Streamingul muzical a depăşit pentru prima dată descărcările online şi vânzările pe CD
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Streamingul muzical a depăşit pentru prima dată descărcările online şi vânzările pe CD

GALERIE
Streamingul
  • Streamingul
- +

Streamingul muzical a depăşit pentru prima dată veniturile combinate generate de descărcările online şi vânzările pe CD şi vinil în Statele Unite, potrivit unui raport pe 2016 întocmit de Record Industry Association of America (RIAA), informează site-ul revistei New Musical Express. Streamingul a generat în 2016 mai mult de jumătate - 51% - din vânzările totale din industria muzicală, potrivit RIAA. Vânzările ce provin din descărcările digitale de albume şi single-uri individuale au scăzut cu 22% faţă de 2015, iar vânzările totale de muzică pe suporturi fizice au scăzut cu 16%.

Datorită creşterii activităţii de streaming, veniturile totale din industria muzicală au crescut în Statele Unite cu 11%.  2016 a devenit astfel primul an în care creşterea vânzărilor muzicale globale a fost reprezentată printr-o cifră cu două cifre de după 1994 şi, de asemenea, primul an de după 1998 cu cea mai mare creştere globală. În schimb, vânzările pe suporturi fizice din 2016 au reprezentat aproximativ jumătate din cifra de afaceri din 1999 - 14,6 miliarde de dolari -, considerată un vârf absolut pentru această industrie.

Veniturile obţinute din abonamente - precum cele pentru platforma de streaming Spotify - au totalizat în 2016 suma de 2,26 miliarde de dolari, în creştere cu 94,9% faţă de anul 2015.  Potrivit raportului RIAA, 22,6 milioane de persoane au plătit abonamente la un serviciu de streaming muzical în Statele Unite, în creştere cu 10,8 milioane de abonaţi faţă de anul precent.  Veniturile generate de platformele multistratificate, precum serviciile gratuite oferite de YouTube şi Spotify, au generat în 2016 venituri de 469 de milioane de dolari. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.