Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
bradeanu-handbal
  • bradeanu-handbal
- +

 
Mika Brădeanu s-a transferat la CSM
Componenta naţionalei de handbal feminin a României, Aurelia Brădeanu, a semnat un contract valabil pe următoarele două sezoane cu campioana CSM Bucureşti, conform anunţului de ieri al clubului din Capitală. La cei 36 de ani, Aurelia Brădeanu a decis să continue handbalul de mare performanţă, încheind colaborarea cu Corona Braşov. "Ultimele două sezoane am fost ursoaică, acum sunt tigroaică. Aurelia Brădeanu şi-a început cariera în urmă cu 20 de ani, la Oltchim Râmnicu Vâlcea, după care a mai evoluat la Rapid Bucureşti, Györ ETO şi Corona Braşov. Este componentă a naţionalei României, bifând 15 prezenţe la turnee finale de Campionate Europene, Mondiale sau Jocuri Olimpice. Cu CSM Bucureşti va juca în sezonul viitor şi în Liga Campionilor, formaţia din Capitală urmând să-şi afle adversarele din faza grupelor la tragerea la sorţi de vineri, de la Viena.

Sampdoria îl vrea pe Radu
Preşedintele clubului Sampdoria Genova, Massimo Ferrero, l-a lăudat pe fotbalistul echipei Lazio Roma, Ştefan Radu, spunând că este un jucător mare şi că îi place mult de el, informează laziopress.it. Laziopress.it notează că ştefan Radu încă nu a ajuns la un acord pentru prelungirea contractului cu Lazio Roma şi este dorit mult de Sampdoria Genova, echipă antrenată de Walter Zenga. Radu este legitimat la gruparea Lazio Roma din 2008. De asemenea, oficialii “Doriei” sunt interesaţi de achiziţionarea fundaşul echipei Dinamo Bucureşti, Ionuţ Nedelcearu, cu care gruparea italiană a mai avut discuţii şi în iarnă.
 
Udinese renunţă la Torje
Fotbalistul echipei Udinese, Gabriel Torje, este aproape de un transfer la gruparea Konyaspor, pentru care a evoluat în sezonul trecut sub formă de împrumut. "Viitorul lui Gabriel Torje, aproape sigur în Turcia: Udinese negociază cu Konyaspor pentru cedarea românului şi negocierile par să fie pe calea cea bună. Jucătorul şi-a manifestat deja dorinţa de a rămâne la Konyaspor", se arată pe site-ul italian. Gabriel Torje a fost achiziţionat de Udinese în 2011 şi de atunci a fost împrumutat de trei ori, în 2012 la Granada, în 2013 la Espanyol şi în 2014 la Konyaspor.
 
Chile, semifinalistă la Copa America
Reprezentativa statului Chile s-a calificat în semifinalele turneului Copa America, după de a învins, miercuri, la Santiago, cu scorul de 1-0, deţinătoarea trofeului, naţionala Uruguayului, în semifinalele competiţiei. Golul a fost marcat de Mauricio Isla, în minutul 81. Uruguay a încheiat jocul cu doi fotbalişti mai puţin, după eliminările lui Edinson Cavani ('62)  şi Jorge Fucile ('87). Chilienii vor întâlni în semifinale Bolivia sau Peru.
 
Sferturi la Eurobaschet
Serbia şi Belarus sunt primele echipe calificate în semifinalele Campionatului European de baschet feminin - EuroBasket Women 2015 - în urma victoriilor înregistrate miercuri, la Budapesta, în sferturile de finală ale acestei competiţii, pe care Ungaria o găzduieşte împreună cu România.  Serbia a dispus cu scorul de 76-63 de selecţionata Turciei, în faţa căreia şi-a luat o frumoasă revanşă după eşecul suferit în aceeaşi fază a competiţiei la Campionatul Mondial 2014, în timp ce Belarus a învins cu 68-88 reprezentativa Lituaniei, atingând penultimul act al competiţiei pentru prima oară în utlimii şase ani.  Aseară, Spania a învins Muntenegru la limită, scor 75-74 şi va întâlni în semifinale Franţa sau Rusia
 
Lipsă la apel
Rutierul Chris Froome (Sky) a declarat, miercuri, că a lipsit de la un control antidoping în acest an, în timp ce se afla în vacanţă în Italia împreună cu soţia sa. "Da, am lipsit de la un control antidoping. În prima zi a vacanţei noastre acolo, oficialii s-au prezentat la ora 07.00 dimineaţa şi responsabilii hotelului le-au refuzat accesul în camera noastră. De asemenea, au refuzat să îi lase să mă contacteze. La micul dejun, ne-au spus că am fost căutat pentru controlul antidoping, dar au precizat că politica hotelului nu permite nimănui să deranjeze clienţii", a explicat Froome. Cicliştii, care pot fi testaţi antidoping în orice moment şi trebuie să anunţe orice deplasare, au dreptul să lipsescă de două ori de la controale pe parcursul unui an. Dacă depăşesc această limită, ei riscă doi ani de suspendare. "În acest caz, îmi asum responsabilitatea. Ar fi trebuit să fiu mai prevăzător şi să le spun clar responsabililor hotelului că oficialii care efectuează controalele antidoping pot veni la mine. Este vina mea că nu am fost testat", a mai afirmat Froome.
 
Tevez revine la Boca
Internaţionalul argentinian Carlos Tevez va reveni în luna iulie la gruparea Boca Juniors, pentru care a evoluat la începutul carierei, a declarat secretarul general al clubului, Cesar Martucci, citat de diariohoy.net. "Suntem foarte bucuroşi. După multă muncă s-a putut concretiza revenirea lui Carlos Tevez", a spus Martucci. Carlos Tevez va fi prezentat oficial la Boca Juniors la 7 iulie. Tevez, care joacă din 2013 la Juventus Torino, a evoluat la Boca Juniors în perioada 1997-2004, iniţial la nivel de juniori.
 
Simão Sabrosa descoperă India
Fostul internaţional portughez Simão Sabrosa a semnat un contract cu gruparea indiană NorthEast United, informează cotidianul A Bola. "Sunt nerăbdător să încep această nouă provocare. India este o ţară extraordinară, cu o cultură bogată. De-a lungul carierei am avut mai multe angajamente şi de fiecare dată am muncit pentru a obţine succese. De această dată nu va fi diferit, sunt aici pentru a câştiga", a declarat fotbalistul în vârstă de 35 de ani. Simão Sabrosa era liber de contract din iunie 2014, când a părăsit gruparea Espanol Barcelona.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri