Studenţia în imagini, din campus peste hotare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 28.01.2022

Advertorial

Studenţia în imagini, din campus peste hotare

GALERIE
Sigla univ asachifoto 1 LA SCOALA_BEST Iasi. In cautarea celor mai bune solutii. JobShop2015foto 2 VIATA IN CAMPUS_Silviu Popa Unde sunt multi, vopsim cu spor - studentii caminului T15foto 3 EXPERIENTE INTERNATIONALE_INSPIRATIE_ LIGA STUD ETHfoto 4 Concursuri, Tabere si zilele Portilor dEschiseDIANA BEJAN. Suntem creativi - Practica prin ISfoto 5 Studentii vazuti_ prin ochii Profesorilor Cehan_Agata_Mihaela_Studentie la patratfoto 6
 • Sigla univ asachi
 • foto 1 LA SCOALA_BEST Iasi. In cautarea celor mai bune solutii. JobShop2015
 • foto 2 VIATA IN CAMPUS_Silviu Popa Unde sunt multi, vopsim cu spor - studentii caminului T15
 • foto 3 EXPERIENTE INTERNATIONALE_INSPIRATIE_ LIGA STUD ETH
 • foto 4 Concursuri, Tabere si zilele Portilor dEschiseDIANA BEJAN. Suntem creativi - Practica prin IS
 • foto 5 Studentii vazuti_ prin ochii Profesorilor Cehan_Agata_Mihaela_Studentie la patrat
 • foto 6
- +

Pentru al doilea an la rând, studenţii şi profesorii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) au avut ocazia, în cadrul Zilelor Universităţii, să le împărtăşească celor din jur ce înseamnă, prin ochii lor, viaţa de student şi universitatea. Concursul de fotografie a devenit repede o tradiţie în viaţa academică de la Universitatea Tehnică, tot mai mulţi arătându-şi interesul şi dorind să participe cu imagini ce ilustrează momente de neuitat legate de experienţa lor la TUIAŞI. Pentru că viaţa la Universitatea Tehnică înseamnă nu doar cursuri, laboratoare, proiecte şi examene, dar şi prietenie, creativitate, distracţie şi preocupări artistice.
Concursul anual de fotografie este împărţit în cinci secţiuni. Iată fotografiile premiate la fiecare categorie în parte.

La şcoală. Pentru orice student, facultatea este o experienţă deosebită, aşa că am urmărit să aflăm cum văd ei, tinerii din băncile TUIAŞI, experienţa aceasta unică: concentrare la ore, pregătire pentru examene, lucru în echipă sau individual, proiecte şi planuri de viitor. I-am rugat să ne trimită fotografiile la care se vor uita peste ani, cu nostalgie şi aducere aminte, când vor dori să retrăiască o parte din clipele petrecute aici.

Viaţa în campus. Nimeni nu cunoaşte campusul mai bine decât studentul care acolo doarme, mănâncă, învaţă, practică sport şi îşi petrece marea majoritate a timpului liber. Fiecare dintre tineri a decupat o bucăţică din „Tudor Vladimirescu”, cea mai dragă lui, de pe holurile căminelor, din camere şi de-afară, şi ne-a trimis “o felie” din campusul lui.

Experienţe internaţionale. Fiecare student Erasmus se întoarce cu zeci de prieteni şi poveşti şi câteva sute de poze făcute peste hotare. Fie că vine înapoi din Spania, Franţa, Turcia sau Belgia, toate amintirile şi pozele merită împărtăşite. Cum altfel am afla de clipele de neuitat pe care le-a trăit acolo?

Concursuri, tabere şi Zilele Porţilor Deschise. Cei care au participat la concursuri studenţeşti la Zile ale Porţilor Deschise la Universitatea Tehnică sau au mers în tabere cu colegii lor şi chiar alţi studenţi din ţară ştiu că acestea sunt experienţe din care ai nu doar de învăţat, dar de unde te întorci şi cu prieteni noi şi poveşti de spus seara în cămin.

Studenţii, văzuţi prin ochii profesorilor. I-am rugat pe profesori să ne arate ce îi face să îndrăgească profesia de dascăl la TUIAŞI, fie că este vorba de cercetare şi activitate didactică sau clipe petrecute alături de studenţi, pe holurile facultăţii, împărtăşind sfaturi şi păreri.

Din toate fotografiile trimise am rămas cu 44 de imagini finale, care au fost expuse în cadrul vernisajului de la Iulius Mall ce a încheiat Zilele Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” 2015, iar cele mai bune fotografii de la fiecare categorie au fost premiate.
În fiecare an şi cu fiecare poză, cu ajutorul studenţilor şi profesorilor care participă la Concursul de Fotografie, aflăm ceva nou despre Universitatea Tehnică şi viaţa de student aici.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Deloc-surprinzătoarea legătură dintre Iohannis şi AUR

Pavel LUCESCU

Deloc-surprinzătoarea legătură dintre Iohannis şi AUR

Criza declanşată din umbră de Iohannis, în care Cîţu şi penibila lui #echipăcâştigătoare au funcţionat pe post de simple marionete, avea să producă, practic, relansarea în forţă a AUR până la a-l ajuta să ajungă la cele peste 20 de procente de acum (mai exact, 20,6, cf. INSCOP).

Filmuletul zilei

opinii

Dintr-una într-alta

Alexandru CĂLINESCU

Dintr-una într-alta

Uns - cum se spune - cu toate alifiile, Dîncu este şi unul dintre cei care au creat şi au dezvoltat „fabrica de doctori” din zona armatei şi a serviciilor. A încurajat, aşadar, impostura, frauda, minciuna. Spoiala lui intelectuală îl face cu atât mai detestabil.

Nomex

Neculai SEGHEDIN

Nomex

Cine nu-şi aduce aminte de faţa plină de cicatrice a lui Andreas Nikolaus Lauda, adică Niki Lauda, campionul de Formula 1 din anii 1975, 1977 şi 1984?

Scadenţa minciunilor „de stat”

Nicolae CREŢU

Scadenţa minciunilor „de stat”

Deşi nu ne-a lipsit, nici nouă, românilor, ca şi tuturor celorlalţi trecuţi prin „raiul” comunist, pe aici, prin partea asta de lume din „sfera de influenţă” a Moscovei, experienţa, trăită „pe propria piele”, a minciunilor tot mai gogonate de care era în stare - şi este şi acum - propaganda oficială, ce se întâmplă, sub ochii noştri, de la o vreme, depăşeşte orice „aşteptări” în materie de ţanţoşă neobrăzare. 

pulspulspuls

Viorica şi Doiniţa: un cuplu vechi de prin vecini, care sapă de ani buni la temelia Iaşului

Viorica şi Doiniţa: un cuplu vechi de prin vecini, care sapă de ani buni la temelia Iaşului

Ne tot întreabă lumea de prin Iaşi cum de au ajuns aşa de influenţi botoşănenii în partidoi la Bucureşti şi cum de au decăzut ieşenii că nu-i lasă să intre prin ministere nici pe holuri, că sunt opriţi de portari. 

Caricatura zilei

Nouă în loc de patru

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X