STS: Arhitectura informatică a portalului IMM Invest a fost reproiectată, optimizată

marți, 28 aprilie 2020, 10:00
2 MIN
 STS: Arhitectura informatică a portalului IMM Invest a fost reproiectată, optimizată

Arhitectura informatică a portalului IMM Invest a fost reproiectată, optimizată, securizată şi consolidată astfel încât să permită funcţionarea în condiţii de accesare simultană a unui număr ridicat de utilizatori, precizează STS, în condiţiile în care marţi, la ora 9:00, portalul a redevenit activ, după ce, la lansarea iniţială s-a blocat.

”În baza analizei realizate împreună cu reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, portalul http://www.imminvest.ro a fost preluat pentru dezvoltare, administrare şi găzduire de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Arhitectura informatică a portalului a fost reproiectată, optimizată, securizată şi consolidată astfel încât să permită funcţionarea în condiţii de accesare simultană a unui număr ridicat de utilizatori”, explică STS.

Totodată, specialiştii STS desfăşoară permanent activităţi de prevenire a incidentelor de securitate. STS precizează că îşi manifestă toată deschiderea pentru acordarea sprijinului instituţiilor publice în dezvoltarea reţelelor de comunicaţii şi tehnologia informaţiei. Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni seară, că aplicaţia pentru IMM va fi funcţională începând de marţi, de la ora 9.00, dar a făcut apel la investitori să nu pună presiune încă de la prima oră, întrucât ”nu se merge pe principiul primul venit, primul servit”.

”Aplicaţia pentru IMM va fi funcţională. Am încredere că nu va mai fi vulnerabilă unor eventuale atacuri cibernetice. Nu vă pot spune cu precizie ora, cred că ora 9 dimineaţă. Nu trebuie să fie o presiune de la primul moment de funcţionare a platformei pentru că nu se merge pe principiul primul venit, primul servit. Vor beneficia foarte multe IMM care vor aplica”, a spus Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24.

Acesta a precizat că se are în vedere extinderea la companii mari, dar şi alte instrumente. IMM Invest a fost lansat iniţial în 17 aprilie, însă atunci s-a blocat, motiv pentru care autorităţile au apelat la ajutorul STS. Prin acest program, IMM au acces la credite garantate cu până la 90% pentru investiţii şi capital de lucru. Conform ministrului Finanţelor, IMM Invest nu are nicio condiţionalitate, se adresează tuturor IMM, nu doar celor afectate de criza coronavirus, este un program care poate fi accesat tot timpul anului, dar implicaţiile sunt pe termen lung. ”Este un program prin care începem repornirea economiei”, declara ministrul.

 

Comentarii