anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Străzile ieşene "curăţate" de aproape 3000 de şoferi. VEZI RAPORTUL

GALERIE
radar
 • radar
- +

În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi pe primele 6 luni ale anului 2013, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici s-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive.

În perioada octombrie 2012 – iunie 2013 trendul infracţiunilor sesizate de cetăţeni înregistrează un aspect pozitiv, fiind descrescător.

 

Scad infracţiunile de mare violenţă cu 12% şi infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, cu 34 %.
S-a înregistrat o scădere a numărului de furt din societăţi comerciale prin efracţie, cu 28 % şi a celor de animale cu 25 %.
În primele 6 luni ale anului 2013,  faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut s-a constatat o scădere a infracţiunilor stradale, iar trendul acestora în ultimele luni analizate este descrescător.
Numărul de dosare penale cu autori necunoscuţi soluţionate prin identificarea autorilor a crescut cu 20 procente, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
În ceea ce priveşte situaţia evenimentelor rutiere pe raza judeţului Iaşi, s-a constatat o diminuare uşoară a riscului rutier prin scăderea cu 3 % a numărului de accidente rutiere. În această perioadă au scăzut cu 57% numărul de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară de către pietoni, neacordare prioritate pietoni. Poliţiştii au aplicat în primul trimestru 63.663 sancţiuni contravenţionale prevăzute de OUG nr. 195/2002. Au fost reţinute în vederea suspendării 2876 permise de conducere şi au fost retrase 915 certificate de înmatriculare.
În ceea ce priveşte situaţia faptelor penale sesizate săvârşite în şcoli şi în zona adiacentă acestora, se înregistrează o scădere cu 18%.
A crescut numărul de infracţiuni descoperite în flagrant cu ocazia activităţii de prevenire cu 23% (1227 de fapte de natură penală constatate în flagrant).
Au fost intensificate activităţile operative, înregistrându-se o creştere de 75% a intervenţiilor rapide la evenimente, au fost organizate 1502 (+30%) acţiuni cu efective lărgite şi 11.393 (+20%) controale directe.
În primele 6 luni ale anului 2013 au fost confiscate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase 70 arme, 356 bucăţi de muniţie şi 180 kg deşeuri periculoase.
De asemenea, tot în această perioadă au fost identificaţi 484 autori ai unor infracţiuni, prin folosirea sistemelor de investigare tehnico-ştiinţifică. Poliţiştii din cadrul Serviciului Criminalistic au efectuat 2443 cercetări la faţa locului, fiind ridicate 7008 urme şi mijloace materiale de probă.
În primul semestru al anului 2013 a fost semnalată dispariţia  unui număr de 161 persoane, fiind găsite până în prezent 152 persoane.
Totodată în primele 6 luni ale acestui an, au fost depistate de poliţişti un număr de 52 de persoane urmărite internaţional, care posedau mandate de executare a pedepsei închisorii şi au fost introduse în centre de detenţie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.