Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Stoican, salvat de nou-veniţi

GALERIE
@@@qaka-iasi-chiajna
  • @@@qaka-iasi-chiajna
- +

 

Politehnica Iaşi – Concordia Chiajna 3-0 (2-0), în etapa a VII-a a Ligii I de fotbal * Postul antrenorului ieşenilor a fost păstrat ca urmare a unor acţiuni lucrate de Sanoh, Flores, Aguinaldo şi Bekui, jucătorii aduşi de directorul sportiv , Tibor Selymes

 

Poli: Cobrea – Gallego, Mihăescu (’68 - Aguinaldo), Frăsinescu, Panţîru – Sanoh (’74 -  Bekui), Rus, Qaka, Sin – Flores, Cristea (’79 - N’Dongala). Antrenor: Flavius Stoican.

Concordia: Costache – Bărboianu, Albu, Marc, Nivaldo – Grdăinaru, Gorobsov, Bucşa, Ivanovici (’71 - Fota) – Batin (’71 - Măzărache), Guessan (’46 - Bawab). Antrenor: Ionuţ Badea.

Cartonaşe galbene: Cristea (’42), Qaka (’80) – Bărboianu (’56), Grădinaru (’62), Marc (‘90^3).

Arbitri: George Rădulescu; Dragoş Iliescu, Daniel Hulubei.

 

1-0, min. 14: Flores îi pasează ideal lui Sanoh, şutul acestuia din lateral dreapta fiind deviat în proprie poartă de Albu;

2-0, min. 35: Sanoh i-a pasat din dreapta lui Flores, care a înscris cu un şut frumos, din apropierea marginii careului mare;

3-0, min. 89: Bekui a finalizat o pasă a lui Aguinaldo.

 

După meciul jenant de la Călăraşi, cu Dunărea, antrenorul Politehnicii, Flavius Stoican, a spus că pleacă din Copou dacă echipa nu câştigă în faţa Concordiei, informaţia fiind confirmată de preşedintele executiv Adrian Ambrosie. Tehnicianul şi-a salvat scaunul aseară, Poli trecând la scor de o echipă care a arătat că nu degeaba pierduse acasă, etapa trecută, cu 0-3 în faţa Astrei. Ironia sorţii face ca reuşitele care au dus la menţinerea în funcţie a lui Stoican, care se plânsese des de calitatea transferurilor făcute de şefi, să fie lucrate de jucători aduşi în această vară de directorul sportiv Tibor Selymes,  adică Flores, Sanoh, Aguinaldo şi Bekui, al doilea fiind titularizat în premieră, iar ultimii bifând primele minute la Poli.

Startul nu anunţa nimic bun, în primele 14 minute adversarele arătând de ce erau înaintea meciului pe penultimul respectiv antepenultimul loc al clasamentului. Deschiderea scorului, după o fază lucrată de Flores şi Sanoh, avea să aducă şi ceva culoare în joc, pastel puternic apărând la 2-0, după o acţiune în care Flores şi Sanoh au schimbat rolul servantului şi al marcatorului. Concordia s-a trezit pe finalul primului act, dar Iaşul a avut noroc, mai ales în minutul 39, când Guessan a trimis incredibil, de la 2 metri, peste poarta goală, atacantul ivorian necadrând nici peste cinci minute, când a trimis o lovitură de cap.

Poli a ţinut frâiele partidei şi în actul secund. Costache a avut însă intervenţii bune la “capul” lui Frăsinescu (’57) şi încercarea lui Cristea (’58), a fost salvat de bară în minutul 65, la şutul lui Panţîru şi a avut şansă în minutul 75, când lovitura liberă executată de Cristea a trecut puţin “peste”. Debutantul în Liga I din poarta oaspeţilor a mai încasat până la urmă încă un gol, în penultimul minut, după o fază lucrată de Aguinaldo şi Bekui, ultimul fiind aproape de “dublă” în minutul 90. Că echipa din Chiajna a prins o zi în care nu i-a ieşit nimic a fost confirmat şi în prelungiri, când Măzărache a trimis din careul mic cu capul în bară. Succes meritat şi facil pentru Poli, care stă în afara locurilor retrogradante în pauza în care intră Liga I.

 

Peluza “Miţu Dănilă”

 

^ Mihalache nu a putut fi recuperat, astfel că Stoican l-a titularizat în apărare pe Mihăescu, la care se dorea să se renunţe. Pe bancă a stat un alt jucător de care antrenorul a vrut să se dispenseze, Gabriel Bosoi, care a refuzat să plece la Petrolul Ploieşti. În schimb, în ciuda problemelor din zona centrală, Marius Chelaru nu a fost reţinut nici în primii 18, unde au mai fost Rusu, Zaharia şi Danale. ^ Deşi s-a anunţat că va fi în lotul pentru meciul de aseară, Enoh nu a prins banca, atacantului venit din prima ligă belgiană nevenindu-i permisul de muncă. ^ Peluza de la tabela de marcaj poartă începând de ieri numele unei foste glorii a Politehnicii, regretatul atacant Mihai “Miţu” Dănilă. ^ Portarul titular al oaspeţilor, italianul Alessandru Caparco, care a jucat şi la Iaşi, nu a putut juca din cauza unei accidentări de ultimă oră. ^ Adrian Ambrosie a anunţat ieri, la Divizia Locală, emisiune difuzată de Digi 24 Iaşi, că directorul general al clubului, Horia Sabo, i-a arătat contractele de sponsorizare pe care le-a semnat, contracte care aduc circa 1,3 milioane de euro Iaşului în acest sezon.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Flavius Stoican: “Faptul că s-a întors un jucător fabulos precum Qaka s-a simţit. Ceilalţi au jucat şi ei bine. Am câştigat meritat. Pauza ne prinde bine, avem timp să integrăm toţi jucătorii”.

Ionuţ Badea :”Nu am intrat bine în prima repriză ca atitudine. Dacă Guessan marca la 2-0 la acea ocazie uriaşă, poate altfel decurgea meciul. Nu mă tem de demitere, nu sunt omul care să cedeze”.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri