Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
evra-manchester-rodriguez
  • evra-manchester-rodriguez
- +

 

 
Evra, învinsul recordman
Fundaşul francez Patrice Evra a devenit primul jucător care a pierdut de patru ori finala Ligii Campionilor, cu AS Monaco (2004), Manchester United (2009 şi 2011) şi în acest an cu Juventus Torino. Evra a jucat 89 de minute, sâmbătă seară, pentru Juventus, în meciul pierdut cu FC Barcelona, scor 1-3, în finala Ligii Campionilor. El a mai evoluat pentru AS Monaco în finala pierdută cu FC Porto în 2004 şi pentru Manchester United în 2009 şi 2011, când englezii au fost învinşi de fiecare dată de FC Barcelona. Alţi şase jucători au pierdut de câte trei ori finala Ligii Campionilor: Edgar Davids (AFC Ajax, Juventus), Alessandro Del Piero (Juventus), Didier Deschamps (Juventus, Valencia CF), Paolo Maldini (AC Milan), Paolo Montero (Juventus) şi Edwin van der Sar (AFC Ajax, Juventus, Manchester United FC).
 
 
Stadionul “Anghel Iordănescu”
Consiliul Local al oraşului Voluntari a hotărât ca stadionul din localitate, pe care joacă echipa nou-promovată în Liga I, să poarte numele selecţionerului Anghel Iordănescu. Cnsilierii oraşului Voluntari au aprobat şi fondurile necesare modernizarii arenei din cartierul Pipera. Suprafaţa de joc se află într-un amplu proces de refacere, au fost demarate procedurile pentru achiziţia unei instalaţii de nocturnă, iar în aceste zile se construieşte o tribuna cu 2100 de locuri, cu care capacitatea arenei va ajunge la 4600 de locuri. Tot în aceste zile se vor monta turnicheţii şi instalaţia de supraveghere video.
 
Rezultate modeste la europenele de scrimă
Sportivul Radu Dărăban, legitimat la CSU Cluj, s-a clasat, sâmbătă, pe locul şapte în proba de floretă masculin individual din cadrul Campionatului European de scrimă de la Montreux. Dărăban a acces pe tabloul de 32 vineri, iar sâmbătă a înregistrat următoarele rezultate: scor 15-14 cu Rostislav Hertsik (Ucraina) în 32, 15-12 cu rusul Artur Ahmathuzin pe tabloul de 16, 5-15 cu italianul Edoardo Luperi pe tabloul de 8. Radu Dărăban a împlinit astăzi 32 de ani. La spadă, românca Simona Pop a ajuns pănă în semifinale, după ce a trecut în sferturi de Tatiana Logunova (Rusia), scor 15-11, dar a pierdut cu 9-15 în faţa italiencei Rossella Famingo În schimb, Ana Maria Brânză a fost eliminată în sferturi, după ce a cedat cu 10-15 partida cu Emese Szasz (Ungaria).
 
 
Răsturnare uluitoare de scor
Reprezentativa Olandei a fost învinsă, vineri, cu scorul de 3-4, de selecţionata Statelor Unite ale Americii, într-un meci amical disputat la Amsterdam. În minutul 70, olandezii conduceau cu 3-1, prin golurile marcate de Huntelaar (’26, ’47) şi Depay (’53), respectiv Zardes (’33). Însă yankeii au marcat de trei ori prin Brooks (’70), Williams (’88) şi Wood (’90).
 
Schumi junior şi-a rupt mâna
Fiul fostului pilot de F1 Michael Schumacher, Mick, în vârstă de 16 ani, concurent în ADAC Formula 4, a suferit o fractură la mâna dreaptă pe circuitul de la Spielberg, în Austria, informează cotidianul As. Potrivit sursei citate, vehiculul condus de Mick Schumacher a intrat într-un zid după ce a fost ciocnit din spate de monopostul lui Thomas Preining, duminică, în timpul celei de-a doua curse de pe Red Bull Ring. Schumacher a avut probleme şi sâmbătă, la prima cursă de la Spielberg, în care a fost nevoit să abandoneze după un accident. Mick Schumacher este legitimat la echipa Van Amersfoort Racing. Tatăl său, Michael Schumacher, se află la recuperare la locuinţa sa din Elveţia, în urma gravului accident de schi pe care l-a suferit în 2013.
 
Aleix Vidal, transferat la Barcelona
Fotbalistul echipei FC Sevilla, Aleix Vidal, va deveni jucătorul formaţiei FC Barcelona săptămâna viitoare, înţelegerea fiind valabilă pentru cinci sezoane. Vidal se va pregăti alături de noii săi colegi, dar până în ianuarie 2016 nu va putea evolua, din cauza unei sancţiuni decise de FIFA în cazul FC Barcelona pentru infracţiuni comise la achiziţionarea a zece jucători minori. Transferul lui Vidal ar fi în valoare de aproximativ zece milioane de euro.
 
Cotto rămâne cu centura
Pugilistul portorican Miguel Cotto şi-a păstrat centura WBC la categoria mijlocie, după ce l-a învins prin inferioritate, sâmbătă seară, la New York, pe australianul Daniel Geale. Cotto, în vârstă de 34 de ani, a reuşit a 40-a victorie la profesionişti, dintre care 33 înainte de limită. Portoricanul, care nu a mai urcat în ring de aproximativ un an, l-a trimis de două ori la podea pe australian în repriza a patra, iar arbitrul a decis întreruperea luptei. Geale (34 de ani) a suferit a patra înfrângere din carieră. Miguel Cotto ar putea să-l întâlnească, în septembrie, pe mexicanul Saul Alvarez, deţinătorul centurilor WBA şi WBC la categoria mijlocie.
 
Fotbalist argentinian dopat
Jucătorul echipei Racing Club, Brian Fernandez, a fost depistat pozitiv cu substanţe interzise în urma unui test făcut la un meci cu River Plate, disputat luna trecută, a anunţat Federaţia Argentiniană de Fotbal. "S-a înregistrat un caz de dopaj la meciul River - Racing, scor 0-0, disputat la 10 mai 2015, în etapa a XII-a a Primera Division. Este vorba de jucătorul cu numărul 9 de la Racing, Brian Fernandez, în eşantionul său de urină descoperindu-se substanţe interzise", se arată într-un comunicat al federaţiei argentiniene. Fernandez, în vârstă de 20 de ani, urmează să fie sancţionat.
 
Record mondial la marş
Sportiva chineză Hong Liu a stabilit un record mondial în proba de 20 kilometri marş, cu timpul de o oră, 24 de minute şi 38 de secunde, sâmbătă, la o reuniune de atletism de la La Coruña (Spania),a anunţat Federaţia Internaţională de Atletism. Precedentul record aparţinea rusoaicei Elena Laşmanova (o oră, 25 de minute, două secunde) şi fusese stabilit la Jocurile Olimpice de la Londra.
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri