Studenți pregătiți să devină lideri în afaceri. Prof.univ. Andrei Ștefan Nestian: „Selecție foarte riguroasă”

miercuri, 06 noiembrie 2024, 03:07
3 MIN
 Studenți pregătiți să devină lideri în afaceri. Prof.univ. Andrei Ștefan Nestian: „Selecție foarte riguroasă”

Săptămâna trecută, pe 31 octombrie, Departamentul de Management, Marketing și Administrarea Afacerilor din cadrul Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a deschis oficial ediția 2024-2025 a Centrului de Excelență în Administrarea Afacerilor.

Evenimentul de deschidere reprezintă un moment important, deoarece dă startul unei noi serii de întâlniri și sesiuni de formare pentru studenți. Acest proiect vizează formarea profesională de înaltă calitate pentru studenții cu potențial ridicat din programele de licență precum Business Administration (predare în limba engleză), Management, Marketing și Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor.

CITESTE SI: 31% dintre angajaţi cred că se vor reorienta profesional. Un profesor de economie ieşean arată care sunt riscurile

Întâlnirile sunt concepute pentru a-i ajuta pe studenți să-și dezvolte competențele esențiale în domeniul afacerilor, care sunt tot mai căutate pe piața muncii.

Oportunități de formare pentru studenți

Cei 36 de studenți selectați vor avea acces la activități de formare care le vor dezvolta abilitățile, le vor oferi oportunități de conectare cu experți din industrie și le vor deschide noi perspective în domeniul afacerilor. Programul colaborează cu parteneri importanți precum Romanian Business Leaders – Filiala Iași, Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor din România (OFA-UGIR), Antibiotice Iași și Phinia Iași. Aceste parteneriate asigură studenților oportunități de internship, mentorat și job shadowing, contribuind astfel la formarea lor profesională.

Învățare practică și aplicativă

În sesiuni se vor aborda subiecte relevante și actuale din domeniul afacerilor, oferindu-le studenților cunoștințe practice și aplicabile. De asemenea, studenții vor putea interacționa direct cu profesioniști din domeniu, ceea ce le va permite să își extindă rețeaua de contacte. Această conexiune cu experții din industrie le va oferi o perspectivă mai clară asupra cerințelor și provocărilor cu care se confruntă companiile, ajutându-i să se pregătească mai bine pentru carierele lor viitoare.

Criterii de selecție riguroase

Coordonatorul programului, prof. univ. dr. Andrei Ștefan Neștian, profesor de Management în cadrul FEAA Iași, spune că selecția riguroasă a studenților este foarte importantă. „Programul este în al doilea an de funcționare. La fel ca anul trecut, selecția a fost foarte riguroasă, studenții admiși putând candida doar dacă sunt între primii 10% de la programele lor.  Formatul întâlnirilor este bazat pe prezența simultană în fața studenților atât a unor specialiști sau personalități din mediul de afaceri, cât și a unor profesori. Învățarea propusă este preponderent practică, aplicativă, bazată pe experiență, fără a fi detașată de fundamente teoretice avansate. Reprezentanții mediului de afaceri aduc cu ei cunoștințe actuale, bazate pe experiențe multiple, care, în contact cu ideile bine structurate ale profesorilor, generează studenților o experiență de învățare remarcabilă. Studenții sunt sprijiniți de profesori și reprezentanți ai partenerilor pentru dezvoltarea unor proiecte personale de acumulare de cunoștințe prin experiențe de tip internship, mentoring, coaching, job shadowing sau vizite on-site la angajatori. Excelența este dată de calitatea studenților, a invitaților și a cunoștințelor transmise”, a declarat profesorul universitar pentru „Ziarul de Iași”.

Etichete: economie, FEAA, profesor

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii