Studenţi ieşeni de la TUIASI la cel mai mare festival european de antreprenoriat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Studenţi ieşeni de la TUIASI la cel mai mare festival european de antreprenoriat

GALERIE
echipa NGFTech , studenti, asachi
  • echipa NGFTech , studenti, asachi
- +

O echipă de studenţi de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi vor reprezenta România la cel mai mare festival european de antreprenoriat după ce au câştigat o competiţie naţională. Astfel, echipa NGFTech a câştigat premiul Innovation Award în Finala Naţională a programului internaţional de antreprenoriat Junior Achievement (JA) Compania Anului 2021, urmând ca, alături de alte două echipe, să reprezinte ţara noastră în competiţia European Enterprise Challenge, care se desfăşoară în cadrul celui mai mare festival european de antreprenoriat – Gen-E.

Studenţii ieşeni sunt în mare parte de la Politehnica ieşeană, din componenţa echipei făcând parte şi o studentă de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza". Mai exact, aceasta este formată din Ştefana Aungurencei, Monica Isciuc şi Ionel Aungurencei de la Facultatea de Design Industrial şi Managementul Afacerilor, Constantin Tanasă de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Alexandru Aprofirei de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Beatrice Irimia, studentă la Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor, UAIC.

Echipa a fost coordonată de conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate, de la Departamentul de Inginerie şi Management, Facultatea de Design Industrial şi Managementul Afacerilor de la TUIASI, care este şi preşedinte al Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti.

"Participarea studenţilor universităţii noastre la competiţiile lansate de către Junior Achievement reprezintă o alternativă pentru formarea competenţelor complementare ale absolvenţilor. În ultimii ani, echipele selectate în finală au obţinut rezultate remarcabile, iar premiul de anul acesta, INNOVATION AWARD, validează faptul că pe parcursul dezvoltării ideilor este încurajat atât procesul de constituire a echipelor interdisciplinare, cât şi cel de valorizare a competenţelor tehnice asimilate în anii de studii, din perspectivă antreprenorială. Urez succes echipei şi în competiţia europeană", a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Festivalul European de Antreprenoriat - Gen-E se va desfăşura on line, în perioada 29 iunie – 15 iulie, fiind găzduit de Lituania. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.