Stomatologii, restricții la publicitatea pe Facebook. Colegiul amenință cu sancțiuni disciplinare severe

joi, 11 iulie 2024, 03:04
1 MIN
 Stomatologii, restricții la publicitatea pe Facebook. Colegiul amenință cu sancțiuni disciplinare severe

Colegiul Medicilor Stomatologi avertizează asupra publicității neconforme. Colegiul Medicilor Stomatologi din Iași a emis o notificare prin care atrage atenția asupra necesității respectării stricte a normelor privind publicitatea profesională, conform articolelor 42 și 69-79 din Codul Deontologic al Medicului Stomatolog.

Această măsură vine în urma constatării unor numeroase încălcări ale acestor reglementări în spațiul public. Medicii stomatologi sunt avertizați că au la dispoziție 30 de zile, începând cu data de 17 iunie 2024, pentru a se conforma cerințelor de publicitate prevăzute de Codul Deontologic.

Printre abaterile specificate se numără oferirea de reduceri la serviciile stomatologice într-o anumită perioadă și publicitatea realizată prin intermediul evenimentelor publice sau social media, adică rețele gen facebook etc. De asemenea, Colegiul Medicilor Stomatologi din Iași subliniază importanța respectării dimensiunilor firmei, care trebuie să fie de 80×60 cm și amplasată la intrarea în imobilul în care își desfășoară activitatea.

CITESTE SI: V-ați da gura pe mâna unui stomatolog la început de drum? Ieșenii par reticenți când aud de studenți și rezidenți

Încălcarea acestor prevederi poate atrage sancțiuni disciplinare severe, inclusiv mustrare, avertisment, vot de blam, interdicția de a practica pe o perioadă de la o lună la un an, sau chiar retragerea calității de membru al CMSR.

„Ne dorim să contribuim decisiv la asigurarea unui mediu concurențial sănătos și la apărarea intereselor legitime ale fiecărui medic stomatolog,” se arată în comunicatul oficial. De asemenea, se încurajează transmiterea de propuneri pentru îmbunătățirea reglementărilor actuale și raportarea abaterilor la adresa de e-mail secretariat@cmsis.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii