Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presa (P)

Studenții deraiază Bugetul „de dreapta”? Guvernul amăgirii și austerității atacă acum și tinerii României (P)

GALERIE
Toma640x360
  • Toma640x360
- +

În România ultimilor doi ani, nu a existat nicio categorie socială care să nu fi avut de suferit de pe urma guvernării de dreapta.

Dacă până acum câteva luni, singurul lucru care i-a împiedicat să desăvârșească austeritatea a fost interesul de a păstra aparențele dictate de alegeri, promisiunile paradisiatice și fără acoperire de mai ieri s-au transformat azi în cea mai urâtă, nedreaptă și nejustificată austeritate.
„Campania s-a terminat! Să revenim la ale noastre!”, pare că este singura politică după care se ghidează această dreaptă sinonimă coerciției românilor și afundării lor în cea mai neagră subdezvoltare și lipsă de șansă.

Acum, a venit rândul studenților. Ca și cum (și aceștia!) sunt vinovați de incompetența și iresponsabilitatea cu care se guverneză. Ca și cum ei sunt vinovații pentru lungul șir de neadevăruri, de incoerență, de greșeli grave și tot ei ar trebui să fie cei care decontează din puținul lor plata privilegiilor deloc puține pe care actualii guvernanți le consideră de la sine înțelese. Doar nu vă închipuiti că sutele de funcții politice pe care se bat în continuu în loc să guverneze nu costă?! 

Pandemia de COVID și cea mai falsă politică de reformă au devenit laitmotivul tuturor măsurilor luate împotriva nevoilor și intereselor românilor condamnați fără drept la apel. Fără nicio diferență! 

Cu o nerușinare incredibilă, această pandemie profund politizată a devenit pentru guvenrarea de dreapta argumentul suprem pentru orice nedreptate și lipsă de măsuri de susținere reală a populației. În condițiile în care toate statele lumii caută în permanență soluții pentru cetățenii săi și așa afectați, Guvernul dreptei din România este neobosit în a face liste de tăieri!

Ca și cum până acum le-ar fi acordat prea multe studenților români, una dintre preocupările momentului este de a limita transportul gratuit al studenților! De prisos să mai spun cât respect și câtă grijă acordă acest Guvern tinerei generații, dreptului la educație și dezvoltării celor care ar trebui să beneficieze de unul dintre cele mai consistente seturi de suport. Am văzut doar cum au gestionat și gestionează învățământul online și redeschiderea școlilor.

De prisos să mai vorbesc despre afectarea studenților noștri de această pandemie. De prisos să mai spun că nu există nicio politică și nicio strategie în ceea ce îi privește. În schimb, vorbim frumos și plini de emoție de tineri și speranța pe care o reprezintă ei pentru noi toți!

În mintea lor ghidată doar de calcule personale și de grup, reformarea statului român începe cu afectarea și atacarea celor mai sensibile și vulnerabile categorii sociale. 
Într-adevăr, „stimabil” Guvern, studenții României sunt cauza! Ca de obicei, ați identificat perfect cu extraordinara măiestrie care vă caracterizează. Transportul gratuit al studenților produce găuri enorme în acel buget de unde nu prididiți să alocați orice sumă, oricât ar fi ea de mare, atât timp cât vă satisface interesele. Este imperios necesar ca reforma să înceapă cu una dintre puținele și insignifiantele măsuri de sprijin acordate studenților, nu-i așa?
În abisul dumneavoastră de incompetență, iresponsabilitate, abulie și dezinteres în care vreți să ne băgați pe toți, ați găsit vinovații de serviciu. Studenții!
Ceea ce faceți acum dumneavoastră cu studenții se numește subminare de viitor. 

Un gest abominabil, o inechitate fără margini și un atac incalificabil absolut gratuit, venit din lipsă de respect și preocupare față de tot ceea ce studenții României înseamnă pentru noi toți și pentru țara noastră. 
Credeți că reformați țara și îi asigurați stabilitate și dezvoltare printr-o austeritate bazată pe motive mincinoase?

Nu aveți absolut niciun argument valid și nicio explicație pentru care studenții nu trebuie să beneficieze în continuare de transport gratuit. Vă cunoaștem deja pe dinafară pompoasele expuneri de motive care, oricât ați vrea să mascați, conduc către aceeași concluzie: lipsa completă de capacitate de guvernare și detestarea a tot ce înseamnă români și România.

Ce ar fi să începeți reforma chiar cu dumneavoastră înșivă? Cei care reprezentați cea mai mare gaură neagră a României!
Vă solicit de urgență să opriți acum orice demers care privește eliminarea transportului gratuit și al drepturilor studenților din România.
Vă solicit să opriți acum, odată pentru totdeauna, această urgie împotriva românilor și vânătoarea de vrăjitoare pornită pentru a vă masca și justifica nepriceperea și ineficacitatea ce au căpătat deja un caracter dintre cele mai infame. În inutilitatea și ineficiența dumneavoastră faceți rău. Mult!
Opriți-vă! Acum!
Cu toate prerogativele care îmi stau la dispoziție și prin toate drepturile mele de ales al cetățenilor acestei țări, voi face toate demersurile necesare pentru ca studenții să poată beneficia de drepturile lor și să fie vocea pe care, acum, doriți să o anihilați, prea deranjați de adevărurile care vi se spun.

Deputat PSD de Iași,

Vasile Toma

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri