Studenţi condamnaţi pentru trafic de ciuperci ciudate. Biscuiți copți la cuptor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Studenţi condamnaţi pentru trafic de ciuperci ciudate. Biscuiți copți la cuptor

GALERIE
ciuperci_halucinogene_Iasi
  • ciuperci_halucinogene_Iasi
- +

Instanţa a reţinut că unul din ei, prins şi cu ciuperci halucinogene, amesteca Nutella cu cannabis, punea crema între doi biscuiţi pe care îi cocea în cuptor. „E mai simplu”, a explicat el.

 

Doi studenţi au ajuns în faţa judecătorilor pentru trafic de droguri şi plante halucinogene. Primul a fost acuzat de procurori de trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată şi deţinere de droguri pentru consum propriu. Al doilea, doar de trafic şi deţinere de droguri. Acuzaţiile îi făceau pasibili de pedepse de până la 25 de ani de închisoare. Magistraţii Tribunalului au apreciat însă că sunt suficiente pedepse cu suspendare, variantă cu care procurorii nu au fost de acord. Situaţia va fi tranşată de Curtea de Apel, la sfârşitul lunii septembrie.

Pe 15 decembrie 2019, Emanuel Irimia, masterand, se afla într-un bar din Erbiceni împreună cu nişte prieteni. Le-a spus că tocmai cumpărase cannabis, invitându-i să fumeze o ţigară cu el. S-au urcat tuspatru în maşină şi s-au dus la marginea satului. Abia terminaseră de confecţionat ţigara, când şi-au făcut apariţia poliţiştii. A fost incidentul care a declanşat ancheta. Procurorii DIICOT au stabilit că Irimia cumpărase cannabisul de la Ovidiu Barat, student la Facultatea de Arte Vizuale şi Design de Produs. Pentru documentarea activităţii infracţionale, investigatorii sub acoperire au cumpărat în patru rânduri cannabis de la acesta. În urma percheziţiei domiciliare făcute pe 10 octombrie 2020, în apartamentul din Iaşi în care locuia Barat au fost găsite 166,42 grame de cannabis şi 25,75 grame de ciuperci halucinogene. Îşi ţinea mugurii de cannabis în trei borcane, sub pat, iar ciupercile într-o cutie de telefon, în dulap. La momentul percheziţiei, tânărul tocmai pregătea o livrare, cannabisul fiind aşezat deja pe cântar. De altfel, Barat nu se ascundea de colegul său de cameră, acesta furnizând ulterior anchetatorilor detalii cu privire la acţiunile studentului. Tânărul a explicat că este consumator de cannabis de vreo 6 ani, din liceu. Cumpăra câte 100-200 de grame cu 35-40 de lei gramul, de la un clujean, care i le trimitea cu autocarul. Cea mai mare parte a drogurilor le consuma el, dar mai şi vindea, cu 60-70 de lei gramul, pentru a se putea reaproviziona. Băiatul a menţionat şi că de regulă nu fuma cannabisul, pentru că îi irita gâtul. În schimb, amesteca Nutella cu cannabis, punea crema între doi biscuiţi pe care îi cocea în cuptor. „Era mai simplu”, a spus acesta.

Magistraţii au considerat dovedite faptele, dar au apreciat că ele trebuie nuanţate. Cu o lună înainte să fie trimis în judecată, Barat înaintase o cerere Agenţiei Naţionale Antidrog în vederea parcticipării la consiliere de specialitate. De asemenea, şi-a recunoscut în faţa instanţei faptele, aşa cum fuseseră menţionate în rechizitoriu. Lipsa antecedentelor penale, mediul familial, faptul că era integrat din punct de vedere social, participând şi la activităţi de voluntariat şi la cursuri de formare profesională organizate de Asociaţia Salvaţi Copiii, ca şi recomandările făcute de profesorii săi, i-au determinat pe judecători să-l condamne la doar 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Irimia a fost condamnat la 9 luni de închisoare, cu suspendare pe un termen de încercare de 2 ani. Procurorii au renunţat să mai facă apel în cazul acestuia, dar au cerut modificarea sentinţei lui Barat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.