Studenţii au învăţat, în tabără, cum să devină antreprenori
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Studenţii au învăţat, în tabără, cum să devină antreprenori

GALERIE
studenti tabara
  • studenti tabara
- +

22 de studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“din Iaşi (TUIASI) au participat la o tabără de vară în cadrul căreia au învăţat cum să devină antreprenori de succes, ideile dezvoltate în cadrul acestei tabere putând fi prezentate oamenilor de afaceri ieşeni în luna noiembrie a acestui an. 

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul taberei „StartING-Up Camp“, organizată de către Societatea Antreprenorială Studenţească în cadrul proiectului FDI „Antreprenori de succes în SAS TUIASI“. Participaţii provin de la majoritatea facultăţilor Politehnicii ieşene, activităţile desfăşurându-se pe parcursul a cinci zile la Braşov la finalul lunii iulie, programul presupunând dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor antreprenoriale prin exemple, coaching şi mentorat. „Programul furnizat a urmărit dobândirea de către viitorii ingineri a competenţelor transversale specifice spiritului antreprenorial şi a îmbinat activităţile de formare teoretică cu cele cu conţinut practic relevant, de exemplu validarea ideilor s-a realizat în cadrul discuţiilor cu potenţialii clienţi într-o deplasare la Râşnov, urmărind atât dezvoltarea personală cât şi a competenţelor de integrare şi lucru în echipă, dar şi familiarizarea cu instrumentele specifice startup-urilor: Ideea Canvas, Business Model Canvas, instrument care permite transpunerea ideii de afacere într-o formă vizuală ca etapă precedentă elaborării planului de afacere“, a explicat conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate, preşedinte al Consilului Executiv al Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti, organizatorul taberei. Ideile dezvoltate în cadrul acestei tabere vor putea primi feed-back de la mediul de afaceri ieşean în luna noiembrie a acestui an. Astfel, în cadrul evenimentului „Startup weekend „START YOUR BUSINESS@TUIASI, manifestare aflată la cea de-a doua ediţie, studenţii vor putea colabora cu companii, ONG-uri sau instituţii locale. Coordonatorul proiectului este conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, prorector responsabil cu relaţia cu studenţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.