Studenții arhitecți de la TUIASI, premianții unui concurs privind metode ingenioase de concepere a ansamblurilor de locuințe
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

COMUNICAT DE PRESA

Studenții arhitecți de la TUIASI, premianții unui concurs privind metode ingenioase de concepere a ansamblurilor de locuințe

GALERIE
premiul II (2)premiul II (3)premiul IIpremiul special (2)premiul special (3)premiul special
 • premiul II (2)
 • premiul II (3)
 • premiul II
 • premiul special (2)
 • premiul special (3)
 • premiul special
- +

Două echipe formate din patru studenți în anul al II-lea de la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) s-au numărat printre câștigătorii Concursului Anual al Studenților Arhitecți C|A|S|A. Concursul este organizat de către studenți pentru tinerii arhitecți din anul al doilea de studiu, în fiecare an având loc într-un alt oraș.

Anul acesta a fost rândul TUIASI să fie gazda acestei competiții, tema fiind concepută sub forma unui exercițiu de locuire împreună. Competiția a avut mai multe etape de urmat, pe data de 24 februarie a acestui an a fost prezentată studenților tema concursului în cadrul evenimentului CASA Iași 2018, participanții având timp să își realizeze proiectele până la sfârșitul lunii iunie.

„Mai exact, studenții au trebuit să proiecteze un ansamblu de șapte case pentru șapte tineri și să îi facă să locuiască împreună. De obicei, tema începe cu o poveste, de genul «șapte prieteni s-au hotărât să locuiască împreună». Este frumos prin faptul că este un concurs al studenților organizat pentru studenții din anul al II-lea din toată țara, nu este o competiție între școli, ci strict între studenți, iar participarea nu este obligatorie”, a precizat asist. dr. arh. Carmina Gheorghiță, de la Departamentul Urbanism al Facultății de Arhitectură de la TUIASI.

Proiectele au fost jurizate în perioada 9 - 11 iulie, fiind selectate inițial 20 de echipe finaliste, iar decernarea premiilor a avut loc pe 13 iulie la Facultatea de Arhitectură Iași, unde au fost oferite șase distincții – trei premii, două mențiuni și un premiu special. Astfel, din partea TUIASI, echipa formată din Simona Ciosnar și Ioana Zavate au obținut premiul II, iar echipa formată din Ioana Antăluță și Bogdan Olariu au obținut premiul special Velux.

Acest premiu a fost oferit echipei care a respectat anumite cerințe în proiect legate de iluminatul natural: să acorde o atenție deosebită luminii naturale ce pătrunde în interior prin acoperiș, să aibă spații interioare care să beneficieze de suficientă iluminare naturală și să ofere senzația de spații luminoase, aerisite.

Premiul I a fost oferit echipei formate din Laura Radu și Valeriu Iacob, de la Facultatea de Conservare și Restaurare de Arhitectură Sibiu, care aparține de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, restul premiilor fiind oferite studenților din București și Cluj.

Conform organizatorilor, concursul le dă studenților șansa încă din 2010 „să studieze și să problematizeze locuirea, care de-a lungul vremii a evoluat de la locuința individuală la locuirea în comunitate”. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.