Studenții Facultății de Electronică vor putea să folosească cele mai noi tehnologii Continental în laboratorul modernizat de companie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Advertorial

Studenții Facultății de Electronică vor putea să folosească cele mai noi tehnologii Continental în laboratorul modernizat de companie

GALERIE
laborator continentallaborator continental 5laborator continental 2laborator continental 4laborator continental 5
 • laborator continental
 • laborator continental 5
 • laborator continental 2
 • laborator continental 4
 • laborator continental 5
- +

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a inaugurat oficial în cursul zilei de joi, 12 iulie 2018, laboratorul modernizat integral de către compania Continental, în prezența mai multor reprezentanți ai conducerii ambelor entități.

Decanul facultății, prof. univ. dr. ing. Daniela Tărniceriu, a vorbit despre felul în care a evoluat relația dintre instituția de învățământ superior și compania Continental, menționând că ETTI a început să colaboreze din 2010 cu cei de la Continental, când a fost organizat un cerc studențesc pe diverse teme de hardware și software. „Nici acum nu ne-am oprit, ne-am gândit cum am putea dezvolta această colaborare. Studenții din anul I participă la un cerc studențesc - Electrostep, în care compania s-a implicat prin dotări și aparatură, apoi pe plan științific am identificat teme de cercetare comune, am propus împreună șase granturi și mereu, la întânirile periodice și la analizele efectuate, ne-am gândit încotro se îndreaptă piața forței de muncă în domeniul automotive și ce poate face școala pentru asta”, a declarat prof. univ. dr. ing. Daniela Tărniceriu.

Laboratorul renovat de către cei de la Continental nu este primul pe care compania l-a amenajat ca să vină în sprijinul Universității Tehnice, anul acesta compania fiind implicată în modernizarea unui astfel de spațiu didactic și la Facultatea de Automatică și Calculatoare. În ceea ce privește laboratorul inaugurat joi, acesta conține mai multe stații de lucru foarte performante la care studenții vor lucra alături de specialiști ai companiei Continental pe aplicații moderne folosite și de către aceștia în dezvoltarea de produse.

Prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale, a punctat felul în care se deosebesc studenții electroniști, atât prin faptul că participă la multe dintre evenimentele organizate de facultățile TUIASI și de universitate, în ansamblul ei, cât și că vin mereu purtând însemnele facultății - „ceea ce vorbește de la sine despre identitatea asumată”. „Evenimentul este deosebit pentru că vorbește de o istorie și prețuim cu toții că istoria creează premisele unui viitor. În momentul în care vorbim de viitor pornim de la zero, există optimism, există poate o zonă de risc, dar cu siguranță acum riscul a fost eliminat datorită istoriei acestei colaborări. Colaborarea continuă și în ziua de astăzi într-un mod oficial, se creează o emblemă asupra acestei colaborări care va dăinui și care creează pe de altă parte și studenților, zi de zi, imaginea unei identități duble”, a declarat prorectorul TUIASI.

Marian Petrescu, director Continental Iași, a atins în discursul său relația pe care trebuie să o aibă în general companiile cu mediul universitar - insistând asupra faptului că ele trebuie să ajute și să fie parteneri în proiectele universităților pentru a se asigura de continuitatea activităților la un standard cât mai înalt, care nu poate fi atins mereu din fonduri publice. El a precizat că la nivelul Iașului, Continental își propune să creeze proiecte de la zero, nu doar să implementeze concepte realizate în Germania sau Franța. „În momentul de față discutăm despre o zonă tehnică în care poți să îți aduci aportul pe viitor și asta înseamnă să faci partea de cercetare în adevăratul sens al cuvântului. În ultima perioadă, maturitatea colegilor și bazele pe care le avem ne permit să mergem în direcția de a accesa următorul nivel de cercetare. Ca urmare, din punctul meu de vedere, pentru facultate ar trebui să fie un avantaj în momentul de față”, a precizat Marian Petrescu.

Acesta a specificat faptul că există mai multe burse doctorale pe care Continental vrea să le ofere doctoranzilor care își doresc să continue traseul academic și să devină cadre didactice la facultățile Universității Tehnice. „Intenția este foarte clară ca persoanele respective să rămână în facultate, nu vrem ca doctoranzii, după ce termină cei trei ani, să vină să lucreze la noi. Din contră, dorința noastră este ca ei să rămână la facultate, dat fiind faptul că vedem cum corpul profesoral îmbătrânește și nu vedem tineri care să vină din spate”, a precizat Marian Petrescu.

În laboratorul modernizat, Bogdan Brânzilă, reprezentantul Continental în relația cu universitățile, a precizat că spațiul a fost dotat suficient de performant încât studenții să poată efectua stagii de pregătire practică, unde să poată îmbina ceea ce au învățat la o disciplină de la facultate cu aplicații practice. „Pentru a proiecta o electronică de control pe mașină ai nevoie de anumite sisteme de calcul, de o anumită tehnică, echipamente și atunci ce folosim și noi în viața de zi cu zi, cea profesională, am adus aici, astfel încât studenții să poată proiecta singuri respectivele sisteme inteligente pe care le avem noi. Mesajul pe care îl adresăm de la începutul anului universitar este «învățați, învățați, învățați, mergeți la laboratoare, puneți întrebări în așa fel încât să înțelegeți despre ce este vorba, să aveți acea bază tehnică de care este nevoie mai târziu ca inginer»“, a completat Bogdan Brânzilă.

Lansarea laboratorului a avut loc în debutul unei conferințe organizată de ETTI cu denumirea „Artificial Intelligence towardAutomatedDriving”, având loc în continuare, în Aula Magna „Carmen Sylva” a Universității Tehnice, o serie de prelegeri: „Deep Learning for Poets”, susținută de prof. dr. ing. Iulian Ciocoiu, „Deep ReinforcementLearning”, susținută de prof. dr. ing. Florin Leon și „Artificial Intelligence, RoboticsandAutonomousDriving”, în cadrul căreia a vorbit dr. ing. Sighard Schraebler.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.