Studenţii de la „Ştiinţele Vieţii” fac practică într-o fermă cu utilaje în valoare de peste 25 milioane euro
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 04.12.2021

Studenţii de la „Ştiinţele Vieţii” fac practică într-o fermă cu utilaje în valoare de peste 25 milioane euro

GALERIE
ferma
  • ferma
- +

Facultatea de Agricultură de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a trimis 19 de studenţi în stagiu de practică la cea mai mare fermă vegetală din Uniunea Europeană, aflată în Insula Mare a Brăilei.

Tinerii sunt în ultimul an de studii, la specializările Agricultură şi Montanologie, şi vor efectua până pe 29 octombrie 2021 practica tehnologică de specialitate. Reprezentanţii USV Iaşi spun că decizia aparţine conducerii facultăţii, care doreşte ca viitorii absolvenţi să fie familiarizaţi cu tehnologiile de ultimă generaţie folosite în agricultură, pentru a fi cât mai bine pregătiţi pentru piaţa muncii.

„În Insula Mare a Brăilei, este cea mai mare fermă din UE, dar şi una dintre cele mai moderne şi bine administrate companii de exploatare a pământului. Este vorba de Al Dahra AGRICOST, care administrează mai mult de 56.000 de hectare de teren agricol şi deţine 0,6% din suprafaţa arabilă a ţării, fiind cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România şi din sud-estul Europei, după suprafaţa cultivată. Compania produce aproximativ 1,2% din producţia agricolă a României, iar cu aproape 800 de angajaţi a obţinut o cifră de afaceri netă de peste 375 milioane lei, peste 80 de milioane de euro”, au precizat reprezentanţii universităţii.

Aceştia au mai specificat faptul că în parcul auto al fermei se regăsesc ultimele tehnologii în materie de tractoare, combine şi alte utilaje şi echipamente. În total, spune reprezentanţii USV Iaşi, investiţiile în tehnica agricolă necesară exploatării celor 57.000 de hectare din Insula Mare a Brăilei depăşesc 25 de milioane euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.