Studenţii au învăţat, în tabără, cum să devină antreprenori
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Studenţii au învăţat, în tabără, cum să devină antreprenori

GALERIE
studenti tabara
  • studenti tabara
- +

22 de studenţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“din Iaşi (TUIASI) au participat la o tabără de vară în cadrul căreia au învăţat cum să devină antreprenori de succes, ideile dezvoltate în cadrul acestei tabere putând fi prezentate oamenilor de afaceri ieşeni în luna noiembrie a acestui an. 

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul taberei „StartING-Up Camp“, organizată de către Societatea Antreprenorială Studenţească în cadrul proiectului FDI „Antreprenori de succes în SAS TUIASI“. Participaţii provin de la majoritatea facultăţilor Politehnicii ieşene, activităţile desfăşurându-se pe parcursul a cinci zile la Braşov la finalul lunii iulie, programul presupunând dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor antreprenoriale prin exemple, coaching şi mentorat. „Programul furnizat a urmărit dobândirea de către viitorii ingineri a competenţelor transversale specifice spiritului antreprenorial şi a îmbinat activităţile de formare teoretică cu cele cu conţinut practic relevant, de exemplu validarea ideilor s-a realizat în cadrul discuţiilor cu potenţialii clienţi într-o deplasare la Râşnov, urmărind atât dezvoltarea personală cât şi a competenţelor de integrare şi lucru în echipă, dar şi familiarizarea cu instrumentele specifice startup-urilor: Ideea Canvas, Business Model Canvas, instrument care permite transpunerea ideii de afacere într-o formă vizuală ca etapă precedentă elaborării planului de afacere“, a explicat conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate, preşedinte al Consilului Executiv al Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti, organizatorul taberei. Ideile dezvoltate în cadrul acestei tabere vor putea primi feed-back de la mediul de afaceri ieşean în luna noiembrie a acestui an. Astfel, în cadrul evenimentului „Startup weekend „START YOUR BUSINESS@TUIASI, manifestare aflată la cea de-a doua ediţie, studenţii vor putea colabora cu companii, ONG-uri sau instituţii locale. Coordonatorul proiectului este conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, prorector responsabil cu relaţia cu studenţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.