Strigăt de ajutor de la o mamă rămasă singură. Cu ce o pot ajuta ieşenii?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Strigăt de ajutor de la o mamă rămasă singură. Cu ce o pot ajuta ieşenii?

GALERIE
camin dappp
  • camin dappp
- +

O mamă, ce a rămas singură după ce a ales să plece de lângă soţul care era violent atât cu ea cât şi cu fetiţa lor, face apel la ieşeni să o ajute să îşi găsească o locuinţă cu o chirie decentă. 

Femeia lucrează la Spitalul “Sfântul Spiridon” şi a postat un mesaj pe Facebook. Mesajul intergral îl redăm în rândurile de mai jos. Persoanele care o pot să o ajute sunt rugate să o contacteze pe contul ei de pe reţeaua de socializare.
 
"Bună seara! Ştiu că nu este locul potrivit pentru astfel de anunţuri, dar m-am gândit că printre atâţia oameni inimoşi şi cu suflet mare, imi voi găsi ajutorul.
 
Pentru început să mă prezint: sunt Cătălina Gontariu şi lucrez la Spitalul "Sf. Spiridon". Am fost căsătorită, am o fiică, dar din cauza violenţei generate de consumul excesiv de alcool al fostului soţ, care ne bătea atât pe mine cât şi pe fiica mea, am fost nevoite sa plecăm din casa unde stăteam, casa fostului soţ. N-am să vă enumăr toate situaţiile sau locurile unde am stat din momentul în care am plecat, vă voi zice doar actuala mea problemă şi cea mai gravă. Ca angajată a spitalului, am obţinut o cameră la căminul acestuia, pentru care, pentru a o face locuibilă ( arata jalnic, cu ciment pe jos si geamuri care nici măcar nu se închideau), am luat un credit şi am amenajat-o, am cumpărat mobilă, pentru că nu aveam nimic. Era locul căruia, atât eu cât şi fiica mea, îi spuneam "acasă". Aţi citit corect, am scris " spuneam", pentru că din motive independente de voinţa noastră, va trebui să ne părăsim din nou casa, să plecăm, dar unde?
 
Căminul a fost preluat de către Primărie, iar acum, pe motiv că acesta (căminul) prezintă un grad mare de risc în caz de cutremur, vor să-l închidă pentru reabilitare. Nu ştiu acesta este motibul real, acestea sunt zvonurile.

Cert este că toţi locatarii căminului vom fi evacuaţi, fiecare urmând să-şi găsească ce şi unde poate, în maxim două luni. Nu am rude, prieteni sau colegi, la care să apelez, de aceea am fost nevoită să apelez la ajutorul şi bunăvoinţa dvs. Aş dori să închiriem, eu împreună cu fiica mea, pe termen lung, o garsonieră sau o cameră de cămin, nemobilată. Din cauza ratei la creditul făcut şi a altor cheltuieli, pot să ofer o chirie de 400-500 lei, în afara utilităţilor, pe care mă oblig să le plătesc la timp.
 
De aceea, vă rog, dacă ştiţi pe cineva sau aveţi chiar dvs. o garsonieră sau o cameră de cămin nemobilată pe care să o închiriem la preţul de mai sus, vă rog să mă contactaţi. Daţi-ne şansa de a avea un loc al nostru, un loc pe care să-l numim "acasă" !!! În speranţa că nu v-a plictisit sau supărat problema noastră, aştept cu nerăbdare mesajul dvs.
 
Vă mulţumesc din suflet, oameni inimoşi!" 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.