Ştrandul, deschis pe furiş?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ştrandul, deschis pe furiş?

GALERIE
strand iasi
  • strand iasi
- +

Nu a fost făcut niciun anunţ prealabil. Asta a făcut ca încasările din acest weekend să fie mici.

Ieşenii s-au bălăcit în număr redus în weekend la ştrandul municipal din Cicoarei. Chiar dacă municipalitatea nu a făcut niciun anunţ în acest sens, curioşii au avut noroc şi au putut sta la plajă. În zilele de sâmbătă şi duminică, vânzările de la ştrand s-au ridicat la 3.100 de lei. Persoa­nele care vor să se răcorească la ştrand trebuie să plătească un bilet de 8 lei. Copiii sub 7 ani şi pensionarii beneficiază de reduceri şi plătesc 3 lei. Închirierea unui şezlong sau a unei umbrele costă 5 lei/zi, iar un abonament cu zece intră costă 60 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii şi pensio­nari. „S-au efectuat lucrări de reparaţii şi igienizări la clădirea administrativă, garderobe, gru­puri sanitare şi bazine, lucrări de îndepărtare a tencuielilor deteriorate, de tencuire şi vopsire pereţi bazine, vopsirea trambulinei, plantări arbori şi flori, vopsirea locurilor de joacă, a cabinelor de taxare, înlocuirea elementelor deteriorate la instalaţiile de curent, sanitare, de alimentare cu apă, de recirculare a apei din ba­zine. În plus, s-au achiziţionat ma­­teriale de curăţenie şi substanţe de tratare a apei din bazine“, a declarat Sebastian Buraga, pur­tătorul de cuvânt al Primăriei.
Ieşenii ar putea să se bucure din acest sfârşit de săptămână şi de piscinele de la Ciric. Munici­palitatea a anunţat că va începe probele la cele două piscine pentru a verifica instalaţiile. În funcţe de rezultatul acestora, vor fi inaugurate şi piscinele. În schimb, celelalte obiective de la Ciric au fost luate cu asalt de ieşeni. Aceştia au preferat în continuare să se plimbe cu bărcile pe lacul Ciric, activitatea care a adus încasări de 1.080 de lei în ziua de sâmbătă şi 2.000 de lei, duminică. La echipamentele gonflabile, s-au încasat doar 500 de lei în weekend, în timp ce din parcare, 250 de lei. Ieşenii s-au relaxat şi la Plaja Nicolina. În cele trei zile de la finalul săptămânii trecute, s-au vândut bilete şi abonamente de 9.522 de lei, acum două zile fiind cea mai mare aglomeraţie.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.