Studenții de la FEAA, premiaţi la Olimpiada Naţională a Studenţilor Economiști
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Studenții de la FEAA, premiaţi la Olimpiada Naţională a Studenţilor Economiști

GALERIE
Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza
  • Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza
- +

Studenţii de la specializarea Economie şi Afaceri Internaţionale din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași au obținut cele mai bune rezultate la Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti, ediţia ediţia a VIII-a, secţiunea ,,Economie şi dezvoltare durabilă".

Evenimentul a avut loc în perioada 14-15 mai 2013, la Universitatea din Craiova.

În cadrul acestei competiții au fost prezentate 52 de lucrări ştiinţifice, dintre care patru au fost susţinute de către studenţii Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași, două dintre acestea fiind premiate.

Studentul Ghiurău Tiberiu a obţinut Marele Premiu „N.N. Constantinescu” pentru lucrarea „Responsabilitatea socială corporativă – concept perturbator sau catalizator al pieţei libere”, secţiunea master.

La subsecţiunea licenţă, studenta Boi Thanh Hang, din Vietnam, a primit premiul I pentru lucrarea „Măsurarea rolului industriilor creative în economia României – o cheie spre o economie durabilă”, acordat pentru profunzimea analizei şi pertinenţa concluziilor.

Pe locuri fruntaşe s-au situat şi ceilalţi doi studenţi participanţi, respectiv Enache Dana Maria – locul IV la subsecţiunea master, pentru lucrarea „Fondurile suverane de investii: entităţi economice sau organizaţii politice” şi Martoncă Diana – locul VI la subsecţiunea licenţă, cu lucrarea „România în drumul spre moneda Euro”.

Aceste realizări „reprezintă încă o dovadă că Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi, prin aportul adus la formarea elitelor intelectuale, promovând performanţele în pregărirea profesional – ştiinţifică a studenţilor, este un reper de admirat şi respectat de mediul academic din ţară şi străinătate, precum şi de întreaga societate românească”, apreciază prof.univ.dr. Ion Ignat, membru în comisia de evaluare.

Cele patru lucrări au fost coordonate de următorii conducătorii ştiinţifici: prof.univ.dr. Vasile Işan, prof.univ.dr. Ion Ignat, lect.univ.dr. Andreea Iacobuţă şi dr. în economie Sorin Maha.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.