează deciziile comisiei de fond, CFR Cluj şi Petrolul pot să se adreseze la TAS. O decizie irevocabilă trebuie să dea TAS până la 30 iunie", a declarat Duru, pentru MEDIAFAX. Astfel, în cazul în care în care vor evita retrogradarea, FC Rapid, “U” Cluj şi FC Braşov vor începe noul sezon cu câte trei puncte penalizare.
 
 
Ceahlăul, bun de plată
Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF (CNSL) a obligat clubul Ceahlăul Piatra Neamţ la plata drepturilor salariale restante către fostul său jucător, Andrei Marc, aflat în prezent sub contract cu gruparea FC Dinamo. “Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii reconvenţionale formulată de jucător ca neîntemeiată. Respinge excepţia tardivităţii ca neîntemeiată. Admite cererea formulată de jucător. Obligă clubul Ceahlăul Piatra Neamţ la plata drepturilor financiare rezultate din acordul încheiat între cele două părţi. Obligă clubul la plata taxei de procedură. Respinge cererea reconvenţională formulată de club ca neîntemeiată. Cu recurs", se menţionează în soluţia CNSL publicată, joi, pe site-ul oficial al LPF.
 
Bud şi Surdu, campioni ai Republicii Moldova
Echipa Milsami Orhei, la care evoluează Romeo Surdu şi Cristian Bud, a câştigat, pentru prima dată campionatul Republicii Moldova. Milsami a obţinut titlul după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formaţia Dacia Chişinău.  Golurile învingătorilor au fost marcate de Andronic şi Mamah. Pentru Dacia a înscris Leuca, în minutul 90^5. La gazde, Romeo Surdu a jucat până în minutul 81, când a fost înlocuit cu Bud. În meciul de miercuri a jucat şi Cornel Gheţi, care a intrat pe teren în minutul 34. La Milsami Orhei mai este legitimat un fotbalist din România, Ovidiu Mendizov.
 
Nu te juca cu pielea!
Federaţia Braziliană de Gimnastică a decis suspendarea a trei sportivi pentru rasism, după ce aceştia au făcut glume pe seama culorii pielii unui coleg, a anunţat,  Gazzetta dello Sport. Într-un clip postat pe o reţea de socializare, Arthur Nory Mariano, Fellipe Arakawa şi Henrique Flores au făcut glume pe seama culorii pielii lui Angelo Assumpcao, în vârstă de 18 ani. Cei trei sportivi au fost suspendaţi pentru 30 de zile din lotul naţional.
 
Event pentru Trencin în Slovacia
Formaţia AS Trencin a câştigat, miercuri, în premieră campionatul Slovaciei, la 20 de zile după ce a obţinut şi cupa naţională. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Trencin are opt puncte avans faţă de rivala MSK Zilina, care a fost învinsă, ieri, pe teren propriu, de Slovan Bratislava, scor 2-1. AS Trencin s-a impus marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Dukla Banska Bystrica. La 1 mai, Trencin a câştigat în premieră şi Cupa Slovaciei, după ce a învind în finală echipa FK Senica, scor 3-2 la loviturile de departajare.
 
Retrogradează mai puţine în Franţa
Consiliul de Administraţie al Ligii Franceze de Fotbal (LFP) a decis, joi, ca din sezonul viitor să nu mai retrogradeze trei echipe, ci doar două din Ligue 1. Aceaşi regulă va fi aplicată în liga a doua din Franţa. "Este o decizie importantă care vine în ajutorul modernizării fotbalului. Această decizie le permite investitorilor să aibă mai multă siguranţă pe viitor. Trei promovate şi trei retrogradate erau prea mult", a declarat Frederic Thiriez, preşedintele LFP.
 
Budescu a devenit tătic
Fotbalistul echipei Astra Giurgiu, Constantin Budescu, a devenit tată. Ieri, soţia sa, Mădălina, a dat naştere unui băieţel care se va numi Patrick Nicholas Constantin. "Este cea mai fericită aniversare a zilei mele de nume", a declarat fotbalistul în vârstă de 26 de ani. Budescu a asistat la naşterea fiului său, la Ploieşti. Patrick Nicholas Constantin a avut 3,8 kilograme la naştere. Mădălina şi Constantin Budescu sunt căsătoriţi din octombrie 2014.
 
A murit antrenoarea Ionelei Târlea
Antrenoarea emerită de atletism, Viorica Enescu, care a pregătit-o pe campioana mondială Ionela Târlea, a decedat, miercuri, la vârsta de 70 de ani, informează Federaţia Română de Atletism. Născută în 31 ianuarie 1945, la Arad, Viorica Enescu a activat ca sportivă la cluburi precum Rapid, Steaua sau Dinamo Bucureşti, fiind campioană naţională la mai multe probe.  În activitatea de antrenoare s-a făcut remarcată descoperind-o pe fosta atletă Ionela Târlea, medaliată cu argint la JO din 2004, de la Atena, la 400 metri garduri, multiplă campioană europeană şi campionaă mondială indoor la 200 m, în 1999.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri