Studentă la UMF Iaşi, premiată în Franţa pentru poezie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Studentă la UMF Iaşi, premiată în Franţa pentru poezie

GALERIE
Cristina Zugun-Eloae
  • Cristina Zugun-Eloae
- +

Succesul studentei Cristina Zugun-Eloae, din anul I al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi, demonstrează încă o dată că medicina şi poezia se îmbină în mod fericit. Aceasta a obţinut Premiul I pentru poezie (“Prix de la jeune poesie”) acordat de Asociaţia Membrilor Ordinului “Palmes academiques”, la concursul “Apărarea şi ilustrarea limbii franceze” concurs pe care această asociaţie îl organizează în lumea francofonă. Asociaţia Membrilor Ordinului “Palmes academiques” reuneşte mesagerii francofoniei din 31 de ţări, oferind această distincţie celor care aduc servicii educaţiei, la nivel de şcoală, liceu, universitate, ţelul principal fiind răspândirea francofoniei în lume. Asociaţia are o filială şi în Iaşi, printre membrii ei numărându-se prof. univ. dr. Valeriu Rusu, prof. univ. dr. Carmen Dinescu, prof. univ. dr. Norina Forna (de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” iar preşedintele filialei este prof. univ. dr. Marina Mureşan (de la Universitatea “Al.I. Cuza”). StudentaCristina Zugun-Eloae a participat la acest concurs cu trei poezii, la secţiunea „Premiu pentru poezie tânără” (pentru străinătate), premiată fiind poezia “Actorul”.Premiul s-a decernat la Congresul Anual al Asociaţiei care, în acest an, a avut loc la Lyon, pe 19-20 mai. “Acest fapt este pentru noi o mare realizare.Studenta noastră este în primul rând o studentă foarte bună,dar are şi această aplecare spre literatură. A existat dintotdeauna o deschidere umanistă a medicinei spre literatură.”ne-a spus decanul Facultăţii de Medicină de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr.T. Popa”, prof.univ. dr. Doina Azoicăi.
 
Sursa foto: Facebook

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.