anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Advertorial

Studenţia în imagini, din campus peste hotare

GALERIE
Sigla univ asachifoto 1 LA SCOALA_BEST Iasi. In cautarea celor mai bune solutii. JobShop2015foto 2 VIATA IN CAMPUS_Silviu Popa Unde sunt multi, vopsim cu spor - studentii caminului T15foto 3 EXPERIENTE INTERNATIONALE_INSPIRATIE_ LIGA STUD ETHfoto 4 Concursuri, Tabere si zilele Portilor dEschiseDIANA BEJAN. Suntem creativi - Practica prin ISfoto 5 Studentii vazuti_ prin ochii Profesorilor Cehan_Agata_Mihaela_Studentie la patratfoto 6
 • Sigla univ asachi
 • foto 1 LA SCOALA_BEST Iasi. In cautarea celor mai bune solutii. JobShop2015
 • foto 2 VIATA IN CAMPUS_Silviu Popa Unde sunt multi, vopsim cu spor - studentii caminului T15
 • foto 3 EXPERIENTE INTERNATIONALE_INSPIRATIE_ LIGA STUD ETH
 • foto 4 Concursuri, Tabere si zilele Portilor dEschiseDIANA BEJAN. Suntem creativi - Practica prin IS
 • foto 5 Studentii vazuti_ prin ochii Profesorilor Cehan_Agata_Mihaela_Studentie la patrat
 • foto 6
- +

Pentru al doilea an la rând, studenţii şi profesorii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) au avut ocazia, în cadrul Zilelor Universităţii, să le împărtăşească celor din jur ce înseamnă, prin ochii lor, viaţa de student şi universitatea. Concursul de fotografie a devenit repede o tradiţie în viaţa academică de la Universitatea Tehnică, tot mai mulţi arătându-şi interesul şi dorind să participe cu imagini ce ilustrează momente de neuitat legate de experienţa lor la TUIAŞI. Pentru că viaţa la Universitatea Tehnică înseamnă nu doar cursuri, laboratoare, proiecte şi examene, dar şi prietenie, creativitate, distracţie şi preocupări artistice.
Concursul anual de fotografie este împărţit în cinci secţiuni. Iată fotografiile premiate la fiecare categorie în parte.

La şcoală. Pentru orice student, facultatea este o experienţă deosebită, aşa că am urmărit să aflăm cum văd ei, tinerii din băncile TUIAŞI, experienţa aceasta unică: concentrare la ore, pregătire pentru examene, lucru în echipă sau individual, proiecte şi planuri de viitor. I-am rugat să ne trimită fotografiile la care se vor uita peste ani, cu nostalgie şi aducere aminte, când vor dori să retrăiască o parte din clipele petrecute aici.

Viaţa în campus. Nimeni nu cunoaşte campusul mai bine decât studentul care acolo doarme, mănâncă, învaţă, practică sport şi îşi petrece marea majoritate a timpului liber. Fiecare dintre tineri a decupat o bucăţică din „Tudor Vladimirescu”, cea mai dragă lui, de pe holurile căminelor, din camere şi de-afară, şi ne-a trimis “o felie” din campusul lui.

Experienţe internaţionale. Fiecare student Erasmus se întoarce cu zeci de prieteni şi poveşti şi câteva sute de poze făcute peste hotare. Fie că vine înapoi din Spania, Franţa, Turcia sau Belgia, toate amintirile şi pozele merită împărtăşite. Cum altfel am afla de clipele de neuitat pe care le-a trăit acolo?

Concursuri, tabere şi Zilele Porţilor Deschise. Cei care au participat la concursuri studenţeşti la Zile ale Porţilor Deschise la Universitatea Tehnică sau au mers în tabere cu colegii lor şi chiar alţi studenţi din ţară ştiu că acestea sunt experienţe din care ai nu doar de învăţat, dar de unde te întorci şi cu prieteni noi şi poveşti de spus seara în cămin.

Studenţii, văzuţi prin ochii profesorilor. I-am rugat pe profesori să ne arate ce îi face să îndrăgească profesia de dascăl la TUIAŞI, fie că este vorba de cercetare şi activitate didactică sau clipe petrecute alături de studenţi, pe holurile facultăţii, împărtăşind sfaturi şi păreri.

Din toate fotografiile trimise am rămas cu 44 de imagini finale, care au fost expuse în cadrul vernisajului de la Iulius Mall ce a încheiat Zilele Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” 2015, iar cele mai bune fotografii de la fiecare categorie au fost premiate.
În fiecare an şi cu fiecare poză, cu ajutorul studenţilor şi profesorilor care participă la Concursul de Fotografie, aflăm ceva nou despre Universitatea Tehnică şi viaţa de student aici.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.