Streamingul muzical a depăşit pentru prima dată descărcările online şi vânzările pe CD
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Streamingul muzical a depăşit pentru prima dată descărcările online şi vânzările pe CD

GALERIE
Streamingul
  • Streamingul
- +

Streamingul muzical a depăşit pentru prima dată veniturile combinate generate de descărcările online şi vânzările pe CD şi vinil în Statele Unite, potrivit unui raport pe 2016 întocmit de Record Industry Association of America (RIAA), informează site-ul revistei New Musical Express. Streamingul a generat în 2016 mai mult de jumătate - 51% - din vânzările totale din industria muzicală, potrivit RIAA. Vânzările ce provin din descărcările digitale de albume şi single-uri individuale au scăzut cu 22% faţă de 2015, iar vânzările totale de muzică pe suporturi fizice au scăzut cu 16%.

Datorită creşterii activităţii de streaming, veniturile totale din industria muzicală au crescut în Statele Unite cu 11%.  2016 a devenit astfel primul an în care creşterea vânzărilor muzicale globale a fost reprezentată printr-o cifră cu două cifre de după 1994 şi, de asemenea, primul an de după 1998 cu cea mai mare creştere globală. În schimb, vânzările pe suporturi fizice din 2016 au reprezentat aproximativ jumătate din cifra de afaceri din 1999 - 14,6 miliarde de dolari -, considerată un vârf absolut pentru această industrie.

Veniturile obţinute din abonamente - precum cele pentru platforma de streaming Spotify - au totalizat în 2016 suma de 2,26 miliarde de dolari, în creştere cu 94,9% faţă de anul 2015.  Potrivit raportului RIAA, 22,6 milioane de persoane au plătit abonamente la un serviciu de streaming muzical în Statele Unite, în creştere cu 10,8 milioane de abonaţi faţă de anul precent.  Veniturile generate de platformele multistratificate, precum serviciile gratuite oferite de YouTube şi Spotify, au generat în 2016 venituri de 469 de milioane de dolari. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.