Studenţii încep să vină în Iaşi. S-au cazat deja la USAMV, urmează în Tudor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Studenţii încep să vină în Iaşi. S-au cazat deja la USAMV, urmează în Tudor

GALERIE
studenti
  • studenti
- +

De astăzi, începe cazarea în Campusul „Tudor Vladimirescu“ din Iaşi, după un amplu proces de dezinfecţie derulat de angajaţii Direcţiei Servicii Studenţeşti din weekend, până aseară.

În perioada 17 - 20 februarie începe cazarea studenţilor care vor participa la cursuri faţă în faţă în semestrul al doilea. Conform datelor colectate la nivelul Direcţiei Servicii Studenţeşti, în momentul de faţă, după finalizarea sesiunii, 1.330 de studenţi se vor decaza, iar alţii aproximativ 2.250 se vor caza în intervalul 17 - 20 februarie. În total, în campus vor fi peste 4.500 de studenţi, iar universitatea a făcut tot posibilul ca aceştia să îşi petreacă al doilea semestru în măsuri de maximă protecţie sanitară.

„Ne pregătim şi ne-am pregătit cât de bine posibil pentru ca studenţii să se poată întoarce în siguranţă în campus şi să fie în siguranţă în timpul şederii lor la Iaşi. În sensul acesta, protocolul cu măsurile de protecţie sanitară stabilit anul trecut se aplică în continuare: avem fluxuri separate în fiecare spaţiu comun, masca se poartă în toate spaţiile din campus, în băile de la capătul holurilor punem zilnic prosoape de unică folosinţă şi săpun, iar în spaţiile administrative sunt dezinfectanţi pentru mâini. Avem încredere în studenţii noştri, că putem trece peste această perioadă complicată împreună“, a declarat conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, prorector responsabil de relaţia cu studenţii la TUIASI.

De cealaltă parte, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi a cazat studenţi în perioada 12-14 februarie, iar cursurile au început de luni, 15 februarie, pentru cel de-al doilea semestru. Cazarea la USAMV s-a desfăşurat în două etape: cei din anul I au venit pe 12 februarie, iar de pe 13 februarie au venit studenţii din anii terminali, ziua de 14 fiind rezervată celor care nu au putut ajunge în primele două zile, venind din zone îndepărtate.

Şi la TUIASI şi la USAMV studenţii vor fi cazaţi câte doi în cameră. La USAMV va mai urma o etapă de cazare în aprilie, când va avea loc „schimbul de ture“, iar la Iaşi vor veni studenţii care vor avea activitate în săptămânile 8 - 14 din anul universitar.

Andrei MIHAI, Cătălin HOPULELE

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.