anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Studenţii ieșeni merg prin şcoli ca să alunge teama de medic din rândul elevilor

GALERIE
studenti medicina
  • studenti medicina
- +

Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi organizează cea de-a XII-a ediţie a proiectului naţional „Micii Sanitari“, care se adresează claselor primare ale municipiului Iaşi, având un număr de 900 de elevi înscrişi. 

În acesta, voluntari ai SSMI vor coordona activitatea didactică folosind jocuri, lucrul în echipă şi concursuri pentru a-i învăţa pe copii despre anatomia şi fiziologia corpului uman, norme de igienă, noţiuni de prim ajutor şi alte noţiuni generale despre cum să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor din jur. Prima etapă a proiectului s-a încheiat luni, când echipele de voluntari au mers în clasele a II-a, a III-a şi a IV-a pentru a preda lecţii despre educaţie pentru sănătate.

Duminică, 17 aprilie, a avut loc etapa locală, când trei elevi din fiecare clasă au fost aleşi voluntari pentru a participa la o întrecere unde şi-au verificat noţiunile sanitare dobândite. Mai departe, dintre aceştia au fost selectaţi o serie de elevi care vor reprezenta echipa municipiului Iaşi la nivel naţional. Aceasta din urmă se va desfăşura între 13 şi 15 mai la Vălenii de Munte, judeţul Prahova, unde vor mai concura elevi din centrele universitare organizatoare ale acestui proiect, precum Bucureşti, Cluj, Craiova, Sibiu, Timişoara, Braşov, Oradea şi Târgu Mureş. „Scopul nostru este ca prin informaţiile transmise într-un mod interactiv să promovăm un stil de viaţă sănătos încă de la vârste fragede, să încercăm să le alungăm teama de doctor, spital, injecţii şi poate le vom deschide pentru prima dată o perspectivă asupra carierei de medic“, au precizat reprezentanţii SSMI. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.