anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Studentă prinsă recoltând canabis în lanul de porumb: captură de 80 kilograme

GALERIE
cannabis0
 • cannabis0
- +

Trei persoane au fost reţinute de procurori pentru trafic de droguri chiar în timp ce recoltau drogul de la Strunga.

Trei persoane din Iaşi au fost reţinute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi fiind acuzate de trafic de droguri de risc. Cei trei ieşeni, două femei şi un bărbat, au înfiinţat, potrivit an­che­tatorilor, o cultură de canabis în­tr-un sat din judeţul Iaşi, în mijlocul unei plantaţii de porumb. Ei au fost ridicaţi de anchetatori în momentul în care recoltau plantele halucinogene. Autorităţile ieşene au colaborat cu cele din judeţul Sibiu, exis­tând suspiciuni că drogurile ar fi urmat să fie vândute acolo. Opera­ţiu­nea ar fi urmat să fie intermediată de Ramona Ioana Mîrţ, studentă la o universitate din municipiul Sibiu.

În ceea ce priveşte cultura de canabis, anchetatorii ieşeni au precizat că aceasta a fost înfiinţată în pri­măvara acestui an, într-un lan de po­rumb situat în spatele casei Dorinei Mîrţ, din satul Cucova, comuna Strun­ga. Anterior, Nicolae Lau­ren­ţiu Roman a obţinut seminţele necesare. „Cultura a fost îngrijită de toţi trei, fiind atent supravegheată. De asemenea, inculpaţii au stabilit ca la momentul ajungerii la maturitate să recolteze plantele pe care trebuiau să le usuce şi ulterior să le valorifice pe piaţa ilicită prin intermediul unor persoane neidentificate din municipiul Sibiu“, au spus procurorii.

Anchetatorii au obţinut informaţii că cei trei vor recolta plantele luni, 22 septembrie, şi au procedat la monitorizarea acestora. „În aceste condiţii, la data de 22.09.2014, orele 15.30, organele de poliţie din cadrul BCCO, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară au pătruns în imobilul situat în sat Cucova, comuna Strunga, apar­ţinând inculpatei  M.D., şi i-au prins în flagrant pe inculpaţii R.L.N. şi M.I.R. în timp ce recoltau plantele de canabis sativa“, au precizat procurorii DIICOT.

În timpul percheziţiei domiciliare au fost descoperite în podul casei 28 de plante de canabis sativa. De ase­menea, pe terenul pe care fusese înfiinţată cultura au mai fost găsite alte plante.

„Procedându-se la cân­tărirea plantelor de canabis rezultate din cultura înfiinţată de inculpaţi a reieşit cantitatea de 79,8 kilograme (masă brută)“, au încheiat anchetatorii. Cele trei persoane se aflau a­sea­ră la Tribunal cu propunere de ares­tare preventivă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.