Strategii pentru calitate sub egida ERASMUS+ la Școala Gimnazială Ion Creangă Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 17.10.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Strategii pentru calitate sub egida ERASMUS+ la Școala Gimnazială Ion Creangă Iași

GALERIE
erasmus (1)erasmus (2)erasmus (3)
 • erasmus (1)
 • erasmus (2)
 • erasmus (3)
- +

Vineri, 15 februarie 2019, a avut loc o amplă activitate de formare în cadrul programului Erasmus+, la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Iași, grupul țintă constituindu-l cele 40 de cadre didactice participante, din toate locațiile școlii: Ion Creangă și Petru Poni, Grădinița nr. 15 și Grădinița nr 23.

Formarea a fost realizată de cei 5 profesori ai școlii – la care s-au alăturat alți 2 profesori cu experiență - care, în octombrie 2018, au participat la o activitate de pregătire în predarea interdisciplinară și multidisciplinară a conținuturilor programei școlare, utilizând metoda CLIL, curs derulat inițial la Gimnaziul nr 4 din Torun, în Polonia.

Abordarea interdisciplinară și multidisciplinară a predării, vizată prin cele trei lecții interactive, desfășurate simultan și gândite unitar pe tema SĂRII și a drepturilor copiilor, s-a dovedit a fi o nevoie reală a profesorilor din Școala Ion Creangă. Utilizarea metodei CLIL în predare reprezintă, de asemenea, un imperativ al învățământului românesc modern pentru o integrare firească a elevilor în societatea europeană de mâine. Acesta este și unul dintre obiectivele parteneriatului strategic european Steps towards future (Pași către viitor), derulat in colaborare cu scoli din Polonia, Grecia și Portugalia, care, la rândul lor, vor desfășura in perioada următoare, ateliere metodice de formare a profesorilor din școlile lor.

Activitatea de formare a debutat cu un prim modul care a vizat o studiere holistică a SĂRII –  de la aspectele știintifice (chimie/biologie) și cele legate de multiculturalitate (limba română/limba engleză) - incursiuni prin folclorul literar românesc și britanic-, la Revolutia industrială, drepturile copilului și elemente de identitate natională (cultură civică/istorie).  Predarea în limba română a interferat cu secvențe de învățare în limbi moderne, la clasele 5-8, bilingv (lb.română si lb.engleza), elevii fiind organizați în grupe mixte, alcătuite din membri ai Cluburilor Discoverers și Media din școală.

Activitatea a continuat cu un atelier metodic în care s-au prezentat și dezbătut oportunitățile de formare Erasmus+ pentru cadrele didactice - posibilități de predare și oportunități de formare profesională prin intermediul activităților de mobilitate cu scop educațional KA1 și KA2.

„O activitate metodică de înaltă ținută!” a declarat d-na director al Școlii „Ion Creangă”, Nicoleta-Cristina Crețu, care a mărturisit că se simte fericită că are o ȘCOALĂ CA SAREA-N BUCATE, în care educatori, învățători și profesori, dascăli ai școlii, traiesc intens și interdisciplinar fiecare proiect al organizatiei!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Artificii

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.